Bill Gatesin ehdotus valtioille: Verottakaa robotteja

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 20.2.2017 11:38 Kommentteja (1)

Bill Gatesin ehdotus valtioille: Verottakaa robotteja Microsoftin perustaja Bill Gates ehdottaa Quartzin haastattelussa (video), että valtioiden tulisi ottaa käyttöön robottivero työmarkkinoiden tulevaa mullistusta silmällä pitäen.
Gatesin mukaan valtiot verottavat jo nyt ihmisiä heidän palkasta, joka maksetaan työstä syntyneestä arvonlisäyksestä. Kun robotit aikanaan korvaavat ihmisen monissa työtehtävissä, säilyy työstä syntyvä arvonlisä, mutta nykymallissa tämä arvonlisäys ei ole enää verotuksen piirissä.

Vuosittain maksettavan robottiveron tuloja valtiot voisivat käyttää työntekijöiden uudelleenkouluttamiseen. Veron avulla siis loivennettaisiin robotiikan aiheuttamaa voimakasta muutosta työmarkkinoilla, mutta samalla se saattaisi hidastaa hieman työntekijöiden korvaamista roboteilla. Gatesin mukaan robotiikka muuttaa työmarkkinoita lukuisilla eri ammattialoilla, joten asiaan tulee myös puuttua laajasti vaikuttavalla verotuksella.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

120.2.2017 17:16

Heh, mietin että mitenköhän tämä tapahtuisi käytännössä ja mitähän kaikkea laskettaisiin robotiksi? Olisiko esim. itsestään ajava auto robotti?

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto