AfterDawn: IT-alan uutiset

Applen TV-sovelluksessa on yksi massiivinen ongelma

Kirjoittaja AfterDawn @ 28.10.2016 21:55

Applen TV-sovelluksessa on yksi massiivinen ongelma Applen eilisen lehdistötilaisuuden anti keskittyi MacBook-tietokoneisiin, mutta yhtiö toki puhui paljon muustakin. Yksi vähemmälle huomiolle jäänyt julkistus oli Applen uusi TV-sovellus.
Kyseessä on sovellus, joka saapuu iPhonelle, iPadille ja Apple TV:lle – kyllä, Apple TV:lle on sovellus, jonka nimi on TV. Applen sovellus yhdistää eri suoratoistopalveluiden tarjontaa ja esittää ne yhden sovelluksen alla. Näin riippumatta palveluntarjoajasta kaikkeen sisältöön pääsee käsiksi helposti yhdestä sovelluksesta.

TV-sovelluksessa on kuitenkin yksi valtaisa ongelma. Kyseinen sovellus ei tue maailman suurinta suoratoistovideoiden palvelua eli Netflixiä, huomioi BGR. Mikä tekee asiasta outoa, niin Netflix on tarjolla lähes alustalla kuin alustalla, mutta syystä tai toisesta Apple ei ole kyennyt tarjoamaan suoratoistojätille kiinnostavaa sopimusta.

Kauppoja on kulissien takana varmasti hierottu kauan ja tarkkaan, ja se saattaa olla vielä huonompi asia Applen televisiosovellukselle. On todennäköistä, että Netflix ei yksinkertaisesti näe mitään järkeä jakaa huipputärkeitä katsojatietoja – tai tuottoa – erityisesti, koska Apple on myös kilpailija suoratoistomarkkinoilla.

Tietysti sovellukselle tulee löytymään käyttäjiä, vaikka Netflix puuttuukin, onhan tarjolla muita huippupalveluita, kuten HBO, mutta sen tarkoitus olla yksi ja ainoa lähde suoratoistoon on helposti kyseenalaistettavissa, ainakin toistaiseksi.

AfterDawnin Nopeat

"AfterDawnin Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempää uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana. Tämä osio on kokeellinen ja toivommekin näistä "nopeista" nostoista palautetta teiltä, käyttäjämme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Videopelaaminen voi mennä yli -- Riippuvuus lisättiin tautiluokitukseen Videopelaaminen voi mennä yli -- Riippuvuus lisättiin tautiluokitukseen (19.6.2018 08:05)
Maailman terveysjärjestö WHO on lisännyt pakonomaisen videopelaamisen kansainväliseen tautiluokitukseen (ICD). Toisin sanoen videopeleihin addiktoituminen voi olla sairaus. Tautiluokituksen ....
Seuraavien iPhonien modeemien tuotanto käy jo täyttä häkää Seuraavien iPhonien modeemien tuotanto käy jo täyttä häkää (19.6.2018 06:56)
Intelin modeemiliiketoimintaa luotsaava Asha Keddy kertoo Nikkei Asia Review'lle, että uuden sukupolven XMM 7560 -modeemi on astunut massatuotantovaiheeseen. Näin ollen se olisi valmis Applen ....
Apple pelästyi itsestään ajavien autojen kolareita – Palkkasi entisen NASA-insinöörin Apple pelästyi itsestään ajavien autojen kolareita – Palkkasi entisen NASA-insinöörin (19.6.2018 06:31)
Applen itsestään ohjautuvia autoja kehittävä tutkimushanke on hakenut uutta suuntaa pariinkin eri otteeseen. Välillä siihen on rekrytoitu paljon henkilökuntaa ja toisaalta myös irtisanottu, ....
Google aloittaa yhteistyön kiinalaisen verkkokaupan kanssa – Jättimäinen sijoitus Google aloittaa yhteistyön kiinalaisen verkkokaupan kanssa – Jättimäinen sijoitus (18.6.2018 21:03)
Google on pysytellyt tämän vuosikymmenen melko tehokkaasti Kiinan markkinoiden ulkopuolella, mutta nyt yhtiö on tehnyt päänavauksen nopeasti keskiluokkaistuvaan maahan. Yhtiön hakupalvelut pysynevät ....
Microsoft tuo uusia työkaluja opettajilla – Osti videopalvelun Microsoft tuo uusia työkaluja opettajilla – Osti videopalvelun (18.6.2018 18:46)
Uuden teknologian hyödyntäminen opetuksessa on usein haastavaa tai saavutettavaan hyötyyn nähden liian työlästä. Esimerkiksi videoesitysten hyödyntäminen opetuksessa on saatettu kokea kankeaksi ....

Uutisarkisto