AfterDawn: IT-alan uutiset
Osallistu Elisan arvontaan ja voita Xiaomi Mi Robot Vauum-Mop Pro -robotti-imuri!

Netflix nostaa hintaa - myös Suomessa

Kirjoittaja Petteri Pyyny @ 6.10.2017 09:46 Kommentteja (10)

Netflix nostaa hintaa - myös Suomessa Eilen uutisoitiin, että Netflix on nostamassa hintojaan Yhdysvalloissa dollarin verran. Muutoksen piti koskea ainoastaan Yhdysvaltoja.
Mutta tänään tarkistettu tilanne Netflixin uusien käyttäjien hinnastosta paljastaa, että hinnat ovat nousseet myös Suomessa. Muutos koskee ainakin ns. tuplaruudun tilausta, joka on käytössä monilla todella kauan Netflixiä asiakkaina olleilla.

Aiemmin Suomessa kahta laitetta ja HD-tason kuvaa sisältänyt paketti on maksanut 9,99 euroa kuukaudessa. Nyt uusille asiakkaille tuota "tuplaruutu"-tilausta tarjotaan nyt 10,99 euron kuukausihinnalla.

Netflix hinnat Suomessa 6.10.2017
Netflixin hinnasto Suomessa 6.10.2017 uusille asiakkaille
Halvin tilaus, joka sisältää mahdollisuuden Netflixin katseluun yhdellä laitteella kerrallaan ja sisältää vain perustarkkuuden (ei siis teräväpiirtoa) maksaa uusille asiakkaille 7,99 euroa kuukaudessa. Kallein, neljän samanaikaisen laitteen käytön ja UltraHD-tarkkuuden sisältävä paketti maksaa 13,99 euroa kuukaudessa.

Halvimman tilauksen hinta pysyy siis aiemmalla tasolla, keskimmäinen nousee eurolla kuukaudessa ja kallein taso kallistuu entisestään 2 eurolla kuukaudessa.

Netflix ei ole ilmoittanut vanhoille asiakkailleen vielä hintojen muutoksesta, joten on epäselvää milloin hinnat nousevat myös vanhoille asiakkaille. Aiemmin Netflix on pitänyt vanhojen asiakkaiden hinnat aiemmalla tasolla varsin pitkään ennen hinnankorotusta.

Netflix kertoi Yhdysvaltain hinnankorotusten yhteydessä käyttävänsä korkeammat kuukausimaksut uuden sisällön tilaamiseen ja omien tuotantojensa laajentamiseen.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Tägit: Netflix
Edellinen Seuraava  

10 kommenttia

16.10.2017 10:34

Eihän artikkelissa mainitut hinnat pidä paikkaansa.

Itse olen ollut Netflixin tilaaja siitä lähtien kun palvelun sai suomessa ja tällä hetkellä hinta vanhoille tilaajille on halvimmillaan 9,99€ jo vuoden verran.

26.10.2017 10:54

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti satanus:
Eihän artikkelissa mainitut hinnat pidä paikkaansa.

Itse olen ollut Netflixin tilaaja siitä lähtien kun palvelun sai suomessa ja tällä hetkellä hinta vanhoille tilaajille on halvimmillaan 9,99€ jo vuoden verran.
Katsopa tiliasetuksistasi kohdasta vaihda tilausta.. kyllä siellä tuo 7,99 tilaus on, se on ollut olemassa jo useamman vuoden (tuli viime korotuksen myötä, uudeksi "halvimmaksi" ja tuo vanha halvempi on tuo 2 ruutua ja HD).

Näkyy muuten nuo uudet hinnat myös vanhoilla asiakkailla jo (mutta ei aktiivisessa tilauskessa, tuo Ultra on edelleen 11,99, mutta jos pudottaisin tuohon HD 2 ruutuun, olisi hinta tuon 10,99 eikä 9,99 kuten aiemmin).

36.10.2017 14:36

Miten noi resoluutiot nyt menevät tuolla? Onko "perustarkkuus" yhtäkuin 720p, ja "teräväpiirto" 1080p? UHD nyt on se ainoa selkeä noista, ainakin oletan sen olevan sitä mitä se sanookin olevansa.

46.10.2017 15:01

Eiköhän se peruspaketti ole se dvd-laatu eli 480p. Joku korjatkoon jos olen väärässä (esim PS4:lla näkee laadun options-napilla).

56.10.2017 15:17

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti RichardvonBacon:
Eiköhän se peruspaketti ole se dvd-laatu eli 480p. Joku korjatkoon jos olen väärässä (esim PS4:lla näkee laadun options-napilla).
Enpä osannut odottaa että se on noinkin pieni, 720p vielä ainakin minulle kelpaa perus katseluun ihan ok kunhan bitrate on riittävällä tasolla. 480p alkaa kyllä olemaan aika pieni näin UHD aikana. Taitaa suuri osa kaupassa myytävistä töllöistäkin olla jo UHD paneeleja.

67.10.2017 09:06
spam
Vahvistamaton

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Juular:

Enpä osannut odottaa että se on noinkin pieni, 720p vielä ainakin minulle kelpaa perus katseluun ihan ok kunhan bitrate on riittävällä tasolla. 480p alkaa kyllä olemaan aika pieni näin UHD aikana. Taitaa suuri osa kaupassa myytävistä töllöistäkin olla jo UHD paneeleja.

Jos perustaso olisi HD tasoa, niin HD tasolta menisi markkina-alta.

Jos tulkitaan niin että tarkuudesta tinkimällä saa alennusta niin hyvä että vaihtoehtoja, en usko että kaikilla asiakakilla on edes mahkuja UHD katsomiseen saati vastaanottamiseen. Full HDkin voi tehdä tiukkaa.

SD->HD hintaero vuositasolla muutamankympin jolla saa HDn lisäksi kaksi samanaikaista ruutua.

77.10.2017 11:22

Aikoinaan, kun kuukausimaksu oli 7,99 HD-laadulla ja vielä jatkoivat tarjousta kahdella vuodella vaikka hinta ensin nousi 8,99 ja sittemmin 9,99, annoin paketin olla. Vaikkei sitä jonain kuukautena tullut katsottua välttämättä ollenkaan.

Nyt kun hinnat alkaa olla jo tätä 9,99 ja varsinkin tuo uusi 10,99 luokkaa, yksinkertaisesti katkaisen tilauksen ja odottelen jotakin kuukautta kun useista sarjoista on tullut kaikki jaksot. Katson niitä sitten sen yhden kuukauden putkeen ja katkaisen taas tilauksen.

Suurin osa asiakkaista tuskin on niin taloustarkkoja kuin minä olen, ja tähän Netflixikin luottaa. Minä en kuitenkaan maksa entisen 95 euron sijaan vuodessa enää 130 euroa ja jatkuvasti nousevaa hintaa. Maksan siis pari kertaa vuodessa yhteensä sen noin parikymppiä ja tulee silti kaikki itselleen mieleinen katsottua. Useimmiten tietysti tälleen syksy-talviaikaan. Voi kesät sitten viettää ulkona reissaillen eikä tarvitse maksaa netflixille kolikkoakaan.

Jotta Netflix voisi saada nuo täydet vuosisummat, pitäisi valikoimaan tulla paljon enemmän uutta (ja vanhaa). Nyt "valikoima" on katsottu ihan hetkessä.

87.10.2017 11:22

Mitä hinnan nousulla saamme, lisää Netflix sarjoja ja elokuvia. Ei mene kuin muutama vuosi niin ei siellä enää muuta olekkaan..

https://www.allflicks.fi/ näkee suoraan mitä Suomen Netflix sisältää. Reilu 3100 elokuvaa ja sarjaa..

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 7.10.2017 @ 11:24

98.10.2017 09:36

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Kalle76:
Mitä hinnan nousulla saamme, lisää Netflix sarjoja ja elokuvia. Ei mene kuin muutama vuosi niin ei siellä enää muuta olekkaan..

https://www.allflicks.fi/ näkee suoraan mitä Suomen Netflix sisältää. Reilu 3100 elokuvaa ja sarjaa..
Eihän tuolla ole edes perustuotteita kuten Walking Deadia? Ei ollenkaan!

108.10.2017 09:49

Mieluummin katson elokuvat suoraan blu-raylta kun on huippu äänentoistolaitteet. En viitsi katsoa pakattua roskaa nettipalveluista ja vielä maksaa siitä. Nykyään kun kirjastoista saa melkein kaikki lempi blu-ray elokuvat niin ei tule ongelmaa että niitä ei löydy nettipalveluista. Ne voi tarvittaessa jopa kopioida itselle jos on riittävästi tilaa. Tosin laillisuus liikkuu hämärän laitamilla riippuen suojauksista.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 8.10.2017 @ 09:50

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto