AfterDawn: IT-alan uutiset

AfterDawn täysi-ikäiseksi - sivustomme täyttää 18v!

Kirjoittaja Petteri Pyyny @ 10.6.2017 12:47 Kommentteja (13)

AfterDawn täysi-ikäiseksi - sivustomme täyttää 18v! Tänään tulee kuluneeksi tasan 18 vuotta siitä, kun avasimme AfterDawnin sivuston "suurelle" yleisölle kesäkuussa 1999. Tuolloin sivustomme oli ensimmäinen suomenkielinen MP3-teknologiaan keskittyvä uutis- ja artikkelisivusto.
Vuosia on vierinyt ja pikkuhiljaa sivustomme fokus on seurannut muuttuneita teknologiatrendejä ja nykyisin sivustokokonaisuutemme kattaakin käytännössä kaiken kuluttajateknologiaan liittyvän uutisoinnin kolmen sivustomme (AfterDawn, Hardware.fi sekä Puhelinvertailu) kautta.

Kahdeksantoista vuotta (piti oikein kirjoittaa auki, tuota ei meinaa uskoa.. huh!) on netin mittakaavassa aivan käsittämättömän pitkä aika. Monia nykypäivän "pakollisia" verkkopalveluita ei ollut vielä olemassakaan - vuonna 1999 verkoats haettiin tietoa AltaVistan ja sen kilpailijoiden kautta, Google oli vasta aloittelemassa toimintaansa.. Facebookista ei ollut tietoakaan ja Netflixin nykyisenkalyainen liiketoiminta oli lähinnä utopiaa, epätodellista haihattelua tulvaisuudesta.
Mutta AfterDawn on säilynyt. Välillä olemme kokeneet hyviä aikoja, välillä vaikeita. Ja kaikki on muuttunut, monesti: verkon mainosmaailma on muuttunut useampaan otteeseen oikeastaan täydellisesti, uutisten luku on muuttunut ja siirtynyt mobiiliin, sivustojen etusivut ovat menettämneet merkitystään, sosiaalinen media on noussut erittäin tärkeään rooliin. Ja aivan varmasti muutos jatkuu ja on turha edes spekuloida miten sisältöjä kulutetaan vaikkapa 10 vuoden päästä. Mutta meillä on usko siihen, että AfterDawnin sisällölle ja tavalle toimia on kysyntää vielä 10 ja 20 vuoden päästäkin.

Ja tuo usko siihen, että teemme asioita, joilla on merkitystä, on ehkä se syy, miksi AfterDawn on edelleen olemassa, itsenäisenä ja omaa historiaansa ymmärtävänä. Ja te, rakkaat lukijamme, olette se syy, miksi tuo usko on olemassa - saamme teiltä palautetta vuodesta toiseen, jonka ansiosta uskomme, että AfterDawnin sisällöt kiinnostavat.

Kiitokset kuluneista 18 vuodesta. Kiitokset kaikille lukijoillemme, rekisteröityneille käyttäjillemme, moderaattoreillemme, entisille ja nykyisille työntekijöillemme sekä yhteistyökumppaneillemme. Ilman teitä AfterDawnia ei olisi nykymuodossaan olemassa.

Kiitokset koko AfterDawnin tiimin puolesta,

-Petteri Pyyny, tj
AfterDawn Oy

t: @pyyny

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Tägit: AfterDawn
Edellinen Seuraava  

13 kommenttia

110.6.2017 13:18

Onneksi Olkoon.

"Ja kaikki on muuttunut, monesti: verkon mainosmaailma on muuttunut useampaan otteeseen oikeastaan täydellisesti, uutisten luku on muuttunut ja siirtynyt mobiiliin, sivustojen etusivut ovat menettämneet merkitystään, sosiaalinen media on noussut erittäin tärkeään rooliin."

Tuonko syyn takia Teidän palveluissa on uutiset vähentynyt tällä sivulla ja alkanut lähinnä viikottaiseksi toitotukseksi mitä uutisia ihmiset katsoo.

Onko syy että asiakkaat ovat muuttuneet tai se että te olette muuttaneet toiminnallanne asiakkaat, vain molempia. Itse käyn tällä sivustolla vähemmän, siksi että täällä ei enää ole paljon uutisia. Voi mennä päiviä ennenkuin tulee yhtään mitään uutta, edes yhtä tai kahta uutista. Yleensä tälläinen toiminta on merkki siitä että sivusto tekee kuolemaa.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 10.6.2017 @ 13:19

210.6.2017 17:32

Onnea synttärisankarille!

Mukana on oltu jokunen vuosi ja ollaan edelleen vaihtelevasti.


Intel Haswell i7-4770K & Noctua NH-U14S
Asus Z87-A & Asus Strix GTX 970
Fractal Design Define R4 & Seasonic 660W P-660 (XP²)
Samsung 256GB 840 Pro SSD & Western Digital 1TB Caviar Black

310.6.2017 17:38

Näin ne vuodet vyöryvät eteenpäin...

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 10.6.2017 @ 17:39

410.6.2017 17:58

Ja valitettavasti vieläkään ei TLS salausta sivulla (HTTPS) koska Admin ei jaksa kun mainosrahat virtaa kukkaroon, viis käyttäjien turvallisuudesta?

Pistää tuo Afterdawnin "tietoturva" puolikin oikein hymyn huulille, kun samalla sivusto itse on kuin 90-luvulta, ironiaa parhaimmillaan.Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 10.6.2017 @ 20:30

510.6.2017 21:08

Eikä ketään muuta häiritse se, että sivusto ei ole vieläkään responsiivinen?

610.6.2017 21:36

TLS ja responsivuus on yhtä tyhjän kanssa, jos sisältö itse puuttuu. Eikä uudet asiat ole aina parempia kuin vanhat. Ihan kuin scripteillä kikkailu ja leikkiminen korvaisi jotenkin sen sisällön puutteen. Nykyään suurin osa kaikista web-sivuista on täyttä ulostetta, sellaisia värikkäitä kuvalaatikko klikki festejä joissa on lyhyt otsikko.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 11.6.2017 @ 09:25

710.6.2017 23:06

Parasta AfterDawnissa on sen tuttuus ja turvallisuus. Sivuston ulkoasua ei ole pilattu jättikokoisilla kuvalaatikoilla, piilotetuilla linkkeillä ja loputtomalla hiiren rullan vierityspakolla.
Tuntuu kuin eiliseltä tämä näkymä 13 vuoden takaa ;(
https://web.archive.org/web/20041012021539/http://fin.afterdawn.com:80/uutiset/

811.6.2017 02:21

Onneksi olkoon! Kunnioitettava ikä sivustolle! :)


-torttu77-


911.6.2017 16:23

TLS, Responsiivinen sivusto, mainokset kuriin ja jutuista klikkisyys ja sensaatiohakuisuus pois. Katsokaa IO-techistä siellä on asiat tehty oikein. Se on myös ainoa suomalainen uutissivusto, josta oon kytkenyt AdBlockin pois. Afterdawnin nykyisellä mainonnalla se kyllä pysyy päällä.

1011.6.2017 18:52

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tkkaisla:
TLS, Responsiivinen sivusto, mainokset kuriin ja jutuista klikkisyys ja sensaatiohakuisuus pois. Katsokaa IO-techistä siellä on asiat tehty oikein. Se on myös ainoa suomalainen uutissivusto, josta oon kytkenyt AdBlockin pois. Afterdawnin nykyisellä mainonnalla se kyllä pysyy päällä.
^Tämä niin pirusti, niin ehkä palautuisi usko, että käyttäjästä "välitetään" aidosti eikä ole vain pelinappula jolla lypsää rahaa.

IO-techissä uutisten tasokin aivan eri galaxista.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 11.6.2017 @ 18:53

1112.6.2017 00:45

Itse asiassa IO-Techissä on etusivun kuvankäsittely tehty väärin. Siinä ladataa linkin takana oleva kuva etusivulle vaikka kuvien välinne koko-ero on aika suuri. Tämän takia etusivun kuvien lataus kestää todennäköisesti yli kaksi kertaa kauemmin kuin olisi tarpeellista. Tästä ei ole mitään hyötyä koska tuskin kukaan klikkaa jokaista uutista ja nähdäkseen sen sivun missä on se isompi kuva. Kuvat olisi pitänyt skaalata sopivaksi etusivulle. Tämä nopeuttaisi etusivun latausta monikertaiseksi, koska kuvat vievät suurimman osan ajasta.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 12.6.2017 @ 01:34

1212.6.2017 10:44

En nyt lähtisi tuota IO-Techiä ottamaan mukaan. Siellä vasta ongelmia on. Afterdawnkin pärjää paremmin tuossa PageSpeed Insights testissä.

Afterdawn
Mobiili: Poor 68 / 100
Tietokone: Poor 80 / 100

IO-Tech
Mobiili: Poor 34 / 100
Tietokone: Poor 44 / 100---
t. aares

1319.6.2017 13:17

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti G0lden_Kebab:
Ja valitettavasti vieläkään ei TLS salausta sivulla (HTTPS) koska Admin ei jaksa kun mainosrahat virtaa kukkaroon, viis käyttäjien turvallisuudesta?
Tuo ongelma/tilanne on toki tiedossamme ja kyse ei todellakaan ole piittamattomuudesta, vaan muista syistä. Meillä on nyt ollut puolentoista vuoden ajan aika paha vajaamiehitys tekniikan puolella ja käyttis, jonka päällä serverimme pyörivät, ei mahdollista Let's Encrypt -automatisaation käyttöönottoa (ja muut SSL-ratkaisut maksavat kaikkine alidomaineineenn tuhansia euroja vuodessa). Eli käytännössä koko serveri-infra pitää siirtää uudelle alustalle, että https saadaan käyttöön - ja allekirjoittanut on käytännössä nyt ainoa tekniikasta vastaava, joka on täyspäiväisesti töissä firmassa. Lisäksi nykyisten servereiden sopimus on voimassa heinäkuun loppuun asti (2v sopimus), joten rahallisestikaan vaihtoa uudelle alustalle ei ole voitu tehdä, koska kahdesta 11 serverin paketista ei ole järkeä maksaa yhtä aikaa. Siirtymää on suunniteltu nyt jo tovin ja uskoisin että se saadaan nyt loppukesän/alkusyksyn aikana vihdoin pyöräytettyä kasaan ja toteutuskuntoon.

Kuvat siirtyivät jo pääosin https:n päälle pari viikkoa sitten.

Petteri Pyyny (pyyny@twitter)
Webmaster
http://AfterDawn.com/

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto