AfterDawn: IT-alan uutiset

Google tuo avustajansa uusiin maihin, mutta missä on Suomi?

Kirjoittaja AfterDawn @ 16.2.2018 16:48

Google tuo avustajansa uusiin maihin, mutta missä on Suomi? Google on tänä vuonna tuomassa oman älykkään avustajansa uusiin maihin ja uusille kielialueille. Yhtiö kasvattaa kielivalikoimaa yli kolminkertaiseksi ja maiden määrän liki nelinkertaiseksi.
Twitterissä Elger van der Wel‏in jakama kartta osoittaa, että tämän vuoden lopulla Google Assistant vaikuttaakin olevan saatavilla valtaosassa maailmaa. Kartan sinisestä osasta löytyy kuitenkin heti yksi valkoinen kohta, joka harmittaa koti-Suomessa.

Google ei ole ilmeisesti vielä nähnyt tarpeelliseksi työstää reilun viiden miljoonan kielivähemmistölle omaa versiotaan, joten Assistantia ei tarvitse odotella virallisesti Suomeen vielä lähiaikoina.

Harmia riittää toki myös muille maille. Muun muassa miljardi kiinalaista jää ilman avustajaa, kuten myös liki koko Afrikka sekä pienempiä maita Euroopassa. Näihin lukeutuu mm. Tanska, Itävalta sekä iso osa itä-Eurooppaa.AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

AfterDawnin Nopeat

"AfterDawnin Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempää uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto