AfterDawn: IT-alan uutiset

Neflixin haastaja Viaplay kasvaa kovaa tahtia – Panostaa urheiluun ja omiin tuotantoihin

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 22.2.2018 10:09 Kommentteja (9)

Neflixin haastaja Viaplay kasvaa kovaa tahtia – Panostaa urheiluun ja omiin tuotantoihin Netflixistä on vuoden 2012 lanseerauksen jälkeen muodostunut Suomen de facto -suoratoistopalvelu, mutta alalla kisailee katselevista silmäpareista moni muukin. Yksi kilpailijoista on Viaplay, joka kertoo kasvaneensa viime vuonna huomattavasti.
Viaplayn mukaan palvelun tilaajamäärät kasvoivat Pohjoismaissa vuoden 2017 aikana 21 prosenttia. Kasvulukemien kylkeen ei ole lisätty tietoa tilaajien absoluuttisesta määrästä, joten on hankala arvioida kuinka moni Viaplaytä käyttää Suomessa tai muissa Pohjoismaissa. Esimerkiksi Netflixin tapauksessa tilaajamäärien arvioidaan olevan Suomessa jossakin 300 000–500 000 paikkeilla.

Netflixin menestyksen taustalla ovat olleet onnistuneet alkuperäissarjat. Viaplay aikoo myös hyödyntää tätä strategiaa ja palvelu aikoo lanseerata yli 50 omaa tuotantoa vuoteen 2020 mennessä. Viaplayn suosituinta antia ovat kuitenkin amerikkalaiset sarjat, kuten Greyn anatomia, South Park, Family Guy ja Lethal Weapon.

Viaplayn vahvuuksiin kuuluu myös urheilu – Suomessa katsotuin urheilutapahtuma Viaplayssä oli Makwan Amirkhanin ja Arnold Allenin välinen UFC-ottelu. Palvelusta löytyy UFC-otteluiden lisäksi Englannin Valioliiga, Mestarien liiga, NHL, KHL, Euroliiga ja NFL.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

9 kommenttia

122.2.2018 13:00

Itse jaksan ihmetellä Netflixin suosiota. Toki sarjatarjonta on hyvää, mutta muuten kehumista ei ole. Elokuva valikoima on suoraan sanottuna surkea ja se kattaa pääosin vain vanhoja elokuvia.

Viaplay on elokuvien ystävälle noin tuhat kertaa parempi vaihtoehto.


Tietokone + Chord Hugo + Grado GS2000e = heaven

222.2.2018 17:10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:
Itse jaksan ihmetellä Netflixin suosiota. Toki sarjatarjonta on hyvää, mutta muuten kehumista ei ole. Elokuva valikoima on suoraan sanottuna surkea ja se kattaa pääosin vain vanhoja elokuvia.

Viaplay on elokuvien ystävälle noin tuhat kertaa parempi vaihtoehto.
Netflix on ainakin opettanut sen, että sarjoja tulee helpommin katseltua kuin elokuvia (ne on poikkeuksetta ylipitkiä) ja niitäkin tulee enemmän kuin etsii katsoa.

322.2.2018 19:07

Itse näkisin että Netflix on saavuttanut tuon suosionsa tuomalla palvelunsa kaikista marginaalisimmellekin alustuille kuten Nintendo Wii aikoinaan. Monen muun suoratoistopalvelun ongelma on ollut että keskitytään vain osaan alustoista varsinkin vielä muutama vuosi sitten.

Edit: muista palveluista vastaavana esimerkkinä voidaan mainita myös WhatsApp jolla on ollut sama strategia.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 22.2.2018 @ 19:09

422.2.2018 20:41

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti PatrikSelin:

Netflix on ainakin opettanut sen, että sarjoja tulee helpommin katseltua kuin elokuvia (ne on poikkeuksetta ylipitkiä) ja niitäkin tulee enemmän kuin etsii katsoa.

Ei Netflix oikein muuhun voi opettaa, kun niitä elokuvia ei löydy.
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti cpenter83:
Itse näkisin että Netflix on saavuttanut tuon suosionsa tuomalla palvelunsa kaikista marginaalisimmellekin alustuille kuten Nintendo Wii aikoinaan. Monen muun suoratoistopalvelun ongelma on ollut että keskitytään vain osaan alustoista varsinkin vielä muutama vuosi sitten.

Edit: muista palveluista vastaavana esimerkkinä voidaan mainita myös WhatsApp jolla on ollut sama strategia.

Olet varmasti oikeassa. Laaja laite arsenaali yhdistettynä suureen tunnettavuuteen, on todennäköisesti Netflixin suosion salaisuus. Ihmiset ovat tunnetusti laiskoja, eivätkä jaksa etsiä itselleen oikeasti parasta vaihtoehtoa.

Tietokone + Chord Hugo + Grado GS2000e = heaven

522.2.2018 21:26

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti PatrikSelin:

Netflix on ainakin opettanut sen, että sarjoja tulee helpommin katseltua kuin elokuvia (ne on poikkeuksetta ylipitkiä) ja niitäkin tulee enemmän kuin etsii katsoa.

Ei Netflix oikein muuhun voi opettaa, kun niitä elokuvia ei löydy.
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti cpenter83:
Itse näkisin että Netflix on saavuttanut tuon suosionsa tuomalla palvelunsa kaikista marginaalisimmellekin alustuille kuten Nintendo Wii aikoinaan. Monen muun suoratoistopalvelun ongelma on ollut että keskitytään vain osaan alustoista varsinkin vielä muutama vuosi sitten.

