AfterDawn: IT-alan uutiset

Facebook muuttaa taas algoritmeja – Hyperlokaalit uutiset saavat enemmän näkyvyyttä

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 30.1.2018 10:25

Facebook muuttaa taas algoritmeja – Hyperlokaalit uutiset saavat enemmän näkyvyyttä

Facebook on kertonut lyhyellä aikavälillä useista uutisvirran luonnetta muuttavista uudistuksista. Tuorein päivitys uutisvirtaan on paikallisten uutismedioiden aiempaa korkeampi priorisointi.
Zuckerbergin ilmoituksen mukaan tästä päivästä alkaen Facebookin uutisvirrassa priorisoidaan hyperlokaaleja uutismedioita eli toisin sanoen omalla paikkakunnalla sijaitsevien uutislähteiden sisällöt saavat enemmän näkyvyyttä kuin kansainväliset uutiset. Ajatuksena on se, että ihmiset ovat kiinnostuneempia oman lähiympäristön tapahtumista, joihin he voivat myös suoraviivaisemmin itse vaikuttaa.

Muutokset tulevat aluksi voimaan Yhdysvalloissa ja myöhemmin muualla maailmassa.

Facebook ilmoitti aiemmin, että uutismedioiden näkyvyyttä kokonaisuudessaan uutisvirrassa heikennetään. Samalla omien Facebook-kavereiden julkaisemien kirjoitusten näkyvyyttä nostetaan. Näin ollen kansainvälisesti toimivien uutismedioiden näkyvyys heikkenee käytännössä kahta kautta. Samalla Facebook aikoo priorisoida luotettavaksi koettujen medioiden julkaisemaa sisältöä.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto