Apple julkaisi huipputuloksen, iPhone X myynti laittoi ennätykset uusiksi

Kirjoittaja Matti Vähäkainu @ 2.2.2018 00:29

Apple julkaisi huipputuloksen, iPhone X myynti laittoi ennätykset uusiksi Apple on tänään julkistanut viimeisimmän osavuosikatsauksensa. Tilivuoden ensimmäisen neljänneksen tulokset sisältävät myynnin vuoden viimeiseltä neljännekseltä, joten siihen sisältyy tietysti myynnin huippu joulusesongin aikana.
Odotetusti Applen tulos oli huipputasoa ja ennätyksiä rikottiin jälleen. Täysin uudenlaisen iPhone X:n myötä yhtiön neljännestulos nousi uusiin ennätyslukemiin ja ensimmäistä kertaa liikevaihdossa rikottiin 80 miljardin dollarin rajapyykki ja oikein heittämällä.

Edellisvuoteen kasvua oli liki 13 prosenttia ja iPhonen osuus liikevaihdosta kasvoi jälleen edelliseen neljännekseen nähden, kuten on tyypillistä loppuvuoden iPhone-julkistuksen jälkeen. Hieman yllättäen iPhonen osuus 88,3 miljardin dollarin liikevaihdosta ylsi 69-70 prosenttiin, kuten vuosi sittenkin. Muutenkin liikevaihto jakautui kutakuinkin samoihin osuuksiin edellisvuoden raportin kanssa.

Jo muutaman vuoden ajan Applen voitto on ollut jouluneljänneksen aikana noin 18 miljardiin dollaria, vaikka vuosittain liikevaihto on kasvanut. Tällä kertaa voittoa on kuitenkin saatu lisättyä melkein liikevaihdon kasvulukemilla. Selkeästi kalliimman ja suuremman katteen tarjoava iPhone X on vahvistanut yhtiön voittoa ja Apple jäikin viime neljänneksellä plussalle peräti 20 miljardia dollaria eli 12 prosenttia viime vuotta enemmän, ennätys sekin.

Viimeisen parin viikon aikana Applen osake on ajalehtinut hieman alas todennäköisesti tulosjulkistuksen takia, mutta pian julkistuksen jälkeen osake hyppää todennäköisesti ensi kertaa yli 180 dollarin.

Applen toimitusjohtaja Tim Cook kertoi tulosjulkistuksen yhteydessä, että iPhone X:n suosio on yllättänyt heidät ja se on ollut parhaiten myyvä iPhone aina ensimmäisestä myyntiviikosta marraskuulta. Hän kertoi myös, että Apple on ylittänyt 1,3 miljardin laitteen rajapyykin tammikuussa, joka tarkoittaa yli 30 prosentin kasvua parissa vuodessa.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

BMW aikoo optimoida itsestään ajavat autot Kiinan tieverkostolle BMW aikoo optimoida itsestään ajavat autot Kiinan tieverkostolle (19.7.2019 17:56)
BMW ja kiinalainen teknologiajätti Tencent Holdings aikovat avata Kiinaan yhteisen laskentakeskuksen, jossa kehitetään kiinalaiselle tieverkolle optimoitua mallia, jota itsestään ajavat autot ....
1 kommentti
Huawei yrittää paikata pudonnutta myyntiään ilmaisilla näytön korjauksilla Huawei yrittää paikata pudonnutta myyntiään ilmaisilla näytön korjauksilla (19.7.2019 14:41)
Huawein myynti sakkasi toukokuussa ja sen jälkeen, kun Yhdysvallat lisäsi sen mustalle listalle, joka katkaisi Huawein yhteistyön amerikkalaisten IT-jättien kanssa. Huawein puhelimien epävarma ....
DuckDuckGolla tehdään 40 miljoonaa hakua päivässä DuckDuckGolla tehdään 40 miljoonaa hakua päivässä (19.7.2019 12:43)
DuckDuckGo jatkaa kasvuaan, sillä hakukoneella tehdään jo 40 miljoonaa hakua päivässä. DuckDuckGo:n käyttö on lisääntynyt viime vuosien aikana mukavasti. Vuonna 2014 uutisoitiin, että DuckDuckGo:lla ....
Instagram piilottaa tykkäysmäärät – Miten käy palvelun koukuttavuudelle? Instagram piilottaa tykkäysmäärät – Miten käy palvelun koukuttavuudelle? (19.7.2019 05:35)
Sosiaalisessa mediassa bisnes pyörii seuraajien ja tykkäysten määrän ympärillä – se on mittari, jolla suosiota ja menestystä mitataan. Instagram haluaa kuitenkin testata nyt ratkaisua, jossa ....
Asensitko sinä jonkun näistä laajennoksista? Ne saattoivat myydä salasanasi eteenpäin Asensitko sinä jonkun näistä laajennoksista? Ne saattoivat myydä salasanasi eteenpäin (19.7.2019 05:24)
Washington Postin tutkivat journalistit ovat löytäneet kuusi Googlen Chromelle ja Mozillan Firefoxille kehitettyä selainlaajennosta, jotka tarjoavat käyttäjälleen joitain lupaamiaan erityisominaisuuksia, ....

Uutisarkisto