AfterDawn: IT-alan uutiset

YouTube maksoi muusikoille yli miljardi dollaria – "Se ei riitä"

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 8.12.2016 14:55 Kommentteja (6)

YouTube maksoi muusikoille yli miljardi dollaria – "Se ei riitä" Taylor Swift ja monet muut artistit ovat kritisoineet voimakkaasti YouTubea ja Spotifyta siitä, että ne mahdollistavat musiikin kuuntelemisen täysin ilmaiseksi. Molemmissa tapauksissa artistit saavat kyllä oman osuutensa palveluiden mainostuloista, mutta mainokset eivät tuota yhtä hyvin kuin maksullisten palveluiden käyttäjien kuuntelukerrat.
YouTube yrittää tuoreessa blogikirjoituksessaan korostaa ilmaispalveluiden tuottamien mainostulojen merkitystä artisteille, jotka ovat tähän asti pitäneet mainosrahotteisia palveluita lähinnä heidän riistäjinään. Nettivideopalvelun mukaan se on viimeisen 12 kuukauden aikana tilittänyt musiikkiteollisuudelle yli miljardi dollaria.

Blogikirjoituksessaan YouTube toteaa tulevaisuuden olevan valoisa ilmaispalveluissa musiikkiaan levittäville artisteille. Mainostulojen ennustetaan kasvavan tulevina vuosina entistä suuremmiksi, kun mainonta siirtyy hiljalleen televisio- ja radiokanavilta verkkoon. YouTuben liiketoimintajohtaja Robert Kyncl uskoo vakaasti, että tulevaisuudessa mainosrahoitteisista palveluista tulee artisteille yhtä tärkeä tulonlähde kuin tilauspalveluista.
Ääniteteollisuutta edustava IFPI ei ole kuitenkaan vakuuttunut YouTuben todisteluista. Esimerkiksi Spotify maksoi levy-yhtiöille vuonna 2015 kaikkiaan kaksi miljardia dollaria, mikä on noin 18 dollaria per käyttäjä per vuosi. YouTube sen sijaan yltää vain yhteen dollariin per käyttäjä.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

6 kommenttia

18.12.2016 15:45

Olenko minä tyhmä vai miksi laskutoimitukseni ei täsmää?
Spotify=2Mrd dollaria maksettu eli 18 dollaria per käyttäjä
Youtube=1Mrd dollaria maksettu eli 9 dollaria per käyttäjä

Mutta artikkelissa puhutaan Youtuben osalta vain yhdestä dollarista per käyttäjä. Missä meni vikaan?


MSI B350 Gaming Pro Carbon | AMD Ryzen 5 3600 | GTX 1080 WINDFORCE OC | Corsair RM750x 80+ Gold | G.Skill Ripjaws V DDR4 16 GB 3066Mhz | Noctua NH-D15 | Windows 10 64-bit 1903 | Samsung Evo 850 500 GB | Kingston UV400 240 GB | Asus Rog Swift PG279Q 165Hz |

28.12.2016 17:53
Duschu
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Vilperi13:
Olenko minä tyhmä vai miksi laskutoimitukseni ei täsmää?
Spotify=2Mrd dollaria maksettu eli 18 dollaria per käyttäjä
Youtube=1Mrd dollaria maksettu eli 9 dollaria per käyttäjä

Mutta artikkelissa puhutaan Youtuben osalta vain yhdestä dollarista per käyttäjä. Missä meni vikaan?
Olet tyhmä.
Youtubella on kymmenkertaisesti enemmän käyttäjiä.
Spotifyn noin 100milj vastaan Youtuben noin 1mrd.
Miljardi jaettuna miljardilla on yksi.

38.12.2016 17:58

* YouTuben 800 miljoonaa käyttäjää, josta 1 miljardi muusikoille.
* Spotifyn 100 miljoonaa käyttäjää, josta 2 miljardia muusikoille.

Eli onhan tuossa suuri ero.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 8.12.2016 @ 18:00

48.12.2016 22:54

Olisi parempi kun artistien musiikkia ei olisi tarjolla yhdessä ainoassakaan mainosrahoitteisessa palvelussa ja piraatitkin lopettaisivat toimintaansa eikä yksikään enää koskaan edes yrittäisi ladata ilmaiseksi mistään.
Koittakoot saada myytyä köyhtyvälle kansakunnalle musiikkiaan isolla rahalla kalliissa maksullisessa palvelussa/formaatissa ja katsokoon tuottaako massia lompsaan huomattavasti paremmin kuin nykyinen malli. Monikohan ostaa summanmutikassa tuntemattoman aristin tuotoksia kalliilla ellei ole päässyt kuulemaan millaista tuotosta se suoltaa.

Kansakunnan köyhtyminen ei ole vain suomen ongelma vaan koskee kaikkia maapallon maita joissa raha on vallassa ja rikkaat tahtovat kerätä sen kaiken itselleen ja ottaa itseään köyhemmiltä kaiken pois keinoja kaihtamatta.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 8.12.2016 @ 22:57

59.12.2016 08:32

Paskaa musiikkia. En ole vuosiin oikein kuunnellut mitään uutta.

69.12.2016 09:26

Luonnollinen jatkokysymys on, että ovatko kaikki Youtuben miljardi käyttäjää katsoneet IFPIn videoita ja kuinka monta kertaa. Käyttäjälukujen katsominen ei kerro paljoa. Oletan kuitenkin, että mainosrahoitteisesti ei tule yhtä hyviä tuloja kuin kuukausumaksullisilla, mutta eipä nuo mainosrahoitteiset ole aina äänenlaadulla pilattu.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 9.12.2016 @ 09:28

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto