AfterDawn: IT-alan uutiset

Kupla puhkeaa? Bitcoinin arvo romahti reilussa viikossa

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 17.1.2018 14:23 Kommentteja (2)

Kupla puhkeaa? Bitcoinin arvo romahti reilussa viikossa

Bitcoinin kurssi kehittyi vuonna 2017 äärimmäisen suotuisasti – tuntui ettei kasvulle ole lainkaan rajaa. Talousviisaat kuitenkin näkivät bitcoinissa klassisen kuplan tunnusmerkit, sillä kurssinousulle ei nähty mitään kestävää ja järjellistä syytä. Kupla näyttää puhjenneen nyt ainakin osittain.
Parhaimmillaan bitcoinin arvo käväisi noin 19 000 dollarissa joulukuussa. Juuri ennen joulua virtuaalivaluutan arvo lähti kuitenkin laskuun ja jouluaattona kurssi oli enää vajaa 14 000 dollaria. Kurssi heilui 14 000 dollarin tietämillä uuteen vuoteen saakka, minkä jälkeen bitcoinin arvo lähti uuteen nousuun. Katto tuli kuitenkin vastaan tammikuun 6. päivänä 17 000 dollarin kohdalla.

Tuon jälkeen bitcoinin arvo on ollut laskussa ja hiljattain kurssi noteerattiin hetkellisesti jo alle 10 000 dollarissa. Joulukuun 18. päivän jälkeen virtuaalivaluutan arvosta on sulanut lähes puolet. Myös muiden merkittävien virtuaalivaluuttojen arvo on ollut viime aikoina laskussa. Viime vuonna lanseeratun etheriumin kurssista haihtui vuorokaudessa 30 prosenttia ja markkina-arvoltaan kolmanneksi suurimman virtuaalivaluutan, Ripplen, arvosta suli 46 prosenttia vuorokauden aikana.
Virtuaalivaluuttojen suuri kurssiheilunta tekee niistä kiinnostavan riskisijoituskohteen, joilla voi tehdä suuria voittoja lyhyessä ajassa. Vaihdonvälineelle kurssiheilunta on kuitenkin huono piirre.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

119.1.2018 16:43

Hyvä.
Vuonna 2014 investoin Bicoiniin kokonaista 3.BTC Arvo oli tuolloin hiukan yli 200 €.

En voi moittia tilannetta. Ehdin myymään hyvissäajoin, silloin vielä kun kurssi oli lähellä 17 000 €.
Kotiutin ison osan voitoista ja yhä edelleen jatkan virtuaalivaluuttojen kanssa sijoittamista / pelaamista.

220.1.2018 00:33

Voisi kysyä, onko harhaanjohtavaa puhua virtuaalivaluutasta Bitcoinin kohdalla? Suuret vaihtelut arvossa tekevät siitä täysin epäkelvon rahanvaihto välineen. Bitcoinilla maksaessa sekä myyjä, että ostaja pelaavat rulettia.

Siksipä onkin vaikea uskoa, että bitcoinilla olisi tulevaisuutta. Lottoa tai rulettia, kun voi pelata ilman "virtuaaliomistuksia"....


Tietokone + Chord Hugo + Grado GS2000e = heaven

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto