AfterDawn: IT-alan uutiset

Spotifyn Wrapped paketoi musiikkivuotesi, arvaatko omat suosikit?

Kirjoittaja Matti Vähäkainu @ 5.12.2017 18:02

Spotifyn Wrapped paketoi musiikkivuotesi, arvaatko omat suosikit? Spotify on julkaissut jälleen näin vuoden lopun lähestyessä ominaisuuden, joka kertoo sekä maailman että henkilökohtaisen musiikkivuoden kohokohdista. Wrapped-ominaisuus paketoi vuoden tärkeimmät kappaleet ja artistit yhteen, ja tarjoaa jopa soittolistan vuoden suosikeista.
Ensimmäistä kertaa Wrapped-nimellä tunnettu toiminto tarjoaa faktoja käyttäjän musiikkitottumuksista sekä sovelluksessa listan sadasta eniten käyttäjän kuuntelemasta musiikkikappaleesta. Listan nimi on yksinkertaisesti Your Top Songs 2017 ja se löytyy Wrapped-kategoriasta. Lisäksi sovelluksen Wrapped-sivulta löytyy myös lista biiseistä, jotka ovat jääneet kuuntelematta, mutta saattaisivat sopia hyvin musiikkimakuun.

Spotifyn Wrapped koostaa listat tietysti täysin automaattisesti ja hyväksikäyttää koneoppimista, joka on ollut yhtiön vahvaa osaamista jo vähintäänkin Discover Weekly -ominaisuudesta lähtien.

Osoitteessa 2017wrapped.com pääsee puolestaan katsomaan omat tilastot Spotify-kuuntelusta. Statistiikkaa näkee muun muassa eri kappaleiden, artistien ja genrejen määrästä, toiston minuuttimäärästä sekä suosituimmista artisteista. Sen myötä pääset myös arvaamaan oman ykkösartistin, eniten soitetun biisin sekä suosikkigenren, jotka Spotify paljastaa arvausten jälkeen.
Omat statistiikat voi lisäksi jakaa kaiken kansan nähtäville Facebookissa ja Twitterissä.

Spotify on julkaissut myös valtavasti vuoden suosituinta musiikkia erilaisina listoina, jotka löydät täältä.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Tägit: Spotify
Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto