AfterDawn: IT-alan uutiset

Euroopan parlamentti pohtii – Pitäisikö vahva salaus tehdä pakolliseksi?

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 20.6.2017 10:00 Kommentteja (4)

Euroopan parlamentti pohtii – Pitäisikö vahva salaus tehdä pakolliseksi? Euroopan parlamentin tuoreessa ehdotuksessa vaaditaan end-to-end-salauksen käyttöä kaikissa tilanteissa, missä se on suinkin vain mahdollista. Ehdotuksessa lisäksi vaaditaan kiellettäväksi erilaiset ohjelmistoihin jätetyt takaovet, joiden kautta viranomaiset tai yritykset voisivat kerätä tietoja tuotteen käyttäjistä.
Edward Snowdenin tietovuodot ovat nostaneet kansalaisten yksityisyyden ja valtion harjoittaman tiedonkeruun kuumaksi puheenaiheeksi. Suomessakin aihe on ajankohtainen, sillä puolustusvoimat ja suojelupoliisi ovat vaatineet tiedusteluvaltuuksien laajentamista Internet-liikenteeseen. Parlamentin ehdotuksessa käytännössä nostetaan kansalaisten yksityisyys korkeammaksi arvoksi tiedustelutietoon nähden.

Ehdotus ei kuitenkaan sinällään tarkoita vielä mitään, sillä sen pitää ensin läpäistä parlamentin äänestys ja Eurooppa-neuvoston pitäisi myös hyväksyä se. Muutamissa maissa on esitetty ajatuksia vahvojen salaustekniikoiden kieltämistä kokonaan, joten parlamentin käsittelyyn tulevan ehdotuksen myötä eurooppalaisten valtioiden liitto joutuu ottamaan vihdoin kantaa tähän kysymykseen.

Edellinen Seuraava  

4 kommenttia

120.6.2017 10:30

Vahva salaus mitä varten?

Ihmisten pitäisi tajuta että internet ei ole turvallisuutasoltaan koskaan riittävä yksityisiin asioihin. Eikä end to end salaus muuta asiassa mitään. Koska se todellinen ongelma on ohjelmistot ja ihmiset molemmissa päissä yhteyttä. Koska hakkerin tai valtion kestävää palvelua joka on kytketty internetiin ei ole olemassa.

Puhumattakaan siitä että yritysten tekemät ohjelmistot rikkoo ihmisten yksityisyyden ilman takaovia. Koska ne kerää suoraan tietoa yrityksille ihan ohjelmiston "EULA":n hyväksynnän varjolla. Eli et voi käyttää lähes mitään nykymaailman ohjelmistoa ilman että se kerää ihmisestä ja hänen laitteista tietoa yrityksille. Tiedonkeräykselle löytyy aina monia tekosyitä.

Jostain syystä ihmisillä on se harhaluulo että se suurin uhka on hakkeri, kun se suurempi yksityisyyden uhka on heidän nenän alla eli se taho jonka palvelua tai tuotetta käytetään.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20.6.2017 @ 11:07

220.6.2017 11:22

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:
Jostain syystä ihmisillä on se harhaluulo että se suurin uhka on hakkeri, kun se suurempi yksityisyyden uhka on heidän nenän alla eli se taho jonka palvelua tai tuotetta käytetään.

Eikä vain siinä nenän alla, vaan myös se joka sitä nenää kantaa. Eli nämä "Minulla ei ole mitään salattavaa" ihmiset.Antamani neuvot perustuvat omaan kokemukseen. Jos mielestäsi ne ovat puutaheinää, kerro toki.

320.6.2017 21:05

Erittäin oleellinen oivallus kyberturvallisuuden parantamiseksi. Näin ja noin suojattaisiin nimenomaan EU:n tietoverkkoja kyberhyökkäyksiltä.

Kansalliset tiedusteluviranomaiset voisivat edelleen seurata EU:n ulkopuolisten suojaamatonta liikennettä. Eli tiedusteluviranomaisten valtuuksien lisääminen ei olisi enää niin suuri uhka kun laillinen EU:N viestintä on tehokkaammin suojattua sekä laittomalta rikollisten että valtioiden vakoiluilta.

Vahva salaus myös suojaa operaattoreita vastuuongelmilta kun operaattori ei enää voisi valvoa eikä siten kontrolloida tai olla vastuussa asiakkaidensa henkilökohtaisesta käytöksestä netissä.


"Jonain päivänä työkalujenkin lainaaminen naapurille tulee olemaan rangaistavaa (koska se aiheuttaa taloudellista vahinkoa valmistajille)... Jos emme reagoi"

422.6.2017 11:27

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:
Vahva salaus mitä varten?

Ihmisten pitäisi tajuta että internet ei ole turvallisuutasoltaan koskaan riittävä yksityisiin asioihin. Eikä end to end salaus muuta asiassa mitään. Koska se todellinen ongelma on ohjelmistot ja ihmiset molemmissa päissä yhteyttä. Koska hakkerin tai valtion kestävää palvelua joka on kytketty internetiin ei ole olemassa.

Puhumattakaan siitä että yritysten tekemät ohjelmistot rikkoo ihmisten yksityisyyden ilman takaovia. Koska ne kerää suoraan tietoa yrityksille ihan ohjelmiston "EULA":n hyväksynnän varjolla. Eli et voi käyttää lähes mitään nykymaailman ohjelmistoa ilman että se kerää ihmisestä ja hänen laitteista tietoa yrityksille. Tiedonkeräykselle löytyy aina monia tekosyitä.

Jostain syystä ihmisillä on se harhaluulo että se suurin uhka on hakkeri, kun se suurempi yksityisyyden uhka on heidän nenän alla eli se taho jonka palvelua tai tuotetta käytetään.
Täydellistä tietoturvaa ei tietysti ole olemassa, mutta meillä on vahvoja salauksia ja avoimia ohjelmia jotka eivät kerää sinusta tietoa. Itse tapaan sensuroida puhettani ellei käytössä ole vahvaa salausta jota ei tallenneta kolmannen osapuolen palvelimille.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti muppis:

Eikä vain siinä nenän alla, vaan myös se joka sitä nenää kantaa. Eli nämä "Minulla ei ole mitään salattavaa" ihmiset.

Ei salattavaa -argumentti toimii jotenkin pseudonyymisti internetissä, mutta kavereiden kesken sitä käyttävät saavat minulta erittäin kovat naurut; "Ai sinullako ei muka ole luurankoja kaapissa? Äläs nyt jaksa Joni kusettaa.". Haen tällä sitä, että kyseessä on enemmän itseä suojeleva iskulause kuin totuus, koska kaikilla meillä on oikeasti jotain salattavaa.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 22.6.2017 @ 11:32

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Magic Leap -lasit saivat vakuuttavan tukijan – Luvassa hyvää äänentoistoa? Magic Leap -lasit saivat vakuuttavan tukijan – Luvassa hyvää äänentoistoa? (22.9.2018 15:30)
Laadukkaista audiotuotteista tunnettu Sennheiser aloittaa yhteistyön vasta ensimmäisen kaupallisen tuotteensa julkaisseen Magic Leapin kanssa. Magic Leapin tuotekehitys on painottunut laajennettua ....
Piratismi ei tappanutkaan musiikkia – Kasvaa kovaa vauhtia Piratismi ei tappanutkaan musiikkia – Kasvaa kovaa vauhtia (22.9.2018 10:29)
Yhdysvaltojen musiikkiteollisuuden etujärjestö RIAA on julkaissut tilastotietoa millaisessa jamassa ala nykyisin on. Ala on ollut suurten muutosten kourissa, mutta se on kuitenkin päässyt kiinni ....
1 kommentti
iPhone XS purettiin osiin – Sisältä löytyi pieni yllätys iPhone XS purettiin osiin – Sisältä löytyi pieni yllätys (22.9.2018 09:09)
Uusien iPhonien tullessa markkinoille, tietyistä asioista on tullut perinteitä. Puhelimet tulevat myyntiin seuraavan viikon perjantaina, sitä ennen teknologiamediat julkaisevat laitearvostelunsa ....
Keskihintainen älypuhelin hakusessa? Tällaisia ominaisuuksia saa noin 200 eurolla Keskihintainen älypuhelin hakusessa? Tällaisia ominaisuuksia saa noin 200 eurolla (22.9.2018 08:52)
Tällä viikolla Samsungilta putkahti uusi Galaxy A7 -älypuhelin, mutta keskihintaisten puhelimien anti ei jäänyt siihen. Yhtiö nimittäin paljasti uudet J-sarjan Galaxyt, jotka hintansa puolesta ....
PlayStation Now muuttaa strategiaansa – Suoratoistopalvelu vaihtaa offline-tilaan PlayStation Now muuttaa strategiaansa – Suoratoistopalvelu vaihtaa offline-tilaan (21.9.2018 16:28)
Suoratoistopelaamiseen tarkoitettu PlayStation Now -palvelu muuttaa joiltain osin toimintastrategiaansa, sillä tulevaisuudessa valikoituja pelejä on mahdollista ladata omalle konsolille ja niitä ....

Uutisarkisto