AfterDawn: IT-alan uutiset

Obaman laki menee nurin – Operaattorit saavat luvan myydä selaushistoriaa mainostajille

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 29.3.2017 12:59 Kommentteja (4)

Obaman laki menee nurin – Operaattorit saavat luvan myydä selaushistoriaa mainostajille Yhdysvaltojen edustajainhuone on hyväksynyt esityksen, joka kumoaa Barack Obaman presidenttikaudella säädetyn lain, joka estää operaattoreita luovuttamasta asiakkaistaan tietoa eteenpäin ilman heidän antamaa lupaa.
Operaattoreiden tiedonluovutusvaltaa rajoittava laki säädettiin viime syksynä, eli aivan Obaman kauden lopussa. Lain oli määrä tulla voimaan tämän vuoden lopulla ja olisi voimaan tullessaan vaatinut operaattoreita hankkimaan selkeän luvan tietoluovutuksille. Lupa vaadittaisiin Obaman säännösten mukaan esimerkiksi terveyteen, lapsiin, henkilökohtaisiin raha-asioihin ja sijaintiin liittyvien tietojen luovuttamiseen.

Trumpin hallinnon vallan alaisuuteen siirtynyt televalvontaviranomainen FCC käynnisti kuitenkin heti hankkeen lain kumoamiseksi. Viime viikolla senaatti äänesti kumoamisen puolesta äänin 50-48 ja nyt edustajainhuone on tehnyt samoin äänin 215-205.

Alkuperäisen lain vastustajien mielestä tiukka sääntely johtaa epätasa-arvoiseen markkinatilanteeseen, jossa nettipalvelut voivat kerätä käyttäjistä määrättömästi tietoa ja myydä sitä eteenpäin, mutta operaattorit eivät pääse hyödyntämään asiakkaiden tietoja yhtä kattavasti.

Edellinen Seuraava  

4 kommenttia

129.3.2017 21:20

TOR-browser käyttöön...

https://www.torproject.org/


"Jonain päivänä työkalujenkin lainaaminen naapurille tulee olemaan rangaistavaa (koska se aiheuttaa taloudellista vahinkoa valmistajille)... Jos emme reagoi"

230.3.2017 7:46

Sinne menee romukoppaan ne yksityisyyden viimeisetkin rippeet.
Tosin yksityisyys internetissä on ollut jo vuosia pelkkää harhaa.

330.3.2017 8:53

Internetin kaupallistumisen myötä yritykset ovat saaneet vapaat kädet raiskata kansalaiten yksityisyyden. Kyse ei ole pelkästään siitä kerääkö joku yritys tietoja sen omista asiakkaista vaan että tietoja kerätään ilman että kansalainen voi edes estää asiaa eli asiaa ei edes kysytä. Tai että lupa on sellainen että jos käytät "jotain" asiaa niin sinusta kerätään tietoja, mitään vaihtoehtoa kansalaiselle ei anneta hänen oman yksityisyyden suhteen.

Jos samaa tehtäisiin fyysisessä maailmassa mitä tehdään digitaalisessa niin yritykset asentaisi omia mikrofoneja ja kameroita ihmisten koteihin ja kävisivät ihmisten kodeissa omilla avaimillaan tekemässä mitä lystää. Näinhän tapahtuu jo ohjelmistojen avulla nykypäivänä ihmisten käyttämien digitaalisten laitteiden/tietokoneiden kanssa. Eli ei ole mitään kunnioitusta ihmisten yksityisiin asioihin, vaan liiketalouden nimissä kansalaisten yksityisyys on avointa riistaa. Ihan kuin mainostamisella ja liiketaloudella olisi joku erikoislupa rikkoa kunniallisuus ja moraaliset käsitteet. Kansalaisista on tullut pelkkiä liiketaloudellisia hyödykkeitä yrityksille.

Valtiokin vain katsoo vierestä kun kansalaisten oikeuksiaan yksityisyyteen raiskataan liiketalouden nimissä. Miksi meillä yhteiskunnassa on edes laki, jos siitä laista on tullut vain apuväline liiketaloudelle ajaa omia taloudellisia tarpeitaan yli kansalaisten perusoikeuksien. Yhteiskunnassa yrityksistä on tullut se etuoikeuttu ja kansalaiset ovat joutuneet alempaan kastiin.

Voisi kysyä että koska nykyajan yhteiskunnasta tuli sellainen että sillä ei ole kunniaa, vaan itsekkyys ja ahneus rahaan oman edun tavoitteluna määrittelee mitä yhteiskunnassa saa ja ei saa tehdä. Miksi yhteiskunnan hyvinvoiti määritellään nykyään liiketalouden hyvinvointina, eikä kansalaisten hyvinvointina. Koska ne eivät ole sama asia, vaikka vaikuttavatkin toisiinsa. Yhteiskunnassa on paljon kansalaisten hyvinvointiin liittyviä asioita joita ei voi mitata rahassa.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 30.3.2017 @ 09:24

430.3.2017 12:08

Internet on nykypäivänä välttämättömyys kun taas Facebookin ja muiden tietoja myyvien palveluiden käyttäminen on täysin vapaaehtoista. On tekopyhää laittaa nämä samalle viivalle ja antaa operaattoreiden kerätä ja myydä tietojasi. Internetin käyttö ei muutenkaan tapaa olla ilmaista kuten sosiaalisen median selaaminen.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Kiinalaisvalmistaja ratkaisi selfie-kameran ongelman toisella näytöllä Kiinalaisvalmistaja ratkaisi selfie-kameran ongelman toisella näytöllä (11.12.2018 19:53)
Kiinalaisvalmistajat ovat viimeisen parin vuoden aikana koittaneet ratkoa täysin reunuksettoman älypuhelimen ongelmaa kaikkein innovatiivisimmin. Lovi on ollut ollut suosituin ratkaisu, mutta ....
1 kommentti
Samsung päivittää Galaxy Note9:n käyttöliittymää Samsung päivittää Galaxy Note9:n käyttöliittymää (11.12.2018 19:15)
Samsung on tekemässä melkoisia uudistuksia älypuhelinlinjaston käyttökokemukseen, ja niistä kenties tärkeimpänä on uusi One UI, joka korvaa vuosien aikana Galaxy-laitteissa tutuksi tulleen käyttöliittymän. ....
Huomasitko tätä? – EA Sports lisäsi JVG:n uusimpaan NHL-peliin Huomasitko tätä? – EA Sports lisäsi JVG:n uusimpaan NHL-peliin (11.12.2018 18:13)
EA Sports on luonut NHL 19 -peliin hahmot muusikkoduo JVG:n Jare Brandista ja Ville Gallesta. Kaksikko siirtyi peliin perjantaina 7.12.2018 julkaistussa päivityksessä. Jare Brandin ja Ville ....
OnePlus 6T McLaren paljastettiin – Tältä uutuus näyttää OnePlus 6T McLaren paljastettiin – Tältä uutuus näyttää (11.12.2018 13:50)
OnePlus on esitellyt tänään McLaren-brändätyn erikoisversion OnePlus 6T -älypuhelimesta. Puhelin on rakennettu nopeusvaikutelman sekä McLarenin käyttämän värikoodiston ympärille. Puhelimen ....
Reikänäyttöisten puhelimien uusi trendi – Huawei paljasti Honor View 20:n Reikänäyttöisten puhelimien uusi trendi – Huawei paljasti Honor View 20:n (11.12.2018 11:00)
Samsungin lisäksi myös Huawei kiirehti esittelemään puhkaistulla näytöllä varustetun älypuhelimen. Molemmat yhtiöt pitivät kovaa kiirettä julkistamisella, sillä kummallakin oli mahdollisuus ....

Uutisarkisto