Nintendo Switch hidastuu olennaisesti jos sen irrottaa telakasta

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 20.12.2016 10:40

Nintendo Switch hidastuu olennaisesti jos sen irrottaa telakasta Pelisivusto Eurogamerin lähteiden mukaan Nintendon ensi keväänä myyntiin tuleva Switch-pelikonsoli nostaa Tegra X1 -grafiikkaohjaimensa kellotaajuutta automaattisesti kun tablet-osa kiinnitetään telakkaan.
Kellotaajuuden korotus ei ole pientä hienosäätöä, vaan taajuus kohoaa yli kaksinkertaiseksi: 307 megahertsistä 768 megahertsiin. Kaikki konsolin laskentakapasiteetti sijaitsee tabletissa, joten periaatteessa tabletti pystyisi piirtämään grafiikoita 768 megahertsin kellotaajuudella myös irrotettuna.

Kellotaajuuden maksimointi mobiilitilassa ei kuitenkaan ole välttämättä tarkoituksenmukaista, sillä tabletin akkukesto on varsin olennainen osa pelikokemusta. Tehokkaasta tabletista ei ole paljoakaan iloa pitkillä matkoilla jos akusta loppuu heti virta. Telakoituna konsolia pidetään päällä verkkovirralla, joten akkukestoa ei tarvitse ottaa huomioon ja grafiikkaohjaimen kellotaajuus voidaan nostaa korkeammaksi.Suorittimen maksimikellotaajuuteen telakointi ei vaikuta, vaan se on aina 1020 megahertsiä.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Googlen hakukone osaa nyt hakea myös videoiden sisältä Googlen hakukone osaa nyt hakea myös videoiden sisältä (19.9.2019 05:54)
Video on tietolähteenä erinomainen, sillä se kertoo enemmän kuin tuhat kuvaa ja yksi kuvakin on tunnetusti parempi kuin tuhat sanaa. Tiedon hakeminen videoista on kuitenkin hyvin haastavaa, ....
OnePlus 7T Pro vuoti – Tältä se näyttää OnePlus 7T Pro vuoti – Tältä se näyttää (19.9.2019 05:38)
Kaikki hyvä vuotaa kyllä aikanaan ja näin on totisesti käynyt OnePlus 7T:lle, joka on tarkoitus esitellä maailmalle 26. syyskuuta. Jo entuudestaan me tiedämme puhelimen tekniset ominaisuudet. ....
Kaipaatko kameraa televisioon? Facebook esitteli juuri sellaisen Kaipaatko kameraa televisioon? Facebook esitteli juuri sellaisen (18.9.2019 17:37)
Facebook on tänään esitellyt uuden sukupolven Portal-laitteet, joilla voit olla kotoa käsin yhteydessä ystäviisi tai sukulaisiin milloin tahansa. Portalit ovat käytännössä näyttöpäätteitä, joilla ....
2 kommenttia
Tällä tempulla vähennät hiilidioksidipäästöjä – Ei tarvitse tehdä mitään ja säästät samalla rahaa Tällä tempulla vähennät hiilidioksidipäästöjä – Ei tarvitse tehdä mitään ja säästät samalla rahaa (18.9.2019 16:58)
Eurooppalaisten ympäristöjärjestöjen mukaan EU voisi laskea hiilidioksidipäästöjä merkittävästi edistämällä älypuhelimien vaihtosyklin pidentämistä. Pitkittämällä puhelimen vaihtoa vuodelle, ....
1 kommentti
HP:ltä kevyt Elite Dragonfly bisneskannettava, josta löytyy käyttäjän tietoturvaa suojaavia ominaisuuksia HP:ltä kevyt Elite Dragonfly bisneskannettava, josta löytyy käyttäjän tietoturvaa suojaavia ominaisuuksia (18.9.2019 14:41)
HP esitteli kevyen kannettavan tietokoneen, joka on tarkoitettu paljon matkustavalle työntekijälle ja jossa panostetaan käyttäjän tietoturvaan. Uutuus kantaa nimeä HP Elite Dragonfly. HP Elite Dragonfly ....

Uutisarkisto