AfterDawn: IT-alan uutiset

Valtava läpimurto tehty Suomessa – Mullistaa VR-lasit

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 19.6.2017 18:45 Kommentteja (1)

Valtava läpimurto tehty Suomessa – Mullistaa VR-lasit Suomalainen Varjo Technologies -kasvuyritys on paljastanut kehittävänsä käänteentekevää uutta näyttöteknologiaa VR- ja AR-laitteille. Mullistavaa teknologiassa on sen äärimmäisyyksiin viety tarkkuus, joka yhtiön omien sanojen mukaan vastaa ihmissilmän erotuskykyä.
Tyypillisesti näytön tarkkuudesta puhutaan pikseleinä ja Varjon kehittämässä teknologiassa ylletään peräti 70 megapikselin tarkkuuteen. Esimerkiksi Oculus Riftin näytön tarkkuus on vain 1,2 megapikseliä, joten puhutaan peräti 58-kertaisesta harppauksesta nykyisiin tuotteisiin nähden. Varjo aikoo hyödyntää kehittämäänsä teknologiaa omissa tuotteissaan.

Toimitusten luvataan alkavan tämän vuoden viimeisellä neljänneksellä, joten kyseessä ei ole mikään teknologiademo, jonka kaupallistamiseen menisi vuosia ja kymmeniä miljoonia euroja riskirahaa. Koodinimellä 20|20 tunnettua teknologiaa on ollut mukana kehittämässä Nvidian, Microsoftin, Intelin ja Nokian tieteilijöitä.


Varjo : Redefining Reality from Varjo on Vimeo.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

120.6.2017 20:59

Ihmissilmän "tarkkuus" on epäsymmetristä eli näön tarkkuus on tarkinta vain makulan kohdalla eli siinä kohdassa johon heijastuu se kohta kuvasta johon katse on suunnattu.

Eli vielä pidemmälle viety VR-lasien tarkkuuden optimointi osaisi piirtää kuvaa niin että tarkin informaatio kohdistettaisiin juuri kohdistetun katseen alueelle näyttöelementissä. Eli vaatisi katsetta seuraavaa tekniikka VR-laseihin...

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto