AfterDawn: IT-alan uutiset

Onko maailman kuumin startup pelkkä kupla? Epäilyt Magic Leapiä kohtaan kasvavat

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 9.12.2016 08:40

Onko maailman kuumin startup pelkkä kupla? Epäilyt Magic Leapiä kohtaan kasvavat Floridalaiseen Magic Leap -kasvuyrityksen kehittämiin mixed reality -laseihin on ladattu kovia odotuksia – kenties liiankin suuria. The Informationin paljastamien tietojen mukaan Magic Leap on antanut liian ruusuisen kuvan siitä, kuinka pitkällä sen kehittämä teknologia todellisuudessa on.
Magic Leap kehittää Microsoftin HoloLensiä muistuttavaa päähän puettavaa laitetta, jonka avulla omaan ympäristöön voisi lisätä digitaalisia objekteja ja vuorovaikuttaa niiden kanssa aivan kuin ne olisivat oikeita esineitä. Magic Leap on ollut hyvin salamyhkäinen teknologiansa yksityiskohtien suhteen, vaikka onkin aina silloin tällöin julkaissut pieniä YouTube-näytteitä kehittämänsä laitteen kyvyistä.

Vaikka yhtiö ei ole edes saanut beta-versiota laseistaan valmiiksi, on kasvuyritykselle virrannut yli 1,4 miljardin dollarin edestä pääomia. Tästä yli puolet eli noin 800 miljoonaa tuli tämän vuoden alussa päättyneen C-rahoituskierroksen kautta. Magic Leapin sijoittajiin kuuluu muun muassa Google ja kiinalainen verkkokauppayhtiö Alibaba.

Magic Leapin tavoitteena on ollut saada paketoitua mixed reality -lasinsa suunnilleen samaan kokoluokkaan tavallisten silmälasien kanssa. Laite olisi siis selvästi kehittyneempi kuin Microsoftin HoloLens. Magic Leap tavoittelee tätä tavoitetta panostamalla fiber scanning -nimiseen näyttöteknologiaan, mutta The Informationin mukaan tekniikka ei tule olemaan valmis kaupallisiin laitteisiin vielä useisiin vuosiin.

The Information sai harvinaislaatuisen mahdollisuuden päästä kokeilemaan Magic Leapin prototyyppilaseja. The Informationia kokeilu ei vakuuttanut, sillä prototyyppi oli erittäin kookas ja vaati lisäksi yhteyden tietokoneeseen. Kuvanlaadun sanottiin olevan heikompi kuin Microsoftin HoloLens-laseissa. Magic Leapin mukaan se on kehittänyt myös silmälasien kokoisen PEQ-prototyypin, mutta sitä ei suostuttu näyttämään The Informationille.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Twitch saa haastajan Valvelta – Steam.tv avautuu pian Twitch saa haastajan Valvelta – Steam.tv avautuu pian (19.8.2018 08:30)
Pelien suosittua digitaalista kauppapaikkaa Steamiä ylläpitävä Valve paljasti viikonlopun aikana vahingossa kehitteillä olevan Steam.tv-verkkolähetyspalvelun. Julkiseksi mennyt palvelu otettiin ....
Samsungille Brasiliassa moka, Galaxylla otettu kuva olikin Getty Imagesin kuvituskuva Samsungille Brasiliassa moka, Galaxylla otettu kuva olikin Getty Imagesin kuvituskuva (18.8.2018 20:49)
Älypuhelinmarkkinat ovat yksi maailman tiukiten kilpailluista aloista, jossa imagolla ja markkinoinnilla voi olla arvaamaton arvo. Samsungin, Googlen ja Applen välillä markkinoinnin hintalappu ....
Rakastatko Netflixin mainoksetonta ja tauotonta katselukokemusta? Siihen saattaa tulla muutos Rakastatko Netflixin mainoksetonta ja tauotonta katselukokemusta? Siihen saattaa tulla muutos (18.8.2018 19:29)
Netflix on noussut viimeisen kymmenen vuoden, ja erityisesti viimeisen viiden vuoden, aikana valtaisan tärkeään asemaan televisio- ja elokuvarintamalla. Se todisti, että ihmiset ovat kyllä valmiita ....
OnePlus 6T saapuu jo syksyllä - erittäin merkittävä malli OnePlussan kannalta OnePlus 6T saapuu jo syksyllä - erittäin merkittävä malli OnePlussan kannalta (18.8.2018 16:10)
Vaikka OnePlus 6 julkaisusta onkin vain vajaa kolme kuukautta, on jo seuraava malli tulossa. Veikkaukset ovat sen puolella, että lokakuussa julkaistaan OnePlus 6T, joka on OnePlussalle tyypilliseen ....
GeForce RTX 2080 Tin tekniset tiedot paljastuivat GeForce RTX 2080 Tin tekniset tiedot paljastuivat (18.8.2018 09:28)
Nvidian on ensi viikolla määrä julkistaa uuden sukupolven näytönohjaimia ja VideoCardz.com-sivusto väittää tietävänsä ohjaimien tekniset tiedot. Ohjaimet esitellään maanantaina 20. elokuuta ....

Uutisarkisto