Yllätyssuosio: C-kasettien myynti räjähdysmäisessä nousussa

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 24.1.2017 18:21 Kommentteja (13)

Yllätyssuosio: C-kasettien myynti räjähdysmäisessä nousussa Tuleville sukupolville kelaaminen voi käsitteenä olla täysin tuntematon, kun suoratoistopalveluissa voi aina hypätä mihin tahansa kohtaan musiikkikappaletta tai elokuvaa. Toivoa vanhan perinteen hengissä pitämiseksi kuitenkin, sillä C-kasetit elävät uutta kulta-aikaa!
C-kasetteja käytettiin musiikin tallennusmediana vielä 1990-luvulla, mutta CD-levyjen ja MP3-musiikkisoittimien yleistymisen myötä niiden käyttö hupeni olemattomiin. Viime vuonna Yhdysvaltojen C-kasetti myynnissä tapahtui kuitenkin odottamaton käänne, kun myyntilukemat pomppasivat 74 prosentilla. Suuresta kasvusta huolimatta absoluuttiset myyntilukemat ovat kuitenkin edelleen pieniä, viime vuonna kasetteja myytiin vain 129 000 kappaletta.

Kasvaneen myynnin taustalla on muutamien artistien kasettimuotoiset erikoisjulkaisut. Tällasia ovat esimerkiksi Justin Bieberin Purpose, The Weekndin Beauty Behind the Madness, Eminemin The Slim Shady LP ja Prince and the Revolutionin Purple Rain. Kunkin julkaisun myyntimäärät jäivät kuitenkin alle 5 000 kappaleeseen, joten kokonaisuus muodostuu hyvin pienistä puroista.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

13 kommenttia

124.1.2017 19:33

Olen ollut jo jonkin aikaa siinä luulossa että C-Kasetteja ei enää edes valmisteta. Olin näköjään väärässä. Ilmeisesti kasettisoittimiakin sitten valmistetaan vielä(?) Kun oikein kovasti yritän muistella, niin luulen että olen viimeksi käyttänyt kasettisoitinta jokus -90 luvun alkupuolella...

224.1.2017 19:49

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pentsu:
Olen ollut jo jonkin aikaa siinä luulossa että C-Kasetteja ei enää edes valmisteta. Olin näköjään väärässä. Ilmeisesti kasettisoittimiakin sitten valmistetaan vielä(?) Kun oikein kovasti yritän muistella, niin luulen että olen viimeksi käyttänyt kasettisoitinta jokus -90 luvun alkupuolella...
Retro on taas muotia! :) ja onhan tollanen vanha tekniikka aina cool, kun kaikkialla on vain pädia ja täbia.

Juu..onhan noita c kasetteja saanut esim clasulta tähän päivään asti.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 24.1.2017 @ 19:50

324.1.2017 20:06

Sopivasti katsoin hetki sitten Youtubesta Bloombergin reportaasin viimeisestä C kasettivalmistajasta. Pari vuotta sitten tehty video ja siinä sanoivat tekevänsä enemmän kasetteja kuin koskaan aikaisemmin.


Antamani neuvot perustuvat omaan kokemukseen. Jos mielestäsi ne ovat puutaheinää, kerro toki.

425.1.2017 19:24

C-kasetteja on todellakin vaikeaa löytää. Puhumattakaan värikkäistä tai erikoisemman pituisista nauhoituskapasiteeteista (esim. 2h).

Viimeksi tilasin juuri USA:sta koulutarviketukulta 20 C-kasettia. Tosin niistä jäi puuttumaan kotelot....

Kiinasta saa verovapaasti tilata C-kasettikorvalappustereon jollaisia myydään C-kasettien digitoimista varten USB-liitännän kautta tai muistikortille.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 25.1.2017 @ 19:29

"Jonain päivänä työkalujenkin lainaaminen naapurille tulee olemaan rangaistavaa (koska se aiheuttaa taloudellista vahinkoa valmistajille)... Jos emme reagoi"

525.1.2017 19:53

No kasetin hyvä puoli verrattuna esim. itsepoltettuihin cd/dvd-levyihin on se, että ne toimii kaikissa soittimissa, kun taas aihioiden huonolaatuisuus takaa sen, että ne toimii varmasti vain niissä asemissa jossa ne on poltettu, eikä ikuisesti niissäkään kun ne on ajastettu hajoamaan viidessä vuodessa. Esimerkkinä ajastuksesta on *piip* merkkinen dvd-asema jota käytetty tasan kerran vuodessa kun linuxkoneeseen tehty puhdasasennus. Neljä vuotta toimi, viidentenä ei enää lue levyjä.

625.1.2017 21:19

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti horhhe:
No kasetin hyvä puoli verrattuna esim. itsepoltettuihin cd/dvd-levyihin on se, että ne toimii kaikissa soittimissa, kun taas aihioiden huonolaatuisuus takaa sen, että ne toimii varmasti vain niissä asemissa jossa ne on poltettu, eikä ikuisesti niissäkään kun ne on ajastettu hajoamaan viidessä vuodessa. Esimerkkinä ajastuksesta on *piip* merkkinen dvd-asema jota käytetty tasan kerran vuodessa kun linuxkoneeseen tehty puhdasasennus. Neljä vuotta toimi, viidentenä ei enää lue levyjä.

No mulla on vähintään 16 vuotta vanhoja poltettuja CD-levyjä jotka hyvin toimii. Ne toimivat kaikissa laitteissa mihin niitä olen kehdannut tarjota, joten jospa lopetettaisiin ne salaliittoteoriat.

Sen sijaan C-kaseteissa ei ollut mitään toimivuustakuutta. Syystä tai ilman syytä nauha vetäisi koneen sisään, jonka jälkeen vaan toivottiin, että nauha ei katkea sitä irti revittäessä.

Tietokone + Chord Hugo + Grado GS2000e = heaven

725.1.2017 23:19

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti avthein:

Kiinasta saa verovapaasti tilata C-kasettikorvalappustereon jollaisia myydään C-kasettien digitoimista varten USB-liitännän kautta tai muistikortille.
Youtubesta löytyy The 8-bit Guy:n kanavalta testi, missä kokeltiin tällaista kampetta. En edes itse ole koskaan tehnyt sellaista kuraa mitä se laite teki. >)

Antamani neuvot perustuvat omaan kokemukseen. Jos mielestäsi ne ovat puutaheinää, kerro toki.

826.1.2017 10:55

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti horhhe:
No kasetin hyvä puoli verrattuna esim. itsepoltettuihin cd/dvd-levyihin on se, että ne toimii kaikissa soittimissa, kun taas aihioiden huonolaatuisuus takaa sen, että ne toimii varmasti vain niissä asemissa jossa ne on poltettu, eikä ikuisesti niissäkään kun ne on ajastettu hajoamaan viidessä vuodessa. Esimerkkinä ajastuksesta on *piip* merkkinen dvd-asema jota käytetty tasan kerran vuodessa kun linuxkoneeseen tehty puhdasasennus. Neljä vuotta toimi, viidentenä ei enää lue levyjä.
Syynä saattaa myös olla pölyyntynyt laserlinssi.

926.1.2017 15:45

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti avthein:
C-kasetteja on todellakin vaikeaa löytää. Puhumattakaan värikkäistä tai erikoisemman pituisista nauhoituskapasiteeteista (esim. 2h).

Mä taas vähän muistelen ettei 2h:n kasetteja edes ollutkaan, ainakaan mun nuoruudessa. Ehkä muistan tuonkin väärin...

Ainakin 30min, 60min & 90min kasetteja oli olemassa.


Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti horhhe:
Esimerkkinä ajastuksesta on *piip* merkkinen dvd-asema jota käytetty tasan kerran vuodessa kun linuxkoneeseen tehty puhdasasennus. Neljä vuotta toimi, viidentenä ei enää lue levyjä.
Ehkä vähän kaukaa haettu teoria. Pojan mopokin toimi 4 vuotta oikein hyvin mutta viidentenä ei. Vaihdelaatikko hajosi. Tai no, ehkä se käynnistyspolkimen jousi oli ajastettu hajoamaan 4:n vuoden käytön jälkeen. Sitä en keksi miten ajastin huolehti sen että hajonneen jousen rippeet rikkoivat loputkin laatikosta...

1026.1.2017 17:21

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pentsu:

Mä taas vähän muistelen ettei 2h:n kasetteja edes ollutkaan, ainakaan mun nuoruudessa. Ehkä muistan tuonkin väärin...

Ainakin 30min, 60min & 90min kasetteja oli olemassa.


En minä ainakaan koskaan nähnyt kahden tunnin kasetteja myynnissä edes kasettien "kulta-aikaan". Jos niitä olisikin ollut, niin ei niillä mitään olisi tehnyt. 90 minuutin kasettikin aiheutti nauhan venymisongelmia joka teki välillä musiikin kuuntelusta kohtuu "mielenkiintoista".
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 26.1.2017 @ 17:22

Tietokone + Chord Hugo + Grado GS2000e = heaven

111.2.2017 12:49

Moro
Ei ole mun muistini mukaan C-kasetteja yli 90min.
Käytän silti nykyäänkin radio-ohjelmista C-kas tallennettua
ääntä digitointiin. Vaikeuksia C-kasetin toistolaitteiden
löytämisessä. Ainakin toimivia versioita.
Digitoitten myös VHS nauhoja USB laitteella PCeelle.
On aikaa viävää puuhaa. Varsinki jos yrittää parannella
digi-laatua.
Mutta aikaahan on. 24 tuntia per vuarokausi.
Mutta aika ei veny nii helposti ku C-kaseti nauhat.
On mulla shellakka levyjäki kuuntelusa ja digitoinnisa.
Mitä kukaki kerräilee mukavaa jatkoo kaikille
t. T.L

121.3.2017 13:03

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:
Sen sijaan C-kaseteissa ei ollut mitään toimivuustakuutta. Syystä tai ilman syytä nauha vetäisi koneen sisään, jonka jälkeen vaan toivottiin, että nauha ei katkea sitä irti revittäessä.
Syy on näissä tapauksissa ollut yleensä huonolaatuinen soitin tai esim. autossa niin kuuma ilma, että paininrullat on muuttunu tahkeiksi. Toinen todennäköinen syy on ollut vetohihnojen kuluminen ja sitä kautta koneiston epämääräinen toiminta.

120 minuuttisia C-kasetteja on kyllä tehty, mutta sellainen vaatii melkoista vääntöä soittimelta, jotta jaksaa pyöräyttää moista määrää nauhaa. Esim. 90 minuuttisella kromikasetillakin olen havainnut ongelmia useammassa mankassa, kun puolessa välissä ei kelaaminen enää suju. Soitto yleensä onnistuu, mutta voi sekin vanhoilla ja kulahtaneilla vetohihnoilla alkaa hidastelemaan.

Dekkejä löytyy ruhtinaalliset määrät esim. Saksan eBaysta. Itselleni hankin Denon DRM-800A -mallin, joka on aikoinaan maksanut n. 3000 mk. Siitä piti köyhtyä n. 25€ + postikulut. Dekin ainoa vika oli luukku, joka ei pysynyt kiinni, mutta sen korjaaminen ei ollut mahdoton homma.

Siitä halvalla uusia 2 tunnin kromikasetteja.
5 Stk. C-120 (2 x 60 min) Chrom Super Kassetten
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 1.3.2017 @ 13:04

Jos joskus jostain jotain mutta kun ei koskaan mistään mitään.

131.3.2017 14:10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Meizuman:
Itselleni hankin Denon DRM-800A -mallin, joka on aikoinaan maksanut n. 3000 mk. Siitä piti köyhtyä n. 25€ + postikulut. Dekin ainoa vika oli luukku, joka ei pysynyt kiinni, mutta sen korjaaminen ei ollut mahdoton homma.


Ja kalliita videoita/kuvaputkitelkkareita on viety valtavat määrät kaatopaikalle kun niitä ei kukaan halua.

Kasetti on joka tapauksessa surkea äänenlaadultaan ja siihen päälle vielä nauhan venyminen. En ymmärrä miksi "hyvään" kasettisoittimeen kannattaisi rahaa laittaa kiinni.

Nostalgian vuoksi kaverin luona palju bileissä ollaan soiteltu kasetteja isolla boom boksilla. Siinä on jo asennetta!
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 1.3.2017 @ 14:11

Tietokone + Chord Hugo + Grado GS2000e = heaven

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto