AfterDawn: IT-alan uutiset

Amazon kasvattaa kassattomien Amazon Go -kauppojen määrää

Kirjoittaja Matti Vähäkainu @ 22.2.2018 20:10

Amazon kasvattaa kassattomien Amazon Go -kauppojen määrää

Amazon kertoi pari vuotta sitten visiosta, jossa elintarvikekaupassa käyvän asiakkaan ei tarvitsisi jonottaa kassalla lainkaan, vaan voisi kävellä tuotteet valittuaan suoraan ovesta ulos. Amazon Go -konsepti avattiinkin hiljattain Seattleen pitkän suunnittelun jälkeen, ja tänä vuonna kassattomia kauppoja voi odottaa lisää, kertoo Recode.
Viime kesänä Amazon rekisteröi jo Amazon Go -tavaramerkkinsä jo Britanniassa, mutta sinne asti kauppoja ei vielä tänä vuonna välttämättä saada tuotua. Yhdysvalloissa Amazon suunnittelee kuitenkin laajennusta, jos Recoden lähteisiin on uskominen.

Tietojen mukaan suunnitteilla on ainakin kuusi uutta kauppaa, mutta valitettavasti tietoa kaupungeista ei ole. Todennäköisenä kuitenkin pidetään, että ainakin osa uusista kaupoista avataan myös Seattleen.
Luonnollisesti Amazonin kotikaupunkina Seattle on optimipaikka, joten konseptiin tottumisen lisäksi sen tarkkailu voidaan tuottaa tehokkaasti. Muista kaupungeista Los Angelesia on arvioitu todennäköisesti paikaksi uudelle kaupalle.

Kauppojen automatisointi vaikuttaa varsin todennäköiseltä ja automatisoidut kassat ovat jo erittäin yleisiä Yhdysvaltojen suurimmissa kauppaketjuissa. Seuraava askel tästä on luonnollisesti ostotapahtuman automatisointi, jollaista huhujen mukaan kehittelee myös maailman suurin työnantaja Walmart.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Tägit: Amazon Go Amazon
Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto