AfterDawn: IT-alan uutiset

Apple julkaisi huipputuloksen, iPhone X myynti laittoi ennätykset uusiksi

Kirjoittaja Matti Vähäkainu (Google+) @ 2.2.2018 00:29

Apple julkaisi huipputuloksen, iPhone X myynti laittoi ennätykset uusiksi Apple on tänään julkistanut viimeisimmän osavuosikatsauksensa. Tilivuoden ensimmäisen neljänneksen tulokset sisältävät myynnin vuoden viimeiseltä neljännekseltä, joten siihen sisältyy tietysti myynnin huippu joulusesongin aikana.
Odotetusti Applen tulos oli huipputasoa ja ennätyksiä rikottiin jälleen. Täysin uudenlaisen iPhone X:n myötä yhtiön neljännestulos nousi uusiin ennätyslukemiin ja ensimmäistä kertaa liikevaihdossa rikottiin 80 miljardin dollarin rajapyykki ja oikein heittämällä.

Edellisvuoteen kasvua oli liki 13 prosenttia ja iPhonen osuus liikevaihdosta kasvoi jälleen edelliseen neljännekseen nähden, kuten on tyypillistä loppuvuoden iPhone-julkistuksen jälkeen. Hieman yllättäen iPhonen osuus 88,3 miljardin dollarin liikevaihdosta ylsi 69-70 prosenttiin, kuten vuosi sittenkin. Muutenkin liikevaihto jakautui kutakuinkin samoihin osuuksiin edellisvuoden raportin kanssa.

Jo muutaman vuoden ajan Applen voitto on ollut jouluneljänneksen aikana noin 18 miljardiin dollaria, vaikka vuosittain liikevaihto on kasvanut. Tällä kertaa voittoa on kuitenkin saatu lisättyä melkein liikevaihdon kasvulukemilla. Selkeästi kalliimman ja suuremman katteen tarjoava iPhone X on vahvistanut yhtiön voittoa ja Apple jäikin viime neljänneksellä plussalle peräti 20 miljardia dollaria eli 12 prosenttia viime vuotta enemmän, ennätys sekin.

Viimeisen parin viikon aikana Applen osake on ajalehtinut hieman alas todennäköisesti tulosjulkistuksen takia, mutta pian julkistuksen jälkeen osake hyppää todennäköisesti ensi kertaa yli 180 dollarin.

Applen toimitusjohtaja Tim Cook kertoi tulosjulkistuksen yhteydessä, että iPhone X:n suosio on yllättänyt heidät ja se on ollut parhaiten myyvä iPhone aina ensimmäisestä myyntiviikosta marraskuulta. Hän kertoi myös, että Apple on ylittänyt 1,3 miljardin laitteen rajapyykin tammikuussa, joka tarkoittaa yli 30 prosentin kasvua parissa vuodessa.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Toyota pelästyi – Keskeytti kokeet itsestään ajavilla autoilla Toyota pelästyi – Keskeytti kokeet itsestään ajavilla autoilla (21.3.2018 10:25)
Jalankulkijan kuolemaan johtanut onnettomuus Arizonassa tällä viikolla on saanut itsestään ajavia autoja kehittävät yhtiöt varpailleen. Ainakin Toyota on päättänyt keskeyttää teknologian testaamisen ....
2 kommenttia
Google on ostamassa takavuosien kuuman kamerakehittäjän pilkkahintaan Google on ostamassa takavuosien kuuman kamerakehittäjän pilkkahintaan (21.3.2018 09:56)
Lytro oli jotain vuosia sitten todella kuuma startup-yhtiö, jolla ei tuntunut olevan ongelmia saada toiminnalleen rahoitusta. Valokenttäkameraa, jonka avulla voidaan säädellä tarkennusta jälkikäteen, ....
Nokian hirviökamerapuhelin saa haastajan – Tässä puhelimessa on 40 MP:n kamera Nokian hirviökamerapuhelin saa haastajan – Tässä puhelimessa on 40 MP:n kamera (21.3.2018 09:15)
Nokian 808 Pureview- ja Lumia 1020 -älypuhelimet muistetaan yhdestä seikasta: massiivisesta 41 megapikselin kamerasta. Puhelimet ovat saamassa modernimman haastajan, sillä Huawei on päättänyt ....
WhatsAppin perustajalta yllättävä kehotus – Poista Facebook-tilisi WhatsAppin perustajalta yllättävä kehotus – Poista Facebook-tilisi (21.3.2018 09:06)
Facebook osti pikaviestipalvelu WhatsAppin vuonna 2014 noin 19 miljardilla, mikä teki palvelun perustaneista Jan Koumista ja Brian Actonista kohtuullisen hyvin toimeentulevia. Rahalla ei saa ....
Google Play tuo suoratoistopelit Androidille Google Play tuo suoratoistopelit Androidille (20.3.2018 18:00)
Suoratoistettavista sovelluksista on ollut puhetta jo useita vuosia, mutta nyt ne näyttäisivät olevan tulossa ryminällä Androidille. Google on nimittäin esitellyt uuden Play Instant -ominaisuuden, ....

Uutisarkisto