AfterDawn: IT-alan uutiset

Google ja murhasta tuomittu suomalainen kiistelevät hakutuloksista

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 19.1.2017 12:51 Kommentteja (1)

Google ja murhasta tuomittu suomalainen kiistelevät hakutuloksista Google aikoo valittaa Helsingin hallinto-oikeuden päätöksestä korkeimpaan hallinto-oikeuteen jutussa, jossa hakukoneyhtiötä vaaditaan poistamaan hakutuloksista murhasta syytetyn henkilön tietoihin johtavat linkit. Asiasta uutisoi Yle.
Tapauksen kiistanaiheena on kaksi linkkiä, joiden takaa löytyy tietoja miehen saamasta murhatuomiosta sekä hänen terveydestä. Linkit löytyvät Googlella kun hakusanana käytetään miehen nimeä. Tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnio vaati Googlea poistamaan hakutuloksista kyseiset linkit runsas vuosi sitten, koska hänen näkemyksensä mukaan miehen sairaus laajentaa hänen yksityisyydensuojaa.

Google on vastustanut tietojen sensurointia sananvapausperusteilla. Hallinto-oikeus ei asettunut Googlen puolelle, joten hakukoneyhtiö valitti päätöksestä korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Asiaa käsitellään joko KHO:ssa tai vaihtoehtoisesti juttu palautetaan hallinto-oikeuteen uudelleenkäsiteltäväksi. Googlen mukaan hallinto-oikeus ei esittänyt mitään perusteluita linkkien poistamiselle.
Googlen näkemyksen mukaan yleisöllä on oikeus löytää tietoja raakaan murhaan syyllistyneestä henkilöstä ja siitä, miksi hän välttyi elinkautiselta.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

122.1.2017 20:08

Lainaus:
...yleisöllä on oikeus löytää tietoja raakaan murhaan syyllistyneestä henkilöstä ja siitä, miksi hän välttyi elinkautiselta
Kumpi on tärkeämpi ihmisoikeus, sananvapaus vai murhaaminen?

Tietääkö joku kyseisen hakutuloksen linkin? Sen voisikin tähän samaan yhteyteen ympätä niin tulee samalla kerratuksi mitä tarkoittaa Streisandin ilmiö
https://fi.wikipedia.org/wiki/Streisandin_ilmi%C3%B6
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 22.1.2017 @ 20:09

"Jonain päivänä työkalujenkin lainaaminen naapurille tulee olemaan rangaistavaa (koska se aiheuttaa taloudellista vahinkoa valmistajille)... Jos emme reagoi"

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto