WikiLeaks paljasti CIA:n tiedustelutekniikat – Seuraa älypuhelimia, televisioita ja tietokoneita

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 8.3.2017 08:39 Kommentteja (2)

WikiLeaks paljasti CIA:n tiedustelutekniikat – Seuraa älypuhelimia, televisioita ja tietokoneita WikiLeaks-vuotosivusto on julkaissut ensimmäisen erän tiedostoja ja dokumentteja liittyen CIA:n käyttämiin tiedustelutekniikoihin. Vault 7:ksi nimetty vuotosarjan ensimmäinen osa sisältää 8761 tiedostoa, jotka ovat peräisin CIA:n kybertiedustelukeskuksesta (Langley, Virgina).
Vuodettujen tietojen perusteella CIA on kehittänyt itselleen kykykyjä seurata iOS- ja Android-laitteita sekä älytelevisioita. Applen mukaan se on korjannut suurimman osan paljastuneista haavoittuvuuksista mobiilikäyttöjärjestelmänsä tuoreimmassa versiossa, mutta jätti mainitsematta millaisia ja kuinka paljon aukkoja on vielä jäljellä. WikiLeaksin mukaan CIA pystyy kaappaamaan WhatsAppilla, Signalilla, Telegramilla, Weibolla, Confidella ja Cloackmanilla käydyt keskustelut, vaikka palveluissa käytettäisiin end-to-end-salausta – CIA kaappaa viestit ennen kuin sovellus salaa ne.

Dokumenttien mukaan CIA hyödyntää MI5:n kehittämää haittaohjelmaa, jonka avulla Samsungin älytelevisiot voidaan kytkeä niin sanottuun Fake-Off-tilaan. Kun älytelevisio on Fake-Off-tilassa, käyttäjä kuvittelee television olevan pois päältä, mutta todellisuudessa kaikki toiminnot ovat aktiivisia.

CIA kerää luonnollisesti tietoa myös Windows-, macOS- ja Linux-järjestelmistä. Tietokoneita CIA saastuttaa CD- ja DVD-asemien sekä USB-väylien kautta levitettävillä haittaohjelmilla.

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

110.3.2017 15:31

Vai kerää luonnollisesti tietoa myös Linux-järjestelmistä... Eri distrojen latauskerroistako? Koodihan on avointa ja sitä käydään läpi 24/7, ei sinne mitään haitallista ja ylimääräistä sekaan saa. Lisäksi tunnetut kärki Linux distribuutiot eivät lähetä käyttäjätietoja mihinkään.

Artikkeliin saatiin rakennettua ilmeisesti Androidin (linux-pohjainen) johdosta disinformaatiota.

Microsoft taas tekee yhteistyötä näiden kanssa (halusi se tai ei) joka ilmenee mm. Snowdenin muistiosta.

214.3.2017 12:30

Juupa juu, minulla on joka laitteessa niin paksu foliokerros, että siinähän yrittävät kaappailla viestittelyjäni tahi muuta eloni informatiota!
Ja teille sarkastisille lukijoille tiedoksi, että tämä ei ole.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Apple on valmis ostamaan podcasteja itselleen – Ei tee niillä lainkaan rahaa Apple on valmis ostamaan podcasteja itselleen – Ei tee niillä lainkaan rahaa (17.7.2019 05:56)
Spotify on onnistunut murtautumaan kiusallisen hyvin Applen aiemmin dominoimalle digitaalisen musiikin jakelun markkinoille. Musiikin lisäksi Spotify on päässyt nakertamaan Applen asemaa podcast-lähetyksissä. ....
Helsingin kaupunkipyörät löytyvät nyt suoraan Google Mapsista Helsingin kaupunkipyörät löytyvät nyt suoraan Google Mapsista (17.7.2019 05:41)
Kupunkipyörät ovat suosittuja matkustustapoja suurimmissa kaupungeissa, joissa autoja on niin paljon, että pyörällä lyhyet matkat taittuvat selvästi nopeammin kuin vaikkapa autolla. Pyörien ....
EU antoi sinetin – DNA:n puolikas myydään Norjaan EU antoi sinetin – DNA:n puolikas myydään Norjaan (16.7.2019 18:52)
Keväällä norjalainen Telenor ilmoitti ostavansa osake-enemmistön suomalaisesta teleoperaattori DNA:sta. Telenor osti 54 prosentin osuuden yhtiöstä suurimmilta omistajilta, Finda Telecomsilta ....
Sony julkaisi uuden peilittömän huippukameran: Maailman ensimmäinen 61MP kinokenno Sony julkaisi uuden peilittömän huippukameran: "Maailman ensimmäinen 61MP kinokenno" (16.7.2019 18:06)
Sony on tänään julkistanut uuden Alpha-sarjan kameran, joka tarjoaa maailman ensimmäisenä kamerana 35 mm full-frame-kennon peräti 61 megapikselin resoluutiolla ja taustavalaistuksella. Sony ....
Intel paljasti neuromorfisen laskentapiirin – Avaa ovet uudenlaiselle algoritmikehitykselle Intel paljasti neuromorfisen laskentapiirin – Avaa ovet uudenlaiselle algoritmikehitykselle (16.7.2019 17:52)
Intel on esitellyt tänään kahdeksasta miljoonasta neuronista koostuvan Pohoiki Beach -neurolaskentapiirin, jonka suunnittelun lähtökohdaksi on otettu ihmisen aivojen toiminnan simulointi. Neuromorfisen ....

Uutisarkisto