Kauppa ilman kassalla jonottamista – Amazon aikoo tehdä siitä totta

Kirjoittaja AfterDawn @ 6.12.2016 12:26 Kommentteja (9)

Kauppa ilman kassalla jonottamista – Amazon aikoo tehdä siitä totta Amazon on jo neljän vuoden ajan kehittänyt ruokakauppaa, josta voisi yksinkertaisesti lähteä pois kun ostokset on kerätty hyllyiltä kauppakassiin. Kassalla jonottaminen jäisi historiaan kokonaan.
Verkkokauppajätti uskoo kehittämänsä teknologian olevan valmis kaupalliseen kokeiluun ja ensimmäinen Amazon Go -myymälä avataan yhtiön kotiseudulle Seattleen ensi vuoden aikana. Amazon ei paljastanut kovin tarkkaan millä tavoin se seuraa kauppaan marssivien asiakkaiden tekemiä ostoksia, mutta kaupoissa hyödynnetään joka tapauksessa konenäköä ja syväoppimista – asiakkaita ja ostoksia siis seurataan kaupoissa kameroiden avulla.

Kauppaan astuva asiakas tunnistetaan älypuhelimeen asennetun Amazon-sovelluksella. Tämän jälkeen asiakas kerää ostoksensa ja lähtee kaupasta pois. Ostosten hinta veloitetaan automaattisesti pois lähdön yhteydessä Amazoniin yhdistetyltä tililtä.

Amazon vakuuttaa, että sen käyttämä teknologia kykenee ylläpitämään ajantasaista ostoskoria vaikka tuotteita ottaisi hyllystä ja pistäisi ne takaisin.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

AfterDawnin Nopeat

"AfterDawnin Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempää uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana.

Edellinen Seuraava  

9 kommenttia

16.12.2016 20:10

Jolloin saavutetaan se yhteiskunnan tarkoitus että aina vaan enemmän ihmisiä työttömäksi.

Seuraava vaihe kun itseajavat autot valtaavat markkinat on että koko marketti muuttuu varastoksi. Josta robottiautot vain kuljettavat netistä valittuja tuoteita suoraan kotiin.

27.12.2016 06:39

Kaikilta vain unohtuu nostettavien pörssikurssien ja ikuisesti kasvatettavan voiton huumassa sellainen pieni juttu, että kun automaatiolla ja digitalisaatiolla (joka herrojen paasauksessa luo työpaikkoja) tehokkaasti hävitetään näitä työpaikkoja tavallisilta kansalaisilta (kassat, kuljetus, asiakastuki/palvelu, kohta siivous ja vanhustenhoito) jotta saadaan pörssimiljonäärille miljoonia lisää karsimalla kustannuksia.
- Että kenellä kohta on varaa työttömyyden lisääntyessä, tulojen huvetessa ja asumis&elämiskustannusten noustessa ostaa niitä tuotteita joita automaattikassa myy ja robottiauto kuljettaa?

Esim. työttömiksi jääneillä entisillä kassahenkilöillä ja autonkuljettajilla on entistä vähemmän palkkatuloja käytettäväksi tuotteiden ostamiseen.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 7.12.2016 @ 06:46

37.12.2016 12:09

2 edellistä kommenttia = Aamen.

Mennääs sata vuotta eteenpäin, niin ei tarttee nostaa persettä kun kaikki on virtuaalista ja automaattista.

Kysymys: Mikä estää pöllimisen tuolta, jos vaan <sammutat> vaikka luurisi sisään skannauksen jälkeen kokonaan? Tai hyppäät puomin yli, menet samalla avauksella kaverin kanssa...jnejne

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 7.12.2016 @ 12:13

47.12.2016 19:02

Pari ekaa kauhistelivat työpaikkojen vähenemistä. On hienoa, kun kaupasta pääsee nopeasti pois ilman kassajonotusta ja autokin ajavat tulevaisuudessa itsestään, jolloin liikenne on turvallisempaa ja matkalla voi vaikka levätä.

Kyllä sitä työttömyyskorvauksillakin pärjää ja kulttuuria on enemmän kun mitä ehtii kuluttaa.

58.12.2016 00:49

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Dafly:
Kyllä sitä työttömyyskorvauksillakin pärjää ja kulttuuria on enemmän kun mitä ehtii kuluttaa.
Oletko itse ollut edes työtön enemmän kuin viikon tai kuukauden.

Ei pärjää, ja ei todellakaan ole työttömäksi jääneellä varaa "kuluttaa" kulttuuriantia.

Silmät auki.

68.12.2016 17:37

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti DeNiWar:
Kaikilta vain unohtuu nostettavien pörssikurssien ja ikuisesti kasvatettavan voiton huumassa sellainen pieni juttu, että kun automaatiolla ja digitalisaatiolla (joka herrojen paasauksessa luo työpaikkoja) tehokkaasti hävitetään näitä työpaikkoja tavallisilta kansalaisilta (kassat, kuljetus, asiakastuki/palvelu, kohta siivous ja vanhustenhoito) jotta saadaan pörssimiljonäärille miljoonia lisää karsimalla kustannuksia.
- Että kenellä kohta on varaa työttömyyden lisääntyessä, tulojen huvetessa ja asumis&elämiskustannusten noustessa ostaa niitä tuotteita joita automaattikassa myy ja robottiauto kuljettaa?

Esim. työttömiksi jääneillä entisillä kassahenkilöillä ja autonkuljettajilla on entistä vähemmän palkkatuloja käytettäväksi tuotteiden ostamiseen.

Kyse on sitä, että yhteiskunnan pitäisi sopeutua siihen, että työt vain vähenevät tulevaisuudessa automaation vuoksi. Jäljelle jäävät työt pitäisi jakaa tasaisemmin ja rahat pitää jakaa reilummin.

Nykysuuntaus ei toimi, sillä pelkkiä voittoja hakiessa kansalta häviää ostovoima ja firmat menee nurin. Lisäksi kansan ajaminen nälkäkuoleman partaalle aiheuttaa sen tason radikalisoitumista, että ei rikkaat rahoistaan voi nauttia. Kokoajan kun saa pelätä oman tai perheenjäsenen hengen menettämistä.
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti G0lden_Kebab:

Kysymys: Mikä estää pöllimisen tuolta, jos vaan <sammutat> vaikka luurisi sisään skannauksen jälkeen kokonaan? Tai hyppäät puomin yli, menet samalla avauksella kaverin kanssa...jnejne

Kehittynyt tekoäly on todennäköisesti tehokkaampi huomaamaan varkaudet ja väärinkäytökset kun nykyjärjestelmä.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 8.12.2016 @ 17:40

Tietokone + Chord Hugo + Grado GS2000e = heaven

78.12.2016 23:21

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:

Kyse on sitä, että yhteiskunnan pitäisi sopeutua siihen, että työt vain vähenevät tulevaisuudessa automaation vuoksi. Jäljelle jäävät työt pitäisi jakaa tasaisemmin ja rahat pitää jakaa reilummin.

Nykysuuntaus ei toimi, sillä pelkkiä voittoja hakiessa kansalta häviää ostovoima ja firmat menee nurin. Lisäksi kansan ajaminen nälkäkuoleman partaalle aiheuttaa sen tason radikalisoitumista, että ei rikkaat rahoistaan voi nauttia. Kokoajan kun saa pelätä oman tai perheenjäsenen hengen menettämistä.

Ei tule tapahtumaan sellaista sopeutumista, köyhemmät kyllä sopeutuu mutta rikkaat eivät tule koskaan hyväksymään että se osakepotti saattaisi jäädä samaan arvoon ja kaikista kauheinta olisi pieninkin kurssinlasku joka haittaisi ikuisen kasvun tavoitetta miljoonavirrassa veroparatiisitilille.

