EU luopuu Apple-syytteistään jos Irlanti saa miljardiluokan veropotin

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 28.2.2018 09:07

EU luopuu Apple-syytteistään jos Irlanti saa miljardiluokan veropotin EU aikoo luopua Irlantia vastaan nostetuista kanteista Applen veronkiertoon liittyen, mikäli kalifornialainen teknologiajätti maksaa Irlannin valtiolle 13 miljardin euron edestä maksamatta jääneitä veroja.
Asiasta kertoi Euroopan komission kilpailukomissaari Margrethe Vestager, jonka kuulemien tietojen mukaan Irlanti olisi tähän mennessä suorittanut noin 95 prosenttia verolaskelmistaan Appleen liittyen. Valmista piti olla jo tammikuussa, jolloin Applen olisi pitänyt maksaa Irlannille verovelkansa. Näillä näkymin laskelmat valmistuvat huhtikuun loppuun mennessä.

Euroopan komissio määräsi Irlantia perimään maksamatta jääneitä veroja jo vuonna 2016 ja uhkasi viedä asian oikeuteen. Komission näkökulmasta Irlanti on myöntänyt Applelle laitonta valtiontukea erityisen verosopimuksen kautta. Sopimus mahdollisti eri maissa kerättyjen voittojen ohjaamisen yhtiöön, jolla ei ole lainkaan kotimaata – eikä se siis myöskään maksanut veroja.

Vastineeksi Apple on ohjannut investointeja Irlantiin. Maahan on esimerkiksi rakenteilla uusi datakeskus ja maasta käsin ohjataan yhtiön Eurooppa-liiketoimintaa.

Tägit: Irlanti EU Apple
Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Bill Gates myöntää tehneensä suuren virheen – Se näkyy vahvasti edelleen Bill Gates myöntää tehneensä suuren virheen – Se näkyy vahvasti edelleen (25.6.2019 06:07)
Microsoftin omistaja ja pitkään ohjelmistojättiä toimitusjohtajan paikalta luotsannut Bill Gates myöntää tehneensä yhden suurimmista virheistä – ja se on Androidille häviäminen ekosysteemien sodassa. ....
Harry Potter ei yllä lähellekään Pokemon Gon tasoa – Tuotto jää kauas taakse Harry Potter ei yllä lähellekään Pokemon Gon tasoa – Tuotto jää kauas taakse (25.6.2019 05:54)
Vaikuttaisi siltä, että Pokemon Go -hittilanseerauksen toisintaminen on todella vaikeaa. Se ei tahdo onnistua edes Pokemon Gon kehittäneeltä Nianticilta, sillä viime viikolla sovelluskauppoihin ....
Spotify valittaa Applen maksuista – Ei kuitenkaan edes maksa niitä Spotify valittaa Applen maksuista – Ei kuitenkaan edes maksa niitä (25.6.2019 05:43)
Tämän vuoden puheenaiheisiin on kuulunut Applen toiminta sovellusmarkkinoilla. Yhtiöllä on tiukka ote omaan ekosysteemiin, sillä se kehittää niin puhelimet, niiden ohjelmistot kuin puhelimien ....
Kesäalet ovat täällä - lista parhaista tarjouksista Kesäalet ovat täällä - lista parhaista tarjouksista (24.6.2019 20:18)
Kesän alet alkoivat toden teolla tällä viikolla. Tähän listaan on poimittu eri verkkokauppojen parhaat tarjoukset. Kuten arvata saattaa, tarjouksia löytyy puhelimista, tietokoneista, televisioista ....
Samsung julkaisi uusia SmartThings-älykotilaitteita Samsung julkaisi uusia SmartThings-älykotilaitteita (24.6.2019 19:49)
Samsungin SmartThings on ollut yksi älykotilaitteiden edelläkävijäbrändeistä. Yhtiön brändin alle on rakennettu liki kaikenkattava kokonaisuus, johon kuuluu niin hubiratkaisut, valot, kamerat ja sensorit. ....

Uutisarkisto