Bitcoinista syntyi jopa 10 miljardin dollarin riita – Keksijää vaaditaan maksumieheksi

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 27.2.2018 10:27

Bitcoinista syntyi jopa 10 miljardin dollarin riita – Keksijää vaaditaan maksumieheksi Bitcoinin keksijästä tiedetään lähinnä hänen käyttämä nimimerkki, Satoshi Nakamoto. Hänen henkilöllisyyttä on metsästetty huonolla menestyksellä vuosia, mutta toistaiseksi paras arvaus Nakamoton taustalla olevaksi henkilöksi (tai keksijäryhmän yhdeksi jäseneksi) on Craig Wright. Häneltä vaaditaan nyt 10 miljardin dollarin edestä bitcoineja.
Floridalaiseen oikeusistuimeen jätetyssä haasteessa Craig Wrightilta vaaditaan 550 000–1 000 000 bitcoinia, jotka hänen väitetään varastaneen edesmenneeltä yrityskumppaniltaan, Dave Kleimanilta. Kleinman kuoli vuonna 2013, minkä jälkeen Wrightin sanotaan siirtäneen luvattomasti bitcoineja omalle tililleen.

Siirrettyjen bitcoinien määrää ei tunneta, joten oikeutta pyydetään määrittelemään varastettujen bitcoinien määrä. Haasteessa sanotaan määrän olevan jopa miljoona kappaletta, joka virtuaalivaluutan nykyarvolla tarkoittaisi yli 10 miljardin dollarin kavallusta. Haasteen taustalla on Kleinmanin veli sekä Kleinmanin kuolinpesä.

Haasteessa ei väitetä Kleinmanin tai Wirghtin keksineen bitcoinin, mutta miesten sanotaan käyneen kirjeenvaihtoa vuoden 2008 alussa digitaaliseen valuuttaan liittyen. Bitcoin esiteltiin julkisesti ensimmäisen kerran vuoden 2008 lopussa, joten miehet oletettavasti olivat ainakin tiiviisti mukana bitcoinin alkuvaiheessa.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Bill Gates myöntää tehneensä suuren virheen – Se näkyy vahvasti edelleen Bill Gates myöntää tehneensä suuren virheen – Se näkyy vahvasti edelleen (25.6.2019 06:07)
Microsoftin omistaja ja pitkään ohjelmistojättiä toimitusjohtajan paikalta luotsannut Bill Gates myöntää tehneensä yhden suurimmista virheistä – ja se on Androidille häviäminen ekosysteemien sodassa. ....
Harry Potter ei yllä lähellekään Pokemon Gon tasoa – Tuotto jää kauas taakse Harry Potter ei yllä lähellekään Pokemon Gon tasoa – Tuotto jää kauas taakse (25.6.2019 05:54)
Vaikuttaisi siltä, että Pokemon Go -hittilanseerauksen toisintaminen on todella vaikeaa. Se ei tahdo onnistua edes Pokemon Gon kehittäneeltä Nianticilta, sillä viime viikolla sovelluskauppoihin ....
Spotify valittaa Applen maksuista – Ei kuitenkaan edes maksa niitä Spotify valittaa Applen maksuista – Ei kuitenkaan edes maksa niitä (25.6.2019 05:43)
Tämän vuoden puheenaiheisiin on kuulunut Applen toiminta sovellusmarkkinoilla. Yhtiöllä on tiukka ote omaan ekosysteemiin, sillä se kehittää niin puhelimet, niiden ohjelmistot kuin puhelimien ....
Kesäalet ovat täällä - lista parhaista tarjouksista Kesäalet ovat täällä - lista parhaista tarjouksista (24.6.2019 20:18)
Kesän alet alkoivat toden teolla tällä viikolla. Tähän listaan on poimittu eri verkkokauppojen parhaat tarjoukset. Kuten arvata saattaa, tarjouksia löytyy puhelimista, tietokoneista, televisioista ....
Samsung julkaisi uusia SmartThings-älykotilaitteita Samsung julkaisi uusia SmartThings-älykotilaitteita (24.6.2019 19:49)
Samsungin SmartThings on ollut yksi älykotilaitteiden edelläkävijäbrändeistä. Yhtiön brändin alle on rakennettu liki kaikenkattava kokonaisuus, johon kuuluu niin hubiratkaisut, valot, kamerat ja sensorit. ....

Uutisarkisto