AfterDawn: IT-alan uutiset

Näin massiivinen on piraattikirjebisnes – Lähes 200 000 IP-osoitteen omistaja on selvitetty

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 16.1.2018 19:39 Kommentteja (4)

Näin massiivinen on piraattikirjebisnes – Lähes 200 000 IP-osoitteen omistaja on selvitetty Markkinaoikeuden päätösten kautta on luovutettu lähes 200 000 IP-osoitteen omistajan yhteystiedot vuosien 2013–2017 välisenä aikana. Vuoden 2017 osalta tiedot rajoittuvat kesäkuun alkuun, joten potentiaalisesti osoitetietoja on luovutettu tätäkin enemmän.
Tiedot ilmenevät opetus- ja kulttuuriministeriön verkkosivuilta löytyvästä PDF:stä joka on koostettu kansalaisaktivismin voimin. Kerätyn aineiston perusteella vuonna 2013 markkinaoikeus määräsi operaattorin luovuttamaan yhteensä 50 IP-osoitteen omistajan yhteystiedot ja vuonna 2014 lukema kohosi 1387 kappaleeseen. Kirjebisnes räjähti käsiin vuonna 2015, jolloin markkinaoikeus määräsi yli 37 000 IP-osoitteen omistajan tiedot paljastettavaksi.

Kasvu ei pysähtynyt siihen, vaan vuonna 2016 tietoluovutuksia tehtiin 98 000 IP-osoitteen edestä ja viime vuonna kesäkuuhun mennessä tietoluovutuspäätökset koskivat yli 60 000 IP-osoitetta.

Osoitetietojen pohjalta asianajotoimistot voivat lähettää niin sanottuja piraattikirjeitä. Kirjeitä ei ole välttämättä lähetetty 200 000 kappaletta, mutta se on mahdollista. Kirjeissä vaaditaan vaihtelevan kokoisia korvaussummia, mutta usein ne ovat kuitenkin olleet vähintään 500 euroa.

Hakijoina ovat olleet julkisuudessa jo aiemmin livahtaneiden Crystalis Entertainmentin, Scanbox Entertainmentin ja LFP Video Groupin lisäksi muun muassa M.I.C.M, Copyright Management Services, International Content Holding, Interallip ja suomalainen elokuvalevitysyhtiö Oy Atlantic Film Finland.

Edellinen Seuraava  

4 kommenttia

116.1.2018 20:19

Miten tuossa toteutuu epäiltyjen oikeusturva kun rekisteröity yhdistys hakee käräjäoikeudelta laatimansa Excel-taulukon perusteella listan IP:itä ja kellonaikoja? Esitutkinnan on hoitanut kyseinen yhdistys/asianajotoimisto, he hoitavat myös syytteen sen perusteella onko kyseessä suomalainen yksityishenkilö, hoitavat tuomion ja saktion joka perustuu heidän hinnastoonsa.

Jos eduskuntaan ei olisi valittu erästä missiä, joka antoi Teoston tehdä tekijänoikeuslain, ei tuo perustuslain ja vallan kolmijako-oppia täysin päinvastainen laki olisi mennyt ikinä läpi. Nytkin se on säädetty selvästi väärässä järjestyksessä ja siten mitätön.

Esitutkinta kuuluu poliisille. Syyttäjä päättää aineiston perusteella nostaako syytteen. Oikeus tutkii osapuolia kuulemalla onko teosta aiheutunut vahinkoa ja onko siinä syyllistytty rikokseen. Tuomioistuin antaa tuomionsa, jossa on mainittu lainkohdat joihin se perustuu. Tästä voi valittaa ylempään oikeusasteeeen.

Onko meillä todella yli 40-vuotiaiden sukupolvi päättäjinä, jotka ovat täysin technically illiteral -väkeä, koska eivät tuota ole huomanneet ja edelleen vain antavat täysin kaikkien perustuslakien vastaisen mielivallan toimia. Oikea rikosnimike tuosta on törkeä kiristys, virkavallan anastaminen, jatkettu petos jne. näiden yhdistysten ja lakitoimistojen johtohenkilöille.

Osa todisteista on hankittu laittamalla satunnaisdataa jakoon musiikkikappaleiden/elokuvien nimillä, eli tekijä ei ole edes syyllistynyt tekijänoikeusrikkomukseen jonka perusteella oikeudesta on haettu hänen henkilötietonsa.

217.1.2018 10:50

Aivan hämärää toimintaa...

319.1.2018 0:24
asdda123
Vahvistamaton

Keskittykääpäs joku DHT-pilviin, päivämääriin ja IP-osotteisiin. On nimittäin mahdollista DHT-pilven säilyttää IP vaikka olisit jo itse sulkenut yhteydet ja täten ilmoittaa sinut osana parvea.

Ilmoittavatko Hedmannit näitä kuolleita IP:tä osana DHT-pilviä? Mistä tietää että kaikki IP:t pilvissä ovat aktiivisia eikä roikkuvia? Koepalaa ei tehdä 24/7

Ajatelkaa!

419.1.2018 15:21

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti og1967:
Miten tuossa toteutuu epäiltyjen oikeusturva kun rekisteröity yhdistys hakee käräjäoikeudelta laatimansa Excel-taulukon perusteella listan IP:itä ja kellonaikoja?
Ei mitenkään?

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Brittiviranomaiset eivät näe Huaweissa uhkaa kansalliselle turvallisuudelle Brittiviranomaiset eivät näe Huaweissa uhkaa kansalliselle turvallisuudelle (18.2.2019 18:28)
Yhdysvallat on yrittänyt ajaa kumppanimaissaan läpi ajatusta Huawei-boikotista. Kiinalaisen matkapuhelinverkkoteknologiaa kehittävän yhtiön on pelätty tarjoavan Kiinan hallinnolle mahdollisuuden ....
Yhdysvaltain tekijänoikeusvirasto ei suostunut reikisteröimään Fortnite-tanssia Yhdysvaltain tekijänoikeusvirasto ei suostunut reikisteröimään Fortnite-tanssia (18.2.2019 14:14)
Epic Games on haastettu jo kolmesti oikeuteen, tapauksissa joissa on kyse kuuluisien tanssiliikkeiden lisäämisestä sen hittipeli Fortniteen. Nyt yksi haastajista on kokenut takaiskun, kun ....
Rakastettu uutissovellus päivittyi: HIGH.FI Androidille korjaa bugeja, kyselee vähemmän oikeuksia Rakastettu uutissovellus päivittyi: HIGH.FI Androidille korjaa bugeja, kyselee vähemmän oikeuksia (18.2.2019 13:46)
Huikealla käyttäjäarvioiden keskiarvolla vuodesta toiseen jatkava uutissovelluksemme, HIGH.FI Uutisvahti Androidille, on päivittynyt pitkästä aikaa. Uusi versio parantaa mm. yhteensopivuutta ....
LG ei kiirehdi taipuviin älypuhelimiin – Markkinat eivät ole vielä valmiita LG ei kiirehdi taipuviin älypuhelimiin – Markkinat eivät ole vielä valmiita (18.2.2019 09:46)
Aasialaiset Android-merkit ovat yksi toisensa jälkeen ilmoittaneet tuovansa markkinoille taipuvanäyttöisiä älypuhelimia. Kaarevanäyttöisiä puhelimia on ollut markkinoille jo useampi vuosi, mutta ....
Applelta tulossa uusia Pro-tason Macejä – Palaa myös näyttöbisnekseen Applelta tulossa uusia Pro-tason Macejä – Palaa myös näyttöbisnekseen (18.2.2019 09:15)
Tämän vuoden iPhone-malliston ominaisuuksien lisäksi Ming-Chi Kuo on saanut vihiä Applen muistakin laitteista. Erityisesti Macit päivittyvät tänä vuonna. Kuon mukaan Apple olisi vihdoin päivittämässä ....

Uutisarkisto