Suomessa riistäjät ja rikkaat voivat huokaista helpotuksesta asuessaan suomessa, täällä kansa ei osoita mieltään eikä laita hanttiin vaikka vaatteetkin vietäisiin päältä. Suomalaisten suurin radikalisoituminen tapahtuu jatkossakin todennäköisesti kuten nykyisinkin: yksinäisenä voimasanojen lateluna omien kotiseinien sisällä näytellen keskaria tv-ruudulle tai mahdollisesti ärrijurrissa baarissa pöytäseurueen kesken mutta siitä ei ole suomen eliitin prosenttikerholle pienintäkään todellista vaaratilannetta.

Lisäksi voivat olla varmoja että suomalaiset äänestävät jatkossakin valtaan samoja kepu ja sekoomusporvareita vuodesta toiseen vaikka äänestysten välissä kuinka kiukuttelisivat riistotoiminnasta ja törkeästä valehtelusta.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 8.12.2016 @ 23:31

89.12.2016 13:02

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti DeNiWar:
Ei tule tapahtumaan sellaista sopeutumista, köyhemmät kyllä sopeutuu mutta rikkaat eivät tule koskaan hyväksymään että se osakepotti saattaisi jäädä samaan arvoon ja kaikista kauheinta olisi pieninkin kurssinlasku joka haittaisi ikuisen kasvun tavoitetta miljoonavirrassa veroparatiisitilille.

Suomessa riistäjät ja rikkaat voivat huokaista helpotuksesta asuessaan suomessa, täällä kansa ei osoita mieltään eikä laita hanttiin vaikka vaatteetkin vietäisiin päältä. Suomalaisten suurin radikalisoituminen tapahtuu jatkossakin todennäköisesti kuten nykyisinkin: yksinäisenä voimasanojen lateluna omien kotiseinien sisällä näytellen keskaria tv-ruudulle tai mahdollisesti ärrijurrissa baarissa pöytäseurueen kesken mutta siitä ei ole suomen eliitin prosenttikerholle pienintäkään todellista vaaratilannetta.

Lisäksi voivat olla varmoja että suomalaiset äänestävät jatkossakin valtaan samoja kepu ja sekoomusporvareita vuodesta toiseen vaikka äänestysten välissä kuinka kiukuttelisivat riistotoiminnasta ja törkeästä valehtelusta.

No mistä niille yrityksille tulee voittoa kun ihmisillä ei ole rahaa ostaa niiden tuotteita ja firmat menee konkurssiin? Ei siinä vaiheessa enää osakekursseja tarvitse katsella.

Suomen kansalla menee vielä liian hyvin jos eivät kapinoi. Kun tilanne on tarpeeksi huono niin tuskin sitä nurkkiin jäädään mätänemään. Jos vaihtoehtona on lapsen kuolema tai rikkaan ryöstö niin todennäköinen valinta on aika helppo.

Veroparatiiseja on ainakin jonkin aikaa vielä olemassa, mutta kun isot valtiot tajuaa, että niiltä loppuu rahat menetettyjen verotulojen takia niin hommien on pakko muuttua.

Niin ja syrjäytyminen ja ääriajattelu on jo nähtävissä. Natsien marssilla oli 2000 ihmistä itsenäisyyspäivänä.


Tietokone + Chord Hugo + Grado GS2000e = heaven

911.12.2016 14:13

Noniin ihmiset, päät pois pimennosta ja hakekaa mielummin tietoa rakenne muutoksista historiasta kuin peloistanne.

Ruuan tuotanto on työllistänyt täälläkin muutama sukupolvi sitten ~80% väestöstä. Tilanne on suurin piirtein sama joissakin kehitysmaissa nykyäänkin. Nykyään maatalouden kehitymisen seurauksena Suomessa ala työllistää enää alle 3%. Jos myös ruuan tuonti ja vienti olisivat tasapainossa niin väestöä tarvittaisiin noin neljänneksne enemmän eli käsiä heilutellen 4%.

Eli kyllähän se ketuttaa kun työpaikkoja ei tule mistään lisää ja on päällä tämä alati jatkuva, ainakin 76% työttömyysaste. /sarkasmi

Uudet syntyvät työpaikat ovat pääsääntöisesti myös mielekkäämpiä kuin yksinkertaiset helposti automatisoitavat duunit. Vai onko täällä muka joku joka varsinaisesti haluamalla haluaa tehdä työtä joka koostuu seuraavasta rutiinista: ota esine liukuhihnalta, näytä se viivakoodinlukijalle ja tyrkkää eteenpäin. Toista edellistä kunnes 'seuraava asiakas' kapula tulee vastaan ja rahasta. Toista koko kaava 5 x 8h / viikko. Kyllähän näitä hommia tietysti itse kukin on päässyt tekemään eikä siinä mitään, mutta jos tuo on varsinainen intohimo ja loppuelämän unelmaduuni niin on meitä moneen junaan sitten...

Edit:
Huomauttaisin myös, että kun tuontoa saadaan tehostettua niin jollakin aikavälillä se näkyy myös hinnoissa. Kuinkahan monella teistäkään olisi rahaa autoon jos niitä rakennettaisi yhtä epätehokkaasti kun ("ah niin työllistävästi") ennen T-Fordia.

Edit 2:
Ja onhan politiikassa aina hiomista ja suuret muutokset vaativat myös yhteiskunnan tuunausta. On siis tervetullutta kuulla ideoita sisältävää ratkaisukeskeistä laatu kritiikkiä politiikasta, harmi vain, että tämä "kritiikki" on lähes täysin vain ja ainoastaan säälittävää valitusta & vikinää.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 11.12.2016 @ 14:23

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Netflixin odotettu uusi toiminto ilmestyi vihdoinkin Netflixin odotettu uusi toiminto ilmestyi vihdoinkin (25.2.2020 18:39)
Pienen testirupeaman jälkeen Netflix on päättänyt ottaa maailmanlaajuisesti käyttöön uuden top 10 -listan, jossa kerrotaan paikallisen markkina-alueen katsotuimmat elokuvat tai sarjat kunakin päivänä. ....
Huawei julkaisi 2499 euron taittuvanäyttöisen Mate Xs -älypuhelimen Huawei julkaisi 2499 euron taittuvanäyttöisen Mate Xs -älypuhelimen (25.2.2020 16:41)
Huawei on julkaissut taittuvanäyttöisen Mate Xs -älypuhelimen, joka on jatkoa Mate X:lle. Mate Xs:n näyttö kiertää kiinni ollessaan puhelimen ulkokuorta ja avattuna sen läpimitta on 8 tuumaa. ....
Päivän diili: nyt myös 8 gigatavun RAM-muistin OnePlus 7 Pro tarjouksessa - Hinta nyt 599 euroa Päivän diili: nyt myös 8 gigatavun RAM-muistin OnePlus 7 Pro tarjouksessa - Hinta nyt 599 euroa (25.2.2020 10:22)
Viime viikolla nähtiin useita hyviä tarjouksia puhelimista ja sama tuntuu jatkuvan. Viime viikolla tarjouksessa oli esimerkiksi OnePlus 7T Pro McLaren Edition. Nyt vuorostaan 8 gigatavun keskusmuistilla ....
Huawein P40-sukupolven puhelimet esitellään 26. maaliskuuta – Eivät sisällä Google-sovelluksia Huawein P40-sukupolven puhelimet esitellään 26. maaliskuuta – Eivät sisällä Google-sovelluksia (25.2.2020 06:19)
Huawein seuraavan sukupolven lippulaivapuhelimet esitellään Pariisissa 26. maaliskuuta. Tuolloin lehdistötilaisuudessa kaiken kansan ihmeteltäväksi tulevat P40-sukupolven laitteet. Viime ....
Apple on valmis valtavaan muutokseen – Korvaa Intelin prosessorit Apple on valmis valtavaan muutokseen – Korvaa Intelin prosessorit (25.2.2020 06:06)
Osuvista tuotelanseerausennustuksistaan hyvin tunnettu Apple-analyytikko Ming-Chi Kuo arvioi tällä kertaa, että Applen ensimmäinen ARM-pohjaista suoritinta käyttävä Mac-tietokone tulisi markkinoille ....

Uutisarkisto