AfterDawn: IT-alan uutiset

Nintendo Switch hidastuu olennaisesti jos sen irrottaa telakasta

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 20.12.2016 10:40

Nintendo Switch hidastuu olennaisesti jos sen irrottaa telakasta Pelisivusto Eurogamerin lähteiden mukaan Nintendon ensi keväänä myyntiin tuleva Switch-pelikonsoli nostaa Tegra X1 -grafiikkaohjaimensa kellotaajuutta automaattisesti kun tablet-osa kiinnitetään telakkaan.
Kellotaajuuden korotus ei ole pientä hienosäätöä, vaan taajuus kohoaa yli kaksinkertaiseksi: 307 megahertsistä 768 megahertsiin. Kaikki konsolin laskentakapasiteetti sijaitsee tabletissa, joten periaatteessa tabletti pystyisi piirtämään grafiikoita 768 megahertsin kellotaajuudella myös irrotettuna.

Kellotaajuuden maksimointi mobiilitilassa ei kuitenkaan ole välttämättä tarkoituksenmukaista, sillä tabletin akkukesto on varsin olennainen osa pelikokemusta. Tehokkaasta tabletista ei ole paljoakaan iloa pitkillä matkoilla jos akusta loppuu heti virta. Telakoituna konsolia pidetään päällä verkkovirralla, joten akkukestoa ei tarvitse ottaa huomioon ja grafiikkaohjaimen kellotaajuus voidaan nostaa korkeammaksi.

Suorittimen maksimikellotaajuuteen telakointi ei vaikuta, vaan se on aina 1020 megahertsiä.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Toyota pelästyi – Keskeytti kokeet itsestään ajavilla autoilla Toyota pelästyi – Keskeytti kokeet itsestään ajavilla autoilla (21.3.2018 10:25)
Jalankulkijan kuolemaan johtanut onnettomuus Arizonassa tällä viikolla on saanut itsestään ajavia autoja kehittävät yhtiöt varpailleen. Ainakin Toyota on päättänyt keskeyttää teknologian testaamisen ....
1 kommentti
Google on ostamassa takavuosien kuuman kamerakehittäjän pilkkahintaan Google on ostamassa takavuosien kuuman kamerakehittäjän pilkkahintaan (21.3.2018 09:56)
Lytro oli jotain vuosia sitten todella kuuma startup-yhtiö, jolla ei tuntunut olevan ongelmia saada toiminnalleen rahoitusta. Valokenttäkameraa, jonka avulla voidaan säädellä tarkennusta jälkikäteen, ....
Nokian hirviökamerapuhelin saa haastajan – Tässä puhelimessa on 40 MP:n kamera Nokian hirviökamerapuhelin saa haastajan – Tässä puhelimessa on 40 MP:n kamera (21.3.2018 09:15)
Nokian 808 Pureview- ja Lumia 1020 -älypuhelimet muistetaan yhdestä seikasta: massiivisesta 41 megapikselin kamerasta. Puhelimet ovat saamassa modernimman haastajan, sillä Huawei on päättänyt ....
WhatsAppin perustajalta yllättävä kehotus – Poista Facebook-tilisi WhatsAppin perustajalta yllättävä kehotus – Poista Facebook-tilisi (21.3.2018 09:06)
Facebook osti pikaviestipalvelu WhatsAppin vuonna 2014 noin 19 miljardilla, mikä teki palvelun perustaneista Jan Koumista ja Brian Actonista kohtuullisen hyvin toimeentulevia. Rahalla ei saa ....
Google Play tuo suoratoistopelit Androidille Google Play tuo suoratoistopelit Androidille (20.3.2018 18:00)
Suoratoistettavista sovelluksista on ollut puhetta jo useita vuosia, mutta nyt ne näyttäisivät olevan tulossa ryminällä Androidille. Google on nimittäin esitellyt uuden Play Instant -ominaisuuden, ....

Uutisarkisto