AfterDawn: IT-alan uutiset

Google maksaa hirmuisia summia ollakseen oletushakukone kaikkialla

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 11.10.2017 09:40 Kommentteja (3)

Google maksaa hirmuisia summia ollakseen oletushakukone kaikkialla Puhelinta tai nettiselainta käyttäessä ei välttämättä tule ajatelleeksi, että oletushakukonetta ei ole valittu summamutikassa tai pelkästään siksi, että kyseinen hakukone sattuu olemaan alueella poikkeuksellisen suosittu. Kulisseissa käydään kovaa kädenvääntöä bisnesmiesten kesken ja Google joutuu käytännössä ostamaan paikkansa oletushakukoneena.
Bloomberg BusinessWeek on julkaissut artikkelin koskien Googlen "liikenteenhankintamaksuihin" (traffic acquistion) liittyen. Maksujen määrä on kasvanut mittavasti viimeisen viiden vuoden aikana, mikä sinänsä ei ole ongelma sillä Internetiä käyttävien laitteiden ja ihmisten määrä on myös kasvanut viiden vuoden aikana. Googlen ja sijoittajien näkökulmasta harmaita hiuksia aiheuttaa kuitenkin se, että liikevaihtoon suhteutettuna maksujen määrä on kasvanut.

Google joutuu siis käytännössä maksamaan sopimuksilla saadusta liikevaihdosta enemmän kuin aiemmin. Vuonna 2012 Googlella kului seitsemän prosenttia liikevaihdosta sopimuksilla hankittuun liikenteeseen. Nyt lukema on 11 prosenttia. Absoluuttisina lukuina muutos tarkoittaa sitä, että Google maksoi viime vuonna kumppaneilleen 7,2 miljardia dollaria siitä, että laitevalmistajat ja muut toivat Googlen palvelut helposti saataville.

Analyytikkojen arvioiden mukaan suurin osa tästä summasta menee Applen taskuihin. Ei ole sattumaa, että iPhonen oletushakukone on Google. Applen ja Googlen hakukonesopimus oli hiljattain katkolla, mikä voi selittää miksi Googlen hankintakulut ovat olleet nousussa. Applen arvioidaan tekevän rahaa pelkällä hakukonesopimuksella 3–4 miljardia dollaria vuodessa.

Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

111.10.2017 10:55

Eipä sen oikeastaan tarvitsisi maksaakaan, kun tahtoo olla nykyaikana vain se paras jolla löytääkin hakemaansa ja moni sen laittaa ilman tuputustakin.

Ennen tuli käytettyä Yahoota, Lycosia tai AltaVistaa. Tuohon aikaan kaikilla oli eri hakutuloksia joten jos yksi ei löytänyt haettua tietoa niin toinen löysi, Nykyään yahoo on melko surkea, eikä lycosia tai altavistaa enää ole. Siihen aikaan ei esiintynyt nykyistä hirveää mainosten tuputusta ja sontasivustojakin oli huomattavasti vähemmän.

212.10.2017 14:21

"että kyseinen hakukone sattuu olemaan alueella poikkeuksellisen suosittu."
Poikkeuksellisen? Ei ole vaihtoehtoja, koska kaikki olivat surkeita ja niitä joutui käyttämään ristiin ENNEN Googlea.

Kaikki varmaan muistaa sen tv sarjan missä kilpailtiin kuka löytää nopeiten jonkin tietyn asian hakukoneilla. Google teki asioiden löytämisestä todella helppoa. Enää ei tarvinnut lukea lukuisia hakutuloksia sen takia, että käytetty hakukone näytti kaikki sivut listattuna joissa ko. sana mainittiin. Suodattamisen joutui tekemään itse kaikesta tauhkasta.
Sitten tuli Google ja teki suodattamisen käyttäjän puolesta lajittelemalla sivut siten että useimmiten 20 ekan tuloksen mukana oli se tieto mitä käyttäjä etsi.

Astalavista oli muuten paras hakukone, sitä tuli eniten käytettyä.


-Reko

316.10.2017 17:30

Korruptoituneen Googlen maailmanvalloitus jatkuu.
Joka kulmasta kuvaavat kamera-autot kartoittaa koko maailman ja
tietää jokaisen olinpaikan, ja kaiken muunkin mahdollisen eikä ihmiset tajua epäillä mitään kun kyljessä komeilee iloinen värikäs Googlen logo. Saadaan tieto mitä ei syystä tai toisesta haluta massoille näyttää karsittua kuin myös päinvastoin. Kiinni on jääty jo tuloksien manipuloinnista ja muistaakseni 2.7 miljardin dollarin sakotkin rapsahti.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Testissä keskihintainen pelihiiri Roccat Kone AIMO Testissä keskihintainen pelihiiri Roccat Kone AIMO (16.8.2018 11:14)
Pääsimme testaamaan Roccatin uusittua Kone-hiirtä, josta on tällä kertaa tullut erityisesti RGB-valaistukseen keskittynyt AIMO-sarjan versio. Aiemmin meillä on ollut AIMO-sarjasta testissä ....
Google Drive korvautuu Google Onella – Tämä on muuttumassa Google Drive korvautuu Google Onella – Tämä on muuttumassa (16.8.2018 07:16)
Google on yhtenäistämässä pilvitilatarjontaansa uuden brändin alle, verkkotallennustilaa aiotaan jatkossa markkinoida Google Driven sijaan Google One -nimellä. Kaikki Google Driven käytöstä ....
OneDrive uudistui – Näin varmuuskopioit tärkeimmät tiedostot automaattisesti OneDrive uudistui – Näin varmuuskopioit tärkeimmät tiedostot automaattisesti (16.8.2018 06:56)
Microsoft on päivittänyt OneDrive-pilvipalvelun toimintaa niin, että jatkossa se osaa varmuuskopioida ja synkronoida tietokoneen oleellisimmat kansiot automaattisesti. Käyttäjän ei näin tarvitse ....
Älykaiutinten suosio mitattiin: Google haastaa pian ykköspaikasta, Applella paljon takamatkaa Älykaiutinten suosio mitattiin: Google haastaa pian ykköspaikasta, Applella paljon takamatkaa (15.8.2018 19:44)
Älykaiuttimet ovat olleet yksi teknologiamaailman merkittävimmistä trendeistä sitten alkuperäisen Amazon Echon julkaisun jälkeen 2014. Nykyisin markkinoilla on tietysti jo laitteita mm. Googlelta, ....
Nvidian uusi näytönohjainsukupolvi mahdollistaa reaaliaikaisen 8K-videoeditoinnin Nvidian uusi näytönohjainsukupolvi mahdollistaa reaaliaikaisen 8K-videoeditoinnin (15.8.2018 19:18)
Nvidia esitteli tällä viikolla uuden Turing-arkkitehtuurin, jota käytetään yhtiön uusissa RTX-näytönohjaimissa. Tästä ainoa esimerkki on tosin tässä vaiheessa vielä kymppitonnin Quadro RTX 8000, ....

Uutisarkisto