AfterDawn: IT-alan uutiset

Bitcoinista turvasatama? Arvo nousi Trumpin valinnan seurauksena

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 10.11.2016 08:43

Bitcoinista turvasatama? Arvo nousi Trumpin valinnan seurauksena

Sijoituspiireissä rakastetaan ennustettavuutta ja kammoksutaan epävarmuutta. Tämä nähtiin osakemarkkinoilla eilen, kun Donald Trumpin valinta Yhdysvaltojen seuraavaksi presidentiksi varmistui. Osakekurssit lähtivät uutisen myötä laskuun, kun sijoittajat kevensivät salkkujaan ja etsivät rahoilleen turvasatamaa.
Hyvänä turvasatamana on vuosia pidetty esimerkiksi kultaa, jonka arvo lähtikin Trumpin valinnan seurauksena nousuun. Virtuaalivaluutta bitcoinin arvo on vaihdellut historian saatossa rajusti, joten sitä on vaikea nähdä minään erityisen hyvänä arvonsa säilyttävänä sijoituskohteena, mutta siitä huolimatta myös bitcoinin arvo lähti Trumpin valinnan jälkeen nousuun.

Bitcoinin arvo suhteessa dollariin on liikkunut tällä viikolla noin 710 dollarin tietämillä, mutta Yhdysvaltojen presidentinvaalien jälkeen virtuaalivaluutan arvo kipusi parhaimmillaan noin 738 dollariin. Kasvua tuki dollarin arvon heikentyminen, mutta bitcoinin arvo nousi myös euroon ja juaniin verrattuna.
Ensireaktion jälkeen bitcoinin arvo dollariin verrattuna on lähtenyt laskuun ja se on palautunut noin 715 dollarin tietämille.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto