Nintendo Switch hidastuu olennaisesti jos sen irrottaa telakasta

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 20.12.2016 10:40

Nintendo Switch hidastuu olennaisesti jos sen irrottaa telakasta Pelisivusto Eurogamerin lähteiden mukaan Nintendon ensi keväänä myyntiin tuleva Switch-pelikonsoli nostaa Tegra X1 -grafiikkaohjaimensa kellotaajuutta automaattisesti kun tablet-osa kiinnitetään telakkaan.
Kellotaajuuden korotus ei ole pientä hienosäätöä, vaan taajuus kohoaa yli kaksinkertaiseksi: 307 megahertsistä 768 megahertsiin. Kaikki konsolin laskentakapasiteetti sijaitsee tabletissa, joten periaatteessa tabletti pystyisi piirtämään grafiikoita 768 megahertsin kellotaajuudella myös irrotettuna.

Kellotaajuuden maksimointi mobiilitilassa ei kuitenkaan ole välttämättä tarkoituksenmukaista, sillä tabletin akkukesto on varsin olennainen osa pelikokemusta. Tehokkaasta tabletista ei ole paljoakaan iloa pitkillä matkoilla jos akusta loppuu heti virta. Telakoituna konsolia pidetään päällä verkkovirralla, joten akkukestoa ei tarvitse ottaa huomioon ja grafiikkaohjaimen kellotaajuus voidaan nostaa korkeammaksi.Suorittimen maksimikellotaajuuteen telakointi ei vaikuta, vaan se on aina 1020 megahertsiä.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto