Kiina toi Terminatorin kasvojentunnistuksen poliiseille

Kirjoittaja Petteri Pyyny @ 8.2.2018 12:21

Kiina toi Terminatorin kasvojentunnistuksen poliiseille Kansalaisiaan tiukasti valvovan valtion märkä uni on toteutumassa Kiinassa, jossa on esitelty viranomaisten käyttöön tarkoitetut kasvojentunnistuksen osaavat aurinkolasit.
Nelisen vuotta sitten Google toi myyntiin Google Glass-älylasit, joiden tärkein rajoitus ohjelmoijille oli, että lasit eivät saa tunnistaa kasvoja millään muotoa. Neljässä vuodessa kasvojentunnistustekniikka on hypännyt eteenpäin hurjaa tahtia. Jo Google Kuvien kasvontunnistus on välillä jopa pelottavan tarkka - ja huippupuhelimista nykyisin löytyvä kasvojentunnistus antaa viitettä nopeudesta.

Kiina toi lasit testikäyttöön jo viime vuonna ja niiden avulla on saatu jo kiinni seitsemän törkeästä rikoksesta epäiltyä. Testit on suoritettu rautatiehenkilökunnan kokeiluna, nimellisesti tarkoituksena napata väärällä henkilöllisyydellä matkustavat junamatkustajat.

Kiinalaiset kasvojentunnistuksella varustetut aurinkolasit
kuva: China News Service


Luonnollisesti ihmisoikeusjärjestöt eivät ole kovinkaan innoissaan teknologiasta. Amnestyn edustaja kritisoi älylasien käyttöä kärkkäästi The Wall Street Journalin haastattelussa. Pelkona on, että Kiina voi puristaa maan oppositiotoimijat entistä ahtaammalle lasien teknologian avulla.

Kiina luonnollisestikaan ei juuri välitä yksityisyydensuojan perään huutelevien mielipiteistä, vaan valtio on kerännyt jo vusoein ajan biometristä tietokantaa kansalaisistaan, jonka avulla valvonta on helpompaa. Orwellin 1984 kirjan henki elää ja voi hyvin..

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Suomalainen Wolt sai sijoittajilta jättipotin – Aikoo palkata 1000 uutta työntekijää Suomalainen Wolt sai sijoittajilta jättipotin – Aikoo palkata 1000 uutta työntekijää (19.6.2019 18:20)
Suomalainen ruokalähettipalvelu Wolt on saanut pääomasijoittajilta 137 miljoonan euron edestä uutta pääomaa, jolla on tarkoitus tukea yhtiön kansainvälistä kasvua. Wolt työllistää tällä ....
Elisa laajentaa 5G-puhelimien valikoimaa – Huawein Mate 20 X 5G ennakkomyyntiin Elisa laajentaa 5G-puhelimien valikoimaa – Huawein Mate 20 X 5G ennakkomyyntiin (19.6.2019 18:03)
Matkapuhelinoperaattori Elisa on laajentanut 5G-puhelimien valikoimaa Huawein uutuusmallilla. OnePlus 7 Pro 5G:n ja ZTE Axon 10 Pro 5G:n lisäksi Elisan valikoimista löytyy nyt Huawein Mate 20 X 5G. ....
1 kommentti
Samsungin lippulaivan julkaisupäivä paljastui! Samsungin lippulaivan julkaisupäivä paljastui! (19.6.2019 11:06)
Samsungin Galaxy Note -mallisto hyppää kymmenluvulle elokuun 7. päivänä, kertoo verkkosivusto CNET. Sivustolle puhuneiden lähteiden mukaan korealaisyhtiö aikoo tuolloin paljastaa Galaxy Note10 ....
Etsitkö halpaa puhelinta, jossa on pitkä akkukesto? Saatat kiinnostua tästä uutuudesta Etsitkö halpaa puhelinta, jossa on pitkä akkukesto? Saatat kiinnostua tästä uutuudesta (19.6.2019 10:13)
HMD Global on aloittanut Nokia 3.2 -älypuhelimen myynnin Suomessa. Android 9 Pie -käyttöjärjestelmään perustuvan älypuhelimen suositeltu vähittäismyyntihinta on 149 euroa ja puhelimen yksi myyntivalteista ....
Ilmaiset TV-lähetykset kaapelissa jatkuvat Suomessa – Kopiosto hävisi kanteen Ilmaiset TV-lähetykset kaapelissa jatkuvat Suomessa – Kopiosto hävisi kanteen (18.6.2019 19:18)
Ilmaiset kaapeliverkon televisiolähetykset ovat olleet uhattuna, sillä tekijänoikeusjärjestö Kopioston näkemyksen mukaan kaapelitelevisio-operaattorit ovat tv-lähetysten edelleenlähettäjiä, ....
3 kommenttia

Uutisarkisto