AfterDawn: IT-alan uutiset

EU luopuu Apple-syytteistään jos Irlanti saa miljardiluokan veropotin

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 28.2.2018 09:07

EU luopuu Apple-syytteistään jos Irlanti saa miljardiluokan veropotin EU aikoo luopua Irlantia vastaan nostetuista kanteista Applen veronkiertoon liittyen, mikäli kalifornialainen teknologiajätti maksaa Irlannin valtiolle 13 miljardin euron edestä maksamatta jääneitä veroja.
Asiasta kertoi Euroopan komission kilpailukomissaari Margrethe Vestager, jonka kuulemien tietojen mukaan Irlanti olisi tähän mennessä suorittanut noin 95 prosenttia verolaskelmistaan Appleen liittyen. Valmista piti olla jo tammikuussa, jolloin Applen olisi pitänyt maksaa Irlannille verovelkansa. Näillä näkymin laskelmat valmistuvat huhtikuun loppuun mennessä.

Euroopan komissio määräsi Irlantia perimään maksamatta jääneitä veroja jo vuonna 2016 ja uhkasi viedä asian oikeuteen. Komission näkökulmasta Irlanti on myöntänyt Applelle laitonta valtiontukea erityisen verosopimuksen kautta. Sopimus mahdollisti eri maissa kerättyjen voittojen ohjaamisen yhtiöön, jolla ei ole lainkaan kotimaata – eikä se siis myöskään maksanut veroja.

Vastineeksi Apple on ohjannut investointeja Irlantiin. Maahan on esimerkiksi rakenteilla uusi datakeskus ja maasta käsin ohjataan yhtiön Eurooppa-liiketoimintaa.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Tägit: Irlanti EU Apple
Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto