Onko maailman kuumin startup pelkkä kupla? Epäilyt Magic Leapiä kohtaan kasvavat

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 9.12.2016 08:40

Onko maailman kuumin startup pelkkä kupla? Epäilyt Magic Leapiä kohtaan kasvavat Floridalaiseen Magic Leap -kasvuyrityksen kehittämiin mixed reality -laseihin on ladattu kovia odotuksia – kenties liiankin suuria. The Informationin paljastamien tietojen mukaan Magic Leap on antanut liian ruusuisen kuvan siitä, kuinka pitkällä sen kehittämä teknologia todellisuudessa on.
Magic Leap kehittää Microsoftin HoloLensiä muistuttavaa päähän puettavaa laitetta, jonka avulla omaan ympäristöön voisi lisätä digitaalisia objekteja ja vuorovaikuttaa niiden kanssa aivan kuin ne olisivat oikeita esineitä. Magic Leap on ollut hyvin salamyhkäinen teknologiansa yksityiskohtien suhteen, vaikka onkin aina silloin tällöin julkaissut pieniä YouTube-näytteitä kehittämänsä laitteen kyvyistä.

Vaikka yhtiö ei ole edes saanut beta-versiota laseistaan valmiiksi, on kasvuyritykselle virrannut yli 1,4 miljardin dollarin edestä pääomia. Tästä yli puolet eli noin 800 miljoonaa tuli tämän vuoden alussa päättyneen C-rahoituskierroksen kautta. Magic Leapin sijoittajiin kuuluu muun muassa Google ja kiinalainen verkkokauppayhtiö Alibaba.

Magic Leapin tavoitteena on ollut saada paketoitua mixed reality -lasinsa suunnilleen samaan kokoluokkaan tavallisten silmälasien kanssa. Laite olisi siis selvästi kehittyneempi kuin Microsoftin HoloLens. Magic Leap tavoittelee tätä tavoitetta panostamalla fiber scanning -nimiseen näyttöteknologiaan, mutta The Informationin mukaan tekniikka ei tule olemaan valmis kaupallisiin laitteisiin vielä useisiin vuosiin.

The Information sai harvinaislaatuisen mahdollisuuden päästä kokeilemaan Magic Leapin prototyyppilaseja. The Informationia kokeilu ei vakuuttanut, sillä prototyyppi oli erittäin kookas ja vaati lisäksi yhteyden tietokoneeseen. Kuvanlaadun sanottiin olevan heikompi kuin Microsoftin HoloLens-laseissa. Magic Leapin mukaan se on kehittänyt myös silmälasien kokoisen PEQ-prototyypin, mutta sitä ei suostuttu näyttämään The Informationille.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Verkkokauppa.com Ale - lista parhaista tarjouksista Verkkokauppa.com Ale - lista parhaista tarjouksista (17.6.2019 19:00)
Verkkokauppa.comilla on nyt käynnissä isompia kampanja. Alennuksia löytyy tietokoneista, puhelimista, televisioista ja paljon muista tuotteista. Kampanja on voimassa 17.6. - 30.6. välisenä aikana. ....
Huawein perustaja ennustaa – Huawein liiketoiminnalta katoaa pohja kokonaan Huawein perustaja ennustaa – Huawein liiketoiminnalta katoaa pohja kokonaan (17.6.2019 18:10)
Huawein toimitusjohtaja ja perustaja Ren Zhengfein mukaan yhtiö on tähän mennessä aliarvioinut Yhdysvaltojen asettamien pakotteiden vaikutuksen liiketoimintaan. Zhengfein arvion mukaan Huawei ....
Apple siirtyy 5G-aikaan – Qualcommin modeemit kelpaavat jälleen ensi vuonna Apple siirtyy 5G-aikaan – Qualcommin modeemit kelpaavat jälleen ensi vuonna (17.6.2019 17:34)
Apple siirtyy ensi vuonna 5G-aikaan, kertoo analyytikko Ming-Chi Kuo. Qualcommin ja Samsungin toimittamat 5G-piirit löytyvät kaikkein kalleimmista malleista, joiden näyttöjen koot ovat 5,4 ja 6,7 tuumaa. ....
Jos GPS rikkoontuu, Yhdysvallat kärsii miljardin dollarin edestä tappioita joka päivä Jos GPS rikkoontuu, Yhdysvallat kärsii miljardin dollarin edestä tappioita joka päivä (17.6.2019 09:40)
Tutkimuslaitos RTI International on selvittänyt Yhdysvaltojen hallinnon alaisuuteen kuuluvan National Institutes of Standards and Technologyn (NIST) toimeksiannosta kuinka suuri taloudellinen ....
Huawein älypuhelinmyynti romahtaa – Markkinoille syntyy jopa 60 miljoonan puhelimen tyhjiö Huawein älypuhelinmyynti romahtaa – Markkinoille syntyy jopa 60 miljoonan puhelimen tyhjiö (17.6.2019 05:40)
Yhdysvaltojen asettamat pakotteet Huaweita vastaan voivat kirpaista pahemman kerran. Bloombergin tietojen mukaan Huawei odottaa sen kansainvälisen älypuhelinmyynnin laskevan peräti 40–60 prosentilla ....

Uutisarkisto