AfterDawn: IT-alan uutiset

Langattoman netin tietoturva paranee tänä vuonna – Uusi WPA3-suojaus esiteltiin

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 9.1.2018 11:59

Langattoman netin tietoturva paranee tänä vuonna – Uusi WPA3-suojaus esiteltiin Langattomien lähiverkkojen (WLAN, Wi-Fi) suojaamiseen on käytetty vuodesta 2004 ajan WPA2-nimistä salausta, mutta koska siitä on löydetty useita puutteita, on maailmalla ollut kova kysyntä salausstandardin päivitykselle. Tämän vuoden CES-messuilla se vihdoin esiteltiin.
Uusi salaustekniikka on nimetty mielikuvituksellisesti WPA3:ksi. Suurimmat erot WPA2:n ja tulevan WPA3:n välillä löytyvät avoimien lähiverkkojen suojauksesta. Nykyisin samassa avoimessa lähiverkossa toimiva laite voi häiritä toisen laitteen tietoliikennettä, koska laitteiden yhteyksiä ei ole mitenkään suojattu. WPA3 sisältää spesifikaation laitekohtaiselle suojaukselle, joten vaikka samassa verkossa olisi useampia puhelimia tai tietokoneita kiinni, niin toistensa yhteyksiä ne eivät pääse häiritsemään.

Lisäksi WPA3 sisältää mahdollisuuden estää verkkoon liittymisen kun salasana on arvattu tarpeeksi monta kertaa väärin. Näin ollen verkkoon ei pääse käsiksi perinteisillä sanakirjahyökkäysten avulla.

WPA3-standardin arvellaan yleistyvän kaupallisissa laitteissa tämän vuoden aikana.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto