AfterDawn: IT-alan uutiset

Onko maailman kuumin startup pelkkä kupla? Epäilyt Magic Leapiä kohtaan kasvavat

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 9.12.2016 08:40

Onko maailman kuumin startup pelkkä kupla? Epäilyt Magic Leapiä kohtaan kasvavat Floridalaiseen Magic Leap -kasvuyrityksen kehittämiin mixed reality -laseihin on ladattu kovia odotuksia – kenties liiankin suuria. The Informationin paljastamien tietojen mukaan Magic Leap on antanut liian ruusuisen kuvan siitä, kuinka pitkällä sen kehittämä teknologia todellisuudessa on.
Magic Leap kehittää Microsoftin HoloLensiä muistuttavaa päähän puettavaa laitetta, jonka avulla omaan ympäristöön voisi lisätä digitaalisia objekteja ja vuorovaikuttaa niiden kanssa aivan kuin ne olisivat oikeita esineitä. Magic Leap on ollut hyvin salamyhkäinen teknologiansa yksityiskohtien suhteen, vaikka onkin aina silloin tällöin julkaissut pieniä YouTube-näytteitä kehittämänsä laitteen kyvyistä.

Vaikka yhtiö ei ole edes saanut beta-versiota laseistaan valmiiksi, on kasvuyritykselle virrannut yli 1,4 miljardin dollarin edestä pääomia. Tästä yli puolet eli noin 800 miljoonaa tuli tämän vuoden alussa päättyneen C-rahoituskierroksen kautta. Magic Leapin sijoittajiin kuuluu muun muassa Google ja kiinalainen verkkokauppayhtiö Alibaba.

Magic Leapin tavoitteena on ollut saada paketoitua mixed reality -lasinsa suunnilleen samaan kokoluokkaan tavallisten silmälasien kanssa. Laite olisi siis selvästi kehittyneempi kuin Microsoftin HoloLens. Magic Leap tavoittelee tätä tavoitetta panostamalla fiber scanning -nimiseen näyttöteknologiaan, mutta The Informationin mukaan tekniikka ei tule olemaan valmis kaupallisiin laitteisiin vielä useisiin vuosiin.

The Information sai harvinaislaatuisen mahdollisuuden päästä kokeilemaan Magic Leapin prototyyppilaseja. The Informationia kokeilu ei vakuuttanut, sillä prototyyppi oli erittäin kookas ja vaati lisäksi yhteyden tietokoneeseen. Kuvanlaadun sanottiin olevan heikompi kuin Microsoftin HoloLens-laseissa. Magic Leapin mukaan se on kehittänyt myös silmälasien kokoisen PEQ-prototyypin, mutta sitä ei suostuttu näyttämään The Informationille.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Samsung nostaa Galaxy S9:n hintaa – Näin paljon se maksaa Samsung nostaa Galaxy S9:n hintaa – Näin paljon se maksaa (23.2.2018 15:09)
Sunnuntaina esiteltävästä Samsungin Galaxy S9:stä tiedetään jo lähes kaikki tietämisen arvoinen. Muotoilu, tekniikka ja myynnin aloituspäivä ovat olleet jo hyvän tovin tiedossa. Sen sijaan puhelimen ....
5G-läppärit rynnivät markkinoille aiemmin kuin luulitkaan 5G-läppärit rynnivät markkinoille aiemmin kuin luulitkaan (23.2.2018 14:46)
Nokia kokeili aikoinaan millaista kysyntää matkapuhelinverkkoon kytkeytyvällä kannettavalla tietokoneella on. Markkinat eivät reagoineet 3G-yhteydellä varustettuun kannettavaan erityisen hyvin, ....
SIM-kortit halutaan hävittää kokonaan – iSIMit tulevat SIM-kortit halutaan hävittää kokonaan – iSIMit tulevat (23.2.2018 14:36)
Älypuhelimet ovat tiiviisti pakattuja tietokoneita, joissa uusien ominaisuuksien tai suorituskyvyn lisääminen tarkoittaa lähes aina pinta-alan tarvetta muodossa tai toisessa. Tämän takia älypuhelinvalmistajat ....
1 kommentti
WhatsAppin jättänyt perustaja sijoitti kymmeniä miljoonia kilpailevaan viestisovellukseen WhatsAppin jättänyt perustaja sijoitti kymmeniä miljoonia kilpailevaan viestisovellukseen (22.2.2018 22:20)
WhatsApp on maailman suosituin viestisovellus, jonka käyttäjämäärissä lähelle pääsee vain toinen yli miljardin käyttäjän viestin, Facebook Messenger. Molemmat omistaa tietysti Facebook, joka ....
Bloomberg: Apple uudistaa AirPods-kuulokkeita parilla tärkeällä ominaisuudella Bloomberg: Apple uudistaa AirPods-kuulokkeita parilla tärkeällä ominaisuudella (22.2.2018 21:15)
Applen viime vuoden iPhone-julkaisut toivat merkittäviä uudistuksia yhtiön älypuhelinlinjastoon. Monille iPhone X:n näyttö ja käyttöliittymäuudistukset olivat merkittävin uudistus vuosikausiin, ....
1 kommentti

Uutisarkisto