AfterDawn: IT-alan uutiset

Loppuuko ilmaiset kanavat kaapelissa? KL: Tekijänoikeusriita eteni oikeuteen

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 7.2.2018 16:46 Kommentteja (5)

Loppuuko ilmaiset kanavat kaapelissa? KL: Tekijänoikeusriita eteni oikeuteen

Televisiolähetysten jakelun luulisi olevan yksinkertaista hommaa, mutta tekijänoikeudelliset aspektit ovat tehneet siitä kovin hankalaa – ainakin kaapelitelevisioverkossa. Kaapeliverkko-operaattorit ja tekijänoikeusjärjestö Kopiosto ovat jo pitkään vääntäneet kättä siitä, tulisiko operaattoreiden maksaa tekijänoikeuskorvauksia esittämästään sisällöstä.
Kaapeliverkko-operaattoreiden mielestä niiden ei kuulu maksaa vapaasti katsottavan sisällön välittämisestä tekijänoikeusmaksuja, koska televisioyhtiöt ovat jo maksaneet sisällöstä kertaalleen tekijöille heille kuuluvat korvaukset. Kopiosto siis yrittää saada kaapelioperaattorit maksamaan korvaukset tekijöille kahteen kertaan.

Kauppalehden mukaan Kopiosto haastoi kaapelitelevisio-operaattori Telian markkinaoikeuteen kiistan takia. Asiasta on neuvoteltu jo vuosia, mutta lopullisen ratkaisun löytyminen voi kestää vielä useita vuosia. Markkinaoikeuden käsittelyn jälkeen asiaa saatetaan mennä ratkomaan EU:n tuomioistuimeen.
Mikäli Kopioston näkemys jää voimaan, saattaa se tarkoittaa ilmaiskanavien määrän supistumista tai loppumista kaapelitelevisioverkossa. Yli puolet Suomen kotitalouksista katsoo televisiota kaapeliverkon kautta.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

17.2.2018 18:16

Tuplakorvaukset vai? No ei ole uutta. Ahneudella ei ole näemmä rajoja.

27.2.2018 18:16

Double

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 7.2.2018 @ 18:16

38.2.2018 08:46

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti G0lden_Kebab:
Double
No kyseessähän on laillistettu mafia..

Autopeli hullu ja pelannut jo -80 luvulta...eli vanha jäärä.

48.2.2018 09:59

Tämä kiista tuntuu varsin absurdilta. Näen itse tämän kuvion siten, että tässä olisi kaksi osa-aluetta, eli ohjelman tuottaminen ja tiedon välittäminen. Kanavat tuottavat sisällön, eli käytännössä ostavat oikeuksia ohjelmien esittämiseen ja koostavat tästä sisällön. Tänään jälkeen kanavat tavalla tai toisella sopivat antenni- tai kaapeliverkkoja hallinnoivien tahojen kanssa sisällön toimittamisesta kuluttajille. Tähän kuviooni en saa mitenkään sopimaan maksuvelvoitetta välittäjinä toimiville verkko-operaattoreille. Toivottavasti oikeudessa päädytään Telian edustamaan kantaan, sillä muutoin kuluttajalle pukkaa turhia kuluja. (Pidän kuluja turhina, koska tekijät saavat jo korvauksena.)

58.2.2018 20:03

Ja osaako joku viisas selittää miksi tämä koskee vain kaapeliverkkoa? Jutun kirjoittaja ei luonnollisesti sitä tee...

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto