AfterDawn: IT-alan uutiset

Yhdysvalloissa operaattori saa jatkossa myydä käyttäjien selailuhistorian mainostajille

Kirjoittaja Petteri Pyyny @ 24.3.2017 13:06 Kommentteja (9)

Operaattori saa jatkossa myydä käyttäjien selailuhistorian mainostajille Yhdysvalloissa vallan vaihtuminen Valkoisessa Talossa merkitsee myös aina tärkeimpien virastojen johtohenkilöiden vaihtumista. YHdysvaltain tietoliikenteen säätelystä vastaava FCC on nyt republikaanien määräysvallassa ja FCC onkin lähes ensitöikseen muuttamassa yhtä tärkeää yksityisyydensuojaa trajoittanutta päätöstä.
Yhdysvaltain republikaanienemmistöinen senaatti päätti, että jatkossa sekä langattoman verkon että kiinteitä yhteyksiä tarjoavat operaattorit voivat myydä asiakkaidensa selailuhistoriaa, paikkatietohistoriaa, tietoa käytetyistä sovelluksista ja muuta verkon käytöstä syntyvää dataa suoraan mainostajille. Aiemminkin tämä on ollut mahdollista, mutta on vaatinut käyttäjän nimenomaisen hyväksynnän. Nyt, lakiehdotus sallisi toiminnan automaattisesti operaattoreille, ilman että kuluttajalla on mahdollisuutta kieltää sitä. Kuluttaja ei myöskään olisi oikeutettu saamaan tietoa siitä, kenelle hänen selailuhistoriansa on myyty - tai kuinka moneen kertaan tai että mitä historiatiedot sisälsivät.
Lakiluonnos etenee seuraavaksi republikaanienemmistöiseen kongressiin, jonka oletetaan hyväksyvän lakiehdotuksen sellaisenaan.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

9 kommenttia

124.3.2017 14:49

V*ttu. Ei muuta.

224.3.2017 18:35

Twitterissä näin porukan suunnittelevan senaattorien selailuhistorian ostamista. Saa nähdä onnistuuko.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 24.3.2017 @ 18:36

324.3.2017 19:06

Ennustus:
Tor -verkon käyttö räjähtää käsiin.


Antamani neuvot perustuvat omaan kokemukseen. Jos mielestäsi ne ovat puutaheinää, kerro toki.

424.3.2017 21:31

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti muppis:
Ennustus:
Tor -verkon käyttö räjähtää käsiin.
Lisääntyy varmaan kuten VPN-palvelujen käyttö mutta ei perustallaaja varmaankaan kuule koko hommasta. Lisäksi kun katsotaan että miten paljon FB on myynyt käyttäjien tietoja niin mikään ei oikeastaan muutu. Helkilöt jotka haluavat suojata yksitysyyttään tekevät niin edelleen mutta ne jotka haluavat suojautua tekevät niin parhaansa mukaan.

Tietokone; Emo=Asus PRIME B450-PLUS, Prosessori=AMD Ryzen 7 2700X, Nayttis=Asus GTX 970 turbo, Muisti=16gb 3200Mhz DDR4, Kovalevytila=250gb SSD/15TB normaali.

524.3.2017 22:00

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mcmopo:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti muppis:
Ennustus:
Tor -verkon käyttö räjähtää käsiin.
Lisääntyy varmaan kuten VPN-palvelujen käyttö mutta ei perustallaaja varmaankaan kuule koko hommasta. Lisäksi kun katsotaan että miten paljon FB on myynyt käyttäjien tietoja niin mikään ei oikeastaan muutu. Helkilöt jotka haluavat suojata yksitysyyttään tekevät niin edelleen mutta ne jotka haluavat suojautua tekevät niin parhaansa mukaan.
Sekin, Ja myös Google on saanut kaiken selaushistoriasi jo aikoja sitten...Harva enää hakee mitään sivua ilman googlea.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 24.3.2017 @ 22:01

625.3.2017 18:39

On niitä ihmisiä jotka eivät käytä Googlea. Itsekin kuulun niihin.

Mutta asiaan, jos tälläinen tulisi Suomeen niin ei voisi sanoa kuin että hyvästi internet.

Itse en ole vielä oikein sisäistänyt miksi yrityksillä on oikeus "varastaa" "laillisesti" yksityisten ihmisten tietoja/käyttäytymistä. Jos yksityinen ihminen tekisi saman yritykselle niin siitä rangaistaisiin. Miksi ihmeessä yhteiskunnan viranomaiset hyväksyy ja katsoo vierestä kun ihmisten yksityisyyttä loukataan liiketalouden nimissä. Tätä on jatkunut jo vuosikymmeniä ja sille ei ole tehty mitään.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 25.3.2017 @ 18:45

726.3.2017 02:11

Jos nyt puhutaan vain mainontaa/kohdennettua sellaista varten kerätyistä tiedoista niin eikös adblock ole aika kova sana asiaan? Itse en näe minkäänlaista mainontaa tämän ansioista missään netissä (en siis edes puhelimessa)

826.3.2017 07:51

Lainaus:
Jos nyt puhutaan vain mainontaa/kohdennettua sellaista varten kerätyistä tiedoista niin eikös adblock ole aika kova sana asiaan?

Adblock estää sen että sinä et näe mainosta, mutta se ei estä sitä että ISP kerää sinun selauskohteista tietoja. Kaikki sinun yhteytesi kun kulkevat ISP:n kautta ja kohdistuvat johonkin "sivustoon".

Kuten tuolla aikaisemmin on jo mainittu niin jotta sen pystyisi estämään pitää käyttää VPN:n tai jotain millä salaa ja estää sen ISP:n mahdollisuuden nähdä mihin sinun liikenne menee. Esimerkiksi VPN:n avulla ne ei näe mitään muuta kuin että liikenne kohdistu VPN palveluun. Pelkät DNS (nimipalvelu) kyselyt paljastaa jo aika paljon kohteista.

Sähköposti on selkokielistä joten ISP näkee halutessaan kaiken sähköpostin jne..
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 26.3.2017 @ 08:02

928.3.2017 18:59

Kumma etteivät jo saman tien laittaneet NSA:n, CIA:n ja FBI:n massavakoilemiakin tietoja myyntiin...


"Jonain päivänä työkalujenkin lainaaminen naapurille tulee olemaan rangaistavaa (koska se aiheuttaa taloudellista vahinkoa valmistajille)... Jos emme reagoi"

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto