AfterDawn: IT-alan uutiset

HTC esitteli uudet virtuaalilasit – Tässä on Vive Pro

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 9.1.2018 11:26

HTC esitteli uudet virtuaalilasit – Tässä on Vive Pro Älypuhelimista parhaiten tunnettu HTC on on esitellyt päivitetyn version suosituksi kohonneesta Vive-virtuaalilaseista. Uusi laite on saanut professionaalisuutta huokuvan nimen, Vive Pro.
Pro-lisämerkinnällä varustetut lasit poikkeavat alkuperäisistä Vive-laseista teknisesti, mutta myös käyttökokemukseen ja muotoiluun on tehty parannuksia. Lasit ovat ensinnäkin aikaisempaa kevyemmät ja kompaktimmat, minkä lisäksi HTC on päätynyt integroimaan kuulokkeet niihin. Katselumukavuuteenkin on tullut reilu parannus kun näytön tarkkuutta on korotettu 2880x1600 pikseliin – resoluutio on 78 prosenttia parempi kuin alkuperäisissä Vive-laseissa.

Vive Pro on taaksepäin yhteensopiva Vive-sovellusten ja -pelien kanssa sekä nykyisten laitteistojen, kuten huonemittaluokassa liikettä seuraavien jäljittimien kanssa. HTC:ltä on kuitenkin tulossa parannettu versio liikeseuraajasta, joka kykenisi seuraamaan käyttäjää 10x10 metrin tilassa.

Kuten nimestä voi päätellä, Vive Pro on segmentoitu todellisille HC-käyttäjille. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että korkean hintalapun vuoksi siitä ovat todennäköisimmin kiinnostuneet yritykset sekä todelliset VR-harrastajat. Laseille on tulossa myös langaton adapteri, jonka ansiosta Vive Prota voidaan käyttää ilman että se kytketään kiinni tietokoneeseen.

Vive Pron hintatietoja ei kuitenkaan vielä paljastettu.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Testissä keskihintainen pelihiiri Roccat Kone AIMO Testissä keskihintainen pelihiiri Roccat Kone AIMO (16.8.2018 11:14)
Pääsimme testaamaan Roccatin uusittua Kone-hiirtä, josta on tällä kertaa tullut erityisesti RGB-valaistukseen keskittynyt AIMO-sarjan versio. Aiemmin meillä on ollut AIMO-sarjasta testissä ....
Google Drive korvautuu Google Onella – Tämä on muuttumassa Google Drive korvautuu Google Onella – Tämä on muuttumassa (16.8.2018 07:16)
Google on yhtenäistämässä pilvitilatarjontaansa uuden brändin alle, verkkotallennustilaa aiotaan jatkossa markkinoida Google Driven sijaan Google One -nimellä. Kaikki Google Driven käytöstä ....
OneDrive uudistui – Näin varmuuskopioit tärkeimmät tiedostot automaattisesti OneDrive uudistui – Näin varmuuskopioit tärkeimmät tiedostot automaattisesti (16.8.2018 06:56)
Microsoft on päivittänyt OneDrive-pilvipalvelun toimintaa niin, että jatkossa se osaa varmuuskopioida ja synkronoida tietokoneen oleellisimmat kansiot automaattisesti. Käyttäjän ei näin tarvitse ....
Älykaiutinten suosio mitattiin: Google haastaa pian ykköspaikasta, Applella paljon takamatkaa Älykaiutinten suosio mitattiin: Google haastaa pian ykköspaikasta, Applella paljon takamatkaa (15.8.2018 19:44)
Älykaiuttimet ovat olleet yksi teknologiamaailman merkittävimmistä trendeistä sitten alkuperäisen Amazon Echon julkaisun jälkeen 2014. Nykyisin markkinoilla on tietysti jo laitteita mm. Googlelta, ....
Nvidian uusi näytönohjainsukupolvi mahdollistaa reaaliaikaisen 8K-videoeditoinnin Nvidian uusi näytönohjainsukupolvi mahdollistaa reaaliaikaisen 8K-videoeditoinnin (15.8.2018 19:18)
Nvidia esitteli tällä viikolla uuden Turing-arkkitehtuurin, jota käytetään yhtiön uusissa RTX-näytönohjaimissa. Tästä ainoa esimerkki on tosin tässä vaiheessa vielä kymppitonnin Quadro RTX 8000, ....

Uutisarkisto