AfterDawn: IT-alan uutiset

Teslan ohitti hyvien uutisten siivittämänä Fordin markkina-arvon

Kirjoittaja AfterDawn @ 4.4.2017 17:52 Kommentteja (1)

Teslan ohitti hyvien uutisten siivittämänä Fordin markkina-arvon Tesla kertoi tällä viikolla toimittaneensa ensimmäisellä neljänneksellä 25 000 autoa. Kyseinen luku yllätti markkinaodotukset ja asiantuntijoiden arviot, joka luonnollisesti johti kurssinousuun.
Päivän päästä Teslan osake oli noussut 5,8 prosenttia ja se onnistui ohittamaan markkina-arvossa Yhdysvaltain (markkina-arvossa) toiseksi suurimman autovalmistaja Fordin. Nyt Teslan markkina-arvo on noin 48,2 miljardia dollaria, joka on reilut kolme miljardia edellä Fordia, kertoo Bloomberg.

Teslan arvo on huima ottaen huomioon sen pienen volyymin. Elon Muskin yhtiön noin 100 000 auton vuositahti on kaukana Fordin viime vuonna myymästä 6,7 miljoonasta autosta. Luonnollisesti hintahaitari on myös täysin toisenlainen, mutta silti Fordin liikevaihto oli yli 150 miljardilla yli 20 suurempi kuin Teslan.

Ykköspaikkaa arvossa pitää noin 50 miljardin arvolla General Motors.

Teslan arvosta paljon on kiinni yhtiön kasvupotentiaalissa, joka on täysin toisenlainen kuin Fordilla tai GM:llä. Elon Musk on kertonut, että yhtiö voi ensi vuonna rakentaa jopa 500 000 autoa, joka on viisi kertaa viimeisintä neljännestä kovempi tahti. Noista suurin osa on tosin tulevaa, Teslan edullisinta Model 3 -mallia.

AfterDawnin Nopeat

"AfterDawnin Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempää uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana. Tämä osio on kokeellinen ja toivommekin näistä "nopeista" nostoista palautetta teiltä, käyttäjämme.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

15.4.2017 19:19

Tesla saisi luopua tuosta lasikatosta, niin saataisiin kunnon kokoinen takakontti avattuna.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Hyviä uutisia iPhone 5S omistajille - tuki jatkuu sittenkin? Hyviä uutisia iPhone 5S omistajille - tuki jatkuu sittenkin? (21.4.2018 15:07)
Perinteisesti uusi Applen iOS-käyttöjärjestelmän versio on merkinnyt myös loppua vanhimpien iPhone-mallien tuelle. Tänä syksynä julkaistava iOS 12 on ilmeisesti tekemässä ison poikkeuksen tähän ....
1 kommentti
Opas: Näin käynnistät Androidin vikasietotilassa Opas: Näin käynnistät Androidin vikasietotilassa (21.4.2018 14:05)
Toisinaan Android on sen verran jumissa, että tilanteen selvittelyn vuoksi se kannattaa käynnistää vikasietotilassa. Oppaassamme kerromme miten käynnistät Android-puhelimen tai -tabletin vikasietotilaan - ja miten pääset vikasietotilasta pois.
Google paransi, ja erityisesti helpotti, tietoturvaansa iOS-laitteilla Google paransi, ja erityisesti helpotti, tietoturvaansa iOS-laitteilla (20.4.2018 21:55)
Google on tarjonnut jo vuosia mahdollisuutta lisätä verkkopalveluiden tileihin kaksiosaisen autentikoinnin. Yksi tietoturvan peruspilareista käytännössä estää väärinkäytökset useimmiten, vaikka ....
Galaxy S9:n haukutuin ominaisuus löytyy LG:n huippupuhelimsta, mutta yhdellä valtaisan suurella erolla Galaxy S9:n haukutuin ominaisuus löytyy LG:n huippupuhelimsta, mutta yhdellä valtaisan suurella erolla (20.4.2018 20:19)
Maailman suurimpiin älypuhelinvalmistajiin kuuluvista yhtiöstä Huaweilta ja Samsungilta on jo tälle vuodelle nähty uudet huippulaitteet, mutta tulossa on tietysti vielä paljon, paljon mielenkiintoisia ....
Huawein uusin puhelin on näyttölovella varustettu värikäs ja edullisempi Honor 10 Huawein uusin puhelin on näyttölovella varustettu värikäs ja edullisempi Honor 10 (20.4.2018 18:46)
Huawein hiljattain esittelemät P20-uutuuspuhelimet ovat saaneet mediassa palstatilaa kiitettävästi, ja syystä. Erityisesti Pro-mallin kolmoiskameraa on kehuttu ensikokeiluissa melkoisesti, ja ....

Uutisarkisto