Teslan ohitti hyvien uutisten siivittämänä Fordin markkina-arvon

Kirjoittaja AfterDawn @ 4.4.2017 17:52 Kommentteja (1)

Teslan ohitti hyvien uutisten siivittämänä Fordin markkina-arvon Tesla kertoi tällä viikolla toimittaneensa ensimmäisellä neljänneksellä 25 000 autoa. Kyseinen luku yllätti markkinaodotukset ja asiantuntijoiden arviot, joka luonnollisesti johti kurssinousuun.
Päivän päästä Teslan osake oli noussut 5,8 prosenttia ja se onnistui ohittamaan markkina-arvossa Yhdysvaltain (markkina-arvossa) toiseksi suurimman autovalmistaja Fordin. Nyt Teslan markkina-arvo on noin 48,2 miljardia dollaria, joka on reilut kolme miljardia edellä Fordia, kertoo Bloomberg.

Teslan arvo on huima ottaen huomioon sen pienen volyymin. Elon Muskin yhtiön noin 100 000 auton vuositahti on kaukana Fordin viime vuonna myymästä 6,7 miljoonasta autosta. Luonnollisesti hintahaitari on myös täysin toisenlainen, mutta silti Fordin liikevaihto oli yli 150 miljardilla yli 20 suurempi kuin Teslan.

Ykköspaikkaa arvossa pitää noin 50 miljardin arvolla General Motors.Teslan arvosta paljon on kiinni yhtiön kasvupotentiaalissa, joka on täysin toisenlainen kuin Fordilla tai GM:llä. Elon Musk on kertonut, että yhtiö voi ensi vuonna rakentaa jopa 500 000 autoa, joka on viisi kertaa viimeisintä neljännestä kovempi tahti. Noista suurin osa on tosin tulevaa, Teslan edullisinta Model 3 -mallia.

AfterDawnin Nopeat

"AfterDawnin Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempää uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana. Tämä osio on kokeellinen ja toivommekin näistä "nopeista" nostoista palautetta teiltä, käyttäjämme.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

15.4.2017 19:19

Tesla saisi luopua tuosta lasikatosta, niin saataisiin kunnon kokoinen takakontti avattuna.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

HBO: Hinta nousee Suomessa marraskuussa HBO: Hinta nousee Suomessa marraskuussa (22.10.2019 12:44)
HBO Nordic on ilmoittanut tänään nostavansa hintoja Suomessa. Vanhoille tilaajille hinnankorotukset astuvat voimaan seuraavassa kuukausilaskussa. Perustilauksen hinta nousee aiemmasta 9,95 ....
TSMC yllättyi – Korottaa investointejaan 5 nanometrin tuotannon lisäämiseksi TSMC yllättyi – Korottaa investointejaan 5 nanometrin tuotannon lisäämiseksi (22.10.2019 06:21)
Puolijohdevalmistaja TSMC aikoo yllättäen lisätä investointejaan vielä tälle vuodelle. Aiemmin ilmoitetun 11 miljardin dollarin investointikulujen sijaan yhtiö on korottanut koko vuoden investoinnit ....
Photoshopin lisäksi myös Illustrator on tulossa iPadille Photoshopin lisäksi myös Illustrator on tulossa iPadille (22.10.2019 06:04)
Piirto-ohjelmien suvereeni markkinajohtaja Adobe lupasi jo vuosi sitten, että se julkaisee "oikean" Photoshop-kuvankäsittelyohjelman iPadille tämän vuoden aikana. Täysiveristä Photaria ei ole ....
Jaatko Netflixin muiden kanssa? Ei hätää, vaikka yhtiö etsii ratkaisuja pulmaan Jaatko Netflixin muiden kanssa? Ei hätää, vaikka yhtiö etsii ratkaisuja pulmaan (21.10.2019 21:04)
Yhtä kauan kuin Netflix on ollut merkittävä suoratoistopalvelu, ovat käyttäjät jakaneet palvelun kirjautumistietoja perheen tai kaveripiirin välillä. Netflixiä asia ei ole liiemmin kiristänyt, ....
1 kommentti
Vuotaneet kuvat vahvistavat PlayStation 5:n prototyypin ulkonäön Vuotaneet kuvat vahvistavat PlayStation 5:n prototyypin ulkonäön (21.10.2019 20:30)
Sonyn viidennen sukupolven pelikonsoli on tulossa markkinoille ensi vuonna. Tässä vaiheessa laitteesta tiedetään tietysti vielä kovin vähän, sillä julkaisuun on todennäköisesti vielä noin vuosi aikaa. ....

Uutisarkisto