Näin massiivinen on piraattikirjebisnes – Lähes 200 000 IP-osoitteen omistaja on selvitetty

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 16.1.2018 19:39 Kommentteja (4)

Näin massiivinen on piraattikirjebisnes – Lähes 200 000 IP-osoitteen omistaja on selvitetty Markkinaoikeuden päätösten kautta on luovutettu lähes 200 000 IP-osoitteen omistajan yhteystiedot vuosien 2013–2017 välisenä aikana. Vuoden 2017 osalta tiedot rajoittuvat kesäkuun alkuun, joten potentiaalisesti osoitetietoja on luovutettu tätäkin enemmän.
Tiedot ilmenevät opetus- ja kulttuuriministeriön verkkosivuilta löytyvästä PDF:stä joka on koostettu kansalaisaktivismin voimin. Kerätyn aineiston perusteella vuonna 2013 markkinaoikeus määräsi operaattorin luovuttamaan yhteensä 50 IP-osoitteen omistajan yhteystiedot ja vuonna 2014 lukema kohosi 1387 kappaleeseen. Kirjebisnes räjähti käsiin vuonna 2015, jolloin markkinaoikeus määräsi yli 37 000 IP-osoitteen omistajan tiedot paljastettavaksi.

Kasvu ei pysähtynyt siihen, vaan vuonna 2016 tietoluovutuksia tehtiin 98 000 IP-osoitteen edestä ja viime vuonna kesäkuuhun mennessä tietoluovutuspäätökset koskivat yli 60 000 IP-osoitetta.Osoitetietojen pohjalta asianajotoimistot voivat lähettää niin sanottuja piraattikirjeitä. Kirjeitä ei ole välttämättä lähetetty 200 000 kappaletta, mutta se on mahdollista. Kirjeissä vaaditaan vaihtelevan kokoisia korvaussummia, mutta usein ne ovat kuitenkin olleet vähintään 500 euroa.

Hakijoina ovat olleet julkisuudessa jo aiemmin livahtaneiden Crystalis Entertainmentin, Scanbox Entertainmentin ja LFP Video Groupin lisäksi muun muassa M.I.C.M, Copyright Management Services, International Content Holding, Interallip ja suomalainen elokuvalevitysyhtiö Oy Atlantic Film Finland.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

4 kommenttia

116.1.2018 20:19

Miten tuossa toteutuu epäiltyjen oikeusturva kun rekisteröity yhdistys hakee käräjäoikeudelta laatimansa Excel-taulukon perusteella listan IP:itä ja kellonaikoja? Esitutkinnan on hoitanut kyseinen yhdistys/asianajotoimisto, he hoitavat myös syytteen sen perusteella onko kyseessä suomalainen yksityishenkilö, hoitavat tuomion ja saktion joka perustuu heidän hinnastoonsa.

Jos eduskuntaan ei olisi valittu erästä missiä, joka antoi Teoston tehdä tekijänoikeuslain, ei tuo perustuslain ja vallan kolmijako-oppia täysin päinvastainen laki olisi mennyt ikinä läpi. Nytkin se on säädetty selvästi väärässä järjestyksessä ja siten mitätön.

Esitutkinta kuuluu poliisille. Syyttäjä päättää aineiston perusteella nostaako syytteen. Oikeus tutkii osapuolia kuulemalla onko teosta aiheutunut vahinkoa ja onko siinä syyllistytty rikokseen. Tuomioistuin antaa tuomionsa, jossa on mainittu lainkohdat joihin se perustuu. Tästä voi valittaa ylempään oikeusasteeeen.

Onko meillä todella yli 40-vuotiaiden sukupolvi päättäjinä, jotka ovat täysin technically illiteral -väkeä, koska eivät tuota ole huomanneet ja edelleen vain antavat täysin kaikkien perustuslakien vastaisen mielivallan toimia. Oikea rikosnimike tuosta on törkeä kiristys, virkavallan anastaminen, jatkettu petos jne. näiden yhdistysten ja lakitoimistojen johtohenkilöille.

Osa todisteista on hankittu laittamalla satunnaisdataa jakoon musiikkikappaleiden/elokuvien nimillä, eli tekijä ei ole edes syyllistynyt tekijänoikeusrikkomukseen jonka perusteella oikeudesta on haettu hänen henkilötietonsa.

217.1.2018 10:50

Aivan hämärää toimintaa...

319.1.2018 00:24
asdda123
Vahvistamaton

Keskittykääpäs joku DHT-pilviin, päivämääriin ja IP-osotteisiin. On nimittäin mahdollista DHT-pilven säilyttää IP vaikka olisit jo itse sulkenut yhteydet ja täten ilmoittaa sinut osana parvea.

Ilmoittavatko Hedmannit näitä kuolleita IP:tä osana DHT-pilviä? Mistä tietää että kaikki IP:t pilvissä ovat aktiivisia eikä roikkuvia? Koepalaa ei tehdä 24/7

Ajatelkaa!

419.1.2018 15:21

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti og1967:
Miten tuossa toteutuu epäiltyjen oikeusturva kun rekisteröity yhdistys hakee käräjäoikeudelta laatimansa Excel-taulukon perusteella listan IP:itä ja kellonaikoja?
Ei mitenkään?

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Miten korona vaikutti suomalaisiin? Kotona olemisen suosio kasvoi alle 10 prosenttia Miten korona vaikutti suomalaisiin? Kotona olemisen suosio kasvoi alle 10 prosenttia (3.4.2020 19:02)
Google kerää äärettömän paljon tietoa länsimaalaisista, joten ei pitäisi olla kovin suuri yllätys että yhtiöllä on myös tarkka tilannekuva siitä, kuinka eri paikoissa on reagoitu voimaan tulleisiin ....
Päivän diili: Honor Band 5 aktiivisuusranneke vain 29 euroa (säästä 10 euroa) Päivän diili: Honor Band 5 aktiivisuusranneke vain 29 euroa (säästä 10 euroa) (3.4.2020 16:39)
Näinä aikoina, kun kuntosalit ja muut yleiset liikuntapaikat ovat suljettu, on hyvä muistaa ylläpitää omaa terveyttään ulkoilemalla. Kävely ja juokseminen ovat tällä hetkellä hyviä vaihtoehtoja. ....
Tässä kaikki palaavat Netflix-sarjat: Ricky Gervaisin After Life, Nailed It!, Money Heist... Tässä kaikki palaavat Netflix-sarjat: Ricky Gervaisin After Life, Nailed It!, Money Heist... (3.4.2020 14:25)
Netflixiin saapuu huhtikuussa yli 20 uutta Originals-televisiosarjaa ja vielä enemmän uusia elokuvia tai stand-up-spesiaaleja, mutta tulossa on tietysti myös palaavia Netflixin alkuperäissarjoja, ....
Facebookin pitkään kaivattu Messenger-sovellus julkaistiin Windowsille ja Macille Facebookin pitkään kaivattu Messenger-sovellus julkaistiin Windowsille ja Macille (3.4.2020 05:40)
Koronaviruspandemian takia kaikille viestintäsovelluksille on nyt kova kysyntä joten Facebook on päättänyt myös hyödyntää tilaisuuden julkaisemalla vanhasta tutusta Messenger-sovelluksessa desktop-sovellukset ....
Tässä huhtikuun uudet Netflix-elokuvat ja -stand-up-spesiaalit Tässä huhtikuun uudet Netflix-elokuvat ja -stand-up-spesiaalit (2.4.2020 20:00)
Huhtikuu tuo tullessaan Netflixiin 20 uutta alkuperäissarjaa, joista kerroimmekin jo täällä, mutta tulossa on myös valtava määrä elokuvia ja mukava kattaus uutta stand-up-komediaa. Kuukauden ....

Uutisarkisto