Edit: muista palveluista vastaavana esimerkkinä voidaan mainita myös WhatsApp jolla on ollut sama strategia.

Olet varmasti oikeassa. Laaja laite arsenaali yhdistettynä suureen tunnettavuuteen, on todennäköisesti Netflixin suosion salaisuus. Ihmiset ovat tunnetusti laiskoja, eivätkä jaksa etsiä itselleen oikeasti parasta vaihtoehtoa.
Tai sitten ihmisillä on vain erilaisia mieltymyksiä leffojen ja sarjojen suhteen? Kaikki eivät pidä niistä mistä sinä pidät ja taas sinä et pidä niistä mistä muut pitävät. Valitkoon jokainen palvelun omien mieltymyksien mukaan, eikä muiden mieltymyksien.

Viaplayta ite harkitsin jossain välissä, mutta 5.1 äänien puute sai luopumaan ajatuksesta. Nyt ovat ilmeisesti saaneet senkin asian kuntoon. Itelle Netflixistä löytyy edelleen leffoja ja sarjoja enemmän kuin kerkeän katsomaan, joten mitään järkeä ei ole vaihtaa tai ottaa mitään toista palvelua lisäksi.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 22.2.2018 @ 21:27

622.2.2018 23:59

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pkaksp:

Tai sitten ihmisillä on vain erilaisia mieltymyksiä leffojen ja sarjojen suhteen? Kaikki eivät pidä niistä mistä sinä pidät ja taas sinä et pidä niistä mistä muut pitävät. Valitkoon jokainen palvelun omien mieltymyksien mukaan, eikä muiden mieltymyksien.

Viaplayta ite harkitsin jossain välissä, mutta 5.1 äänien puute sai luopumaan ajatuksesta. Nyt ovat ilmeisesti saaneet senkin asian kuntoon. Itelle Netflixistä löytyy edelleen leffoja ja sarjoja enemmän kuin kerkeän katsomaan, joten mitään järkeä ei ole vaihtaa tai ottaa mitään toista palvelua lisäksi.

En ole ottanut siihen kantaa millään tasolla, että onko Netflixistä löytyvät leffat hyviä. Kun kaikilla on oma mielipide, niin siihen ei oikein mitään voi sanoa.

Se on kuitenkin selvää, että leffaTARJONTA on surkea. Leffat ovat pääosin vanhoja. Usein niin vanhoja, että ne on saattaneet tulla telkkarista kymmeniä kertoja ennen "Netflix ensi-iltaa". Kaiken oleellisen kertoo sekin, että Netflix ei edes sovelluksellaan kehtaa listata uutuus elokuvia.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 23.2.2018 @ 00:07

Tietokone + Chord Hugo + Grado GS2000e = heaven

723.2.2018 01:16

Jaa no mitä väliä tarjonalla kun itse tuote ei vaan toimi. Esimimerkiksi chromecastin kanssa viaplay kadottaa yhdeyden vähintään kanhdesti saman jakson aikana.

Ja tää sama ongelma on kestänyt yli vuoden, eivätkä oo vieläkään saaneet korjattua vaikka asiasta on valitettu useamaan otteeseen(ja muutkin ovat kun lukee play storen arvosteluja). Pitänee vielä mainita, just in case, että muut striimi appit toimii ongelmitta eikä vika ole laitteessa/netissä.

823.2.2018 11:41

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti D00mer:
Jaa no mitä väliä tarjonalla kun itse tuote ei vaan toimi. Esimimerkiksi chromecastin kanssa viaplay kadottaa yhdeyden vähintään kanhdesti saman jakson aikana.

Ja tää sama ongelma on kestänyt yli vuoden, eivätkä oo vieläkään saaneet korjattua vaikka asiasta on valitettu useamaan otteeseen(ja muutkin ovat kun lukee play storen arvosteluja). Pitänee vielä mainita, just in case, että muut striimi appit toimii ongelmitta eikä vika ole laitteessa/netissä.

Netflix kadottaa mulla yhteyden tabletin ja chromecastin välillä kaksi kertaa jos katsoo yhden 25 minuutin pituisen jakson. Cmorella on kanssa ollut ongelmaa samalla tabletilla. Viaplay taas toimii täysin.

Tosin Netflix toimisi varmasti oikein mun kännykällä, mutta ongelmana on, että meillä on yhdet tunnukset ja ne on laitettu kaikkien käytössä olevaan tablettiin.

En tiedä mikä loppukäteen sen ongelman aiheuttaa. Käytetty laite, chromecast, laitteen ohjelmaversio, itse ohjelma vai langaton reititin.

Chromecastia käytettäessä mahdollisia ongelmapaikkoja on useita. Siksi jos joku ohjelma ei toimi sen kanssa täydellisesti, niin ongelman korjaaminen voi olla harvinaisen hankalaa.

Tietokone + Chord Hugo + Grado GS2000e = heaven

95.3.2018 01:26

Ongelma selvisi. Netflix ei toiminut vanhalla tabletilla oikein, mutta uudella kyllä. En olisi ollenkaan yllättynyt, jos tuon vanhemman tabletin ongelma jätettäisiin kokonaan korjaamatta.


Tietokone + Chord Hugo + Grado GS2000e = heaven

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto