Aikakauden loppu: Sampsa Kurri jättää Muropaketin

Kirjoittaja Petteri Pyyny @ 5.10.2016 12:10 Kommentteja (14)

Aikakauden loppu: Sampsa Kurri jättää Muropaketin Elämme aikakautta, jolloin netti on täynnä suu vaahdossa omaa erinomaisuuttaan hehkuttavia "digitalisteja", kertomassa kaikille eteen osuville, miten "internettiä tehdään". Samaan aikaan kotimaassamme on vain pienen pieni kourallinen ihmisiä, jotka ovat muodostuneet eräänlaisiksi legendoiksi nettibisneksessä. Muropaketin perustaja Sampsa Kurri on kiistatta yksi näistä legendoista, tyypeistä, joka on onnistunut rakentamaan nettiin jotain, jota sadattuhannet suomalaiset käyttävät joka viikko ja jonka nimen käytännössä kaikki IT-alaa läheltä seuraavat tietävät.
Sampsan elämäntyö on ollut vuoden 1999 alussa perustettu Muropaketti-verkkosivusto, joka on alusta lähtien keskittynyt tietotekniikan kovimpaan ytimeen - ylikellotukseen, tietokoneista viimeistenkin tehojen irtipuristamiseen ja monessa mielessä hc-tasoisen PC-teknologian seuraamiseen. Sampsa myi sivustonsa jo netin "kulta-aikana" Soneralle, mutta jäi kuitenkin vetämään palvelun sisällöntuotantoa, myöhemmin oman yrityksensä io-median kautta. Muutamaa vuotta myöhemmin Sonera luopui kuluttajille suunnatusta portaalistaan ja myi siinä mukana myös Muropaketin sen nykyiselle omistajalle Otavalle (jossa Muropaketin omistajuus on siirtynyt eri tytäryhtiöltä toiselle useampaankin kertaan).Sampsa ilmoitti tänään Muropaketin keskustelualueilla, MuroBBS:ssä, että Otava on päättänyt lopettaa yhteistyön Sampsan io-median kanssa ja näin ollen Sampsan ja Muropaketin vajaan 18 vuoden yhteinen taival tulee päätökseensä vuoden 2016 lopulla. Otava aikoo yhdistää Muropaketin ja toisen jo 1990-luvulla perustetun median, Dome.fi:n toisiinsa ja tuoda Muropakettiin mukaan peli- ja sovellusarviot ja -uutiset.

Muutoksen myötä Suomen verkkomediapuolelta katoaa yksi merkittävä "kasvollinen" media. Vaikka Sampsa ei olekaan sivustoa omistanut enää vuosikausiin, on hän kuitenkin ollut "Mr. Muropaketti" käytännössä kaikille IT-journalismia seuraaville, mies, joka on ollut mediansa synonyymi. Kovin montaa, suurempaa yleisöä tavoittavaa mediaa Suomessa ei tämän jälkeen enää ole, joka niin vahvasti assosioitaisiin tiettyyn henkilöön. Ja se on väistämättä huono asia - vaikka toimittajat antavat jutuille kasvot, on siinä jotain vielä asteen hienompaa, että koko medialla on tietynlainen ruumiillistuma.

On ollut ilo ja kunnia "kilpailla" lähes 18 vuoden ajan Sampsaa "vastaan" Suomen suurimman IT-verkkomedian tittelistä. Viimeiset vuodet titteli on toki pysynyt varsin tukevasti Muropaketin hallussa, mutta henkilökohtainen "vastustaja" teki kisailusta hauskempaa ja samalla motivoi myös täysin eri tavalla omaa tekemistä, kuin kasvotonta suuryritystä vastaan kilpaileminen.

Sampsan merkitys kotimaisen IT-journalismin saralla on ollut erittäin suuri. Ja samaa tasoa on myös Muropaketin "sivujuonteena" varsin eeppisiin mittasuhteisiin kasvaneen MuroBBS:n merkitys – se on paikka, josta tuntuu löytyvän kaikki maailman tieto – sekä tarpeellinen että tarpeeton. On vaikea kuvitella, että MikroBitin muokkautumista nykyiseen muotoonsa tai Skrolli-lehden syntymää olisi koskaan nähty, jos Muropaketti ja muut verkossa toimivat IT-mediat eivät olisi haastaneet vanhoja IT-medioita muuttumaan.Kiitän kuluneista vuosista mitä nöyrimmin – sekä lukijana, kuluttajana että kilpailijana. Godspeed!

-Petteri Pyyny, toimitusjohtaja
AfterDawn Oy

t: @pyyny

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

14 kommenttia

15.10.2016 12:11

...otsikko on sinänsä väärin, Muropaketti jättää Sampsan, mutta olkoon nyt tämän kerran :-)


Petteri Pyyny (pyyny@twitter)
Webmaster
http://AfterDawn.com/

25.10.2016 13:07

Kiitos Petteri, hienosti kirjoitettu.

(oli jo aikakin rekisteröityä tänne :-)

35.10.2016 14:21

One more era is behind now....


45.10.2016 16:38

Kiitos Sampsalle kaikista näistä vuosista. Muropakettia olen seurannut päivittäin lähestulkoon sen perustamista lähtien. Kaikkea hyvää jatkossa, arvostan!

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5.10.2016 @ 16:39

55.10.2016 22:08

Sampsalle kiitos, muro+dome = journalistinen taso laski ... ja paljon.


Autopeli hullu ja pelannut jo -80 luvulta...eli vanha jäärä.

66.10.2016 06:48

Kiitos kaunis Sampsalle. Toivottavasti taso pysyy edes jonkinlaisena ja yhtä aitona.


Prosessori | Emolevy | Muistit | Näytönohjain | Kiintolevy | Kotelo | Virtalähde

76.10.2016 23:17

Ettei vaan olisi tuntemamme muron loppu.
Sampsalla kaikkea hyvää! Vaikka lisää visiittejä maikkarin yöchatissa...

86.10.2016 23:26

R.I.P Muro. Kun katsoo domen laatua ja mitä otava teki mikrobitille niin ei hyvältä näytä. Nyt olisi hyvä aika uudistaa AD:ta hieman nykyisen muron suuntaan ja saada täälläkin foorumi henkiin murosta pakenevista käyttäjistä.


Tietokone; Emo=Asus PRIME B450-PLUS, Prosessori=AMD Ryzen 7 2700X, Nayttis=Asus GTX 970 turbo, Muisti=16gb 3200Mhz DDR4, Kovalevytila=250gb SSD/15TB normaali.

97.10.2016 00:14

Tuntui että jokaisessa Domen ilmeuudistuksessa sisältö ja käytettävyys laskivat todella paljon ja viimeisin sai jo satunnaisen vierailun lopahtamaan kokonaan. Muropakettikin on jo muuttunut tietotekniikasta suurimmaksi osaksi puhelimiin keskittyväksi mediaksi josta saa tietotekniikaan liittyviä uutisia ettiä kaiken mailman mobiilirojun alta.


1.kone intel core 2 quad Q6600 3,2GHz B3,ATI Radeon HD4890 ,asus p5k, 4gb ddr2. Samsung T220HD 22" Näyttö.
2.kone FSC Amilo Pi 5030, T7250, HD2300, 3gb ram Samsung 226BW 22" näyttö
3.kone AMD 64 3200+ 2.204ghz, 1,5gb ram,6600gt. Samsung 226CW 22" näyttö
Ja kiviäkin kiinnostaa minun koneeni :)

107.10.2016 11:33

Kun muropaketista kaadetaan murot pihalle, käteen jää pelkkä yllätys. Mahtaako se kovin pitkälle viedä, sen näkee ajan kanssa.


-Reko

117.10.2016 11:39

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Shadows13:
Tuntui että jokaisessa Domen ilmeuudistuksessa sisältö ja käytettävyys laskivat todella paljon ja viimeisin sai jo satunnaisen vierailun lopahtamaan kokonaan. Muropakettikin on jo muuttunut tietotekniikasta suurimmaksi osaksi puhelimiin keskittyväksi mediaksi josta saa tietotekniikaan liittyviä uutisia ettiä kaiken mailman mobiilirojun alta.
Juuri noin minäkin olen asian huomannut. Dome meni huonompaan suuntaan todella nopeasti jokaisen uudistusten myötä ja Muropaketti seurasi aika tiiviisti perässä.

-Reko

128.10.2016 09:35

Nähtäväksi jää, mitä tapahtuu. Murosta muodostui vuosien kuluessa tiivis yhteisö, kuten muroBBS:ssä on monessa kohtaa huomattu, kun on asioita selvitelty (Wincapitat, hillomiehet sun muut). Mikäli tuo yhteistö tuosta hajoaa tai se löytää uuden majapaikan niin silloin se on menoa.

Tietysti, jos Otava aikoo luoda "uudesta" muropaketista iltapaskatyylisen "katso tämä linkki - et usko silmiäsi" -tyylisen klikkiuutissivuston, niin sittenhän yhteisöllä ei ole väliäkään.

1313.10.2016 14:02

Yhyy

1413.10.2016 16:01

Jep. Ei hyvää lupaa sen Domen yhdistäminen Muropakettiin. Kuulostaa vähän kuin yhdistettäisiin Seiska ja Tekniikan Maailma ... (onkohan niin muuten jo tehty?! B-) ..


sorrii

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Samsung on aloittanut Android 10 -päivityksen jakelun Galaxy Foldille Samsung on aloittanut Android 10 -päivityksen jakelun Galaxy Foldille (27.3.2020 18:14)
Yksi viime vuoden mielenkiintoisimmista puhelimista on viimeinkin saamassa päivityksen Android 10 -käyttöjärjestelmään. Kyseessä on tietenkin taittuvalla näytöllä toimiva Galaxy Fold. Päivityksen ....
SoundCloud Go+ -suoratoistopalvelu saapui Suomeen SoundCloud Go+ -suoratoistopalvelu saapui Suomeen (27.3.2020 17:08)
Musiikin levitykseen ja suoratoistoon keskittyvä internet-palvelu SoundCloud on tuonut maksullisen Go+ -tilauksen Suomeen, Ruotsiin, Norjaan ja Tanskaan. Go+ tilaus mahdollistaa yli 200 miljoonan ....
Lasten Areena toimii nyt HbbTV-palveluna Lasten Areena toimii nyt HbbTV-palveluna (27.3.2020 14:04)
Lasten Areena toimii nyt HbbTV-palveluna rajatussa määrässä laitteita. Palvelua voi käyttää Samsungin ja LG:n vuosien 2018 ja 2019 malleissa sekä Sonyn omalla käyttöjärjestelmällä toimivissa ....
Huawei Music -suoratoistopalvelu julkaistiin Suomessa - hinta 9,99 euroa kuukaudessa Huawei Music -suoratoistopalvelu julkaistiin Suomessa - hinta 9,99 euroa kuukaudessa (27.3.2020 11:48)
Huawei on avannut Huawei Music -suoratoistopalvelun Suomessa. Palvelun hinta on 9,99 euroa kuukaudessa, mutta uusille käyttäjille tarjotaan ensimmäiset kolme kuukautta veloituksetta. Kampanja ....
Saiko koronavirus sinutkin innostumaan tästä sovelluksesta? Lähettää tietoja Facebookille tietämättäsi Saiko koronavirus sinutkin innostumaan tästä sovelluksesta? Lähettää tietoja Facebookille tietämättäsi (27.3.2020 06:18)
Koronaviruksen aiheuttaman pandemian vuoksi maailmalla on otettu käyttöön liikkumista rajoittavia toimenpiteitä, minkä seurauksena erilaiset yhteydenpitoon tarkoitetut sovellukset ovat lisänneet ....

Uutisarkisto