AfterDawn: IT-alan uutiset

Bitcoinista syntyi jopa 10 miljardin dollarin riita – Keksijää vaaditaan maksumieheksi

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 27.2.2018 10:27

Bitcoinista syntyi jopa 10 miljardin dollarin riita – Keksijää vaaditaan maksumieheksi Bitcoinin keksijästä tiedetään lähinnä hänen käyttämä nimimerkki, Satoshi Nakamoto. Hänen henkilöllisyyttä on metsästetty huonolla menestyksellä vuosia, mutta toistaiseksi paras arvaus Nakamoton taustalla olevaksi henkilöksi (tai keksijäryhmän yhdeksi jäseneksi) on Craig Wright. Häneltä vaaditaan nyt 10 miljardin dollarin edestä bitcoineja.
Floridalaiseen oikeusistuimeen jätetyssä haasteessa Craig Wrightilta vaaditaan 550 000–1 000 000 bitcoinia, jotka hänen väitetään varastaneen edesmenneeltä yrityskumppaniltaan, Dave Kleimanilta. Kleinman kuoli vuonna 2013, minkä jälkeen Wrightin sanotaan siirtäneen luvattomasti bitcoineja omalle tililleen.

Siirrettyjen bitcoinien määrää ei tunneta, joten oikeutta pyydetään määrittelemään varastettujen bitcoinien määrä. Haasteessa sanotaan määrän olevan jopa miljoona kappaletta, joka virtuaalivaluutan nykyarvolla tarkoittaisi yli 10 miljardin dollarin kavallusta. Haasteen taustalla on Kleinmanin veli sekä Kleinmanin kuolinpesä.

Haasteessa ei väitetä Kleinmanin tai Wirghtin keksineen bitcoinin, mutta miesten sanotaan käyneen kirjeenvaihtoa vuoden 2008 alussa digitaaliseen valuuttaan liittyen. Bitcoin esiteltiin julkisesti ensimmäisen kerran vuoden 2008 lopussa, joten miehet oletettavasti olivat ainakin tiiviisti mukana bitcoinin alkuvaiheessa.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Pohjoismaiden julkisen liikenteen tiedot Applen karttoihin – myös Suomi mukana Pohjoismaiden julkisen liikenteen tiedot Applen karttoihin – myös Suomi mukana (21.1.2019 11:04)
Google Maps on näyttänyt jo pitkään julkisen liikenteen vuorot reittihaun yhteydessä. Nyt myös Apple on alkanut kirimään Googlea karttojensa kanssa, kun Pohjoismaiden, Suomi mukaan lukien, julkisen ....
Apple palautti klassikkomallin myyntiin – Varastot tyhjenivät heti Apple palautti klassikkomallin myyntiin – Varastot tyhjenivät heti (21.1.2019 10:12)
Apple palautti hetkellisesti klassikkomalli iPhone SE:n takaisin myyntiin. Malli oli myynnissä vain Yhdysvalloissa, eikä palautumisesta muille markkinoille ole tietoa. Maanantaiaamulla malli ....
Mikrobitti: Nettipiraatille maksettavaksi sadan euron vahingonkorvaus ja 23 000 euroa oikeudenkäyntikulut Mikrobitti: Nettipiraatille maksettavaksi sadan euron vahingonkorvaus ja 23 000 euroa oikeudenkäyntikulut (21.1.2019 10:04)
Markkinaoikeus on määrännyt suomalaisen verkkopiraatin maksamaan 100 euron vahingonkorvaukset Crystalis Entertainmentille kahden Black Sails -televisiosarjan jakson jakamisen takia. Crystalista ....
1 kommentti
Google julkaisemassa edullisemman version Pixel 3:sta – Videoesittely Google julkaisemassa edullisemman version Pixel 3:sta – Videoesittely (21.1.2019 09:30)
Älypuhelinmerkit ovat selvästi siirtymässä kahden kärjen mallista kolmen mallin kärkeen. Enää ei riitä, että lippulaivasta tarjotaan tavallinen malli ja Plus-kokoinen malli, vaan näiden lisäksi ....
Peltipoliisitiedot saapuvat Google Mapsiin Peltipoliisitiedot saapuvat Google Mapsiin (21.1.2019 09:13)
Autonavigointilaitteille ei ole välttämättä enää juurikaan käyttöä, koska Google Maps ja muut mobiilisovellukset ovat kirineet ominaisuuksissa ja tarkkuudessa niiden tasolle. Navigaattoreissa ....
1 kommentti

Uutisarkisto