AfterDawn: IT-alan uutiset

Ostaisitko Spotify-kuulokkeet tai -kaiuttimen? Sellaiset voivat olla tuloillaan

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 21.2.2018 10:04

Ostaisitko Spotify-kuulokkeet tai -kaiuttimen? Sellaiset voivat olla tuloillaan Verkkosivusto Musicallyn havaitsemien työpaikkailmoitusten perusteella on virinnyt spekulaatioita Spotifyn salaisesta laitekehityshankkeesta. Ruotsalainen suoratoistopalvelu hakee riveihinsä laitekehitysjohtajia, mikä on hieman erikoista digitaalista musiikkipalvelua kehittävälle yritykselle.
Spotifyn epäilläänkin kehittävän omaa kaiutintuotetta, joka voisi haastaa esimerkiksi äänentoiston laadun osalta paljon kiitosta saaneen Applen HomePodin. Periaatteessa Spotify voisi etsiä laitekehitysjohtajia vain tietyn yhteistyökumppanin kanssa luotavaa laitetta varten, mutta koska työpaikkailmoituksissa puhutaan myös laitetuotannosta, niin oletettavasti Spotify on tiiviisti mukana myös kehitettävien laitteiden kokoonpanossa ja jakelussa.

Koska Spotify vasta rekrytoi osaavaa johtajia projektia varten, on laitekehitys todennäköisesti vielä hyvin alkutekijöissä. Spotify-merkkistä kaiutinta tai kuulokkeita tuskin nähdään markkinoilla vielä hetkeen. Spotifyn pitää myös selvittää, että haluaako se lisätä laitteeseen puheohjauksen – jos se haluaa, niin mistä se sellaisen saisi. Amazon ja Google voisivat periaatteessa lisensoida omaa teknologiaa Spotifyn käyttöön.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto