AfterDawn: IT-alan uutiset

Playboy luopuu haasteesta – Ei aio ottaa selvää onko linkittäminen laillista

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 2.3.2018 12:49

Playboy luopuu haasteesta – Ei aio ottaa selvää onko linkittäminen laillista Playboylla on otettu järki käteen ja luovuttu Boing Boing -verkkosivua vastaan nostetusta kanteesta. Haaste vaikutti kaikessa järjettömyydessään niin absurdilta, että yksi jos toinenkin saattoi pohtia, että ollaankohan Playboylla ihan tosissaan.
Koko jupakassa oli kyse siitä, että Imgur-kuvapalveluun ladattiin galleria kaikista Playboy-lehden keskiaukeamista. Boing Boing -sivusto uutisoi "kulttuuriteosta" ja lisäsi uutiseensa linkin galleriaan. Playboylla kimpaannuttiin tästä ja Boing Boing haastettiin oikeuteen linkittämisestä verkkoon ladattuun sisältöön.

Boing Boing ei siis itse ole ladannut verkkoon Playboyn omistukseen kuuluvaa sisältöä, vaan Imgur-gallerian on laatinut ulkopuolinen verkkokansalainen. Vaikka Boing Boingilla ei ollut osuutta eikä arpaa itse tekijänoikeusloukkaukseen, ei Playboylla nähty sen olevan ongelma, vaan sivusto haastettiin oikeuteen. Liittovaltion tuomari totesi aiemmin, ettei jutussa ole perää ja hylkäsi syytteet.
Playboyn asianajajat ovat nyt ehkä pyöritelleet asiaa eri kulmista ja todenneet, ettei heillä ole mahdollisuuksia haastaa Boing Boingia oikeuteen eli he eivät aio nostaa uutta syytettä.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto