AfterDawn: IT-alan uutiset

MIT:n ja Microsoftin älytatuointi ohjaa etänä laitteita

Kirjoittaja Matti Vähäkainu (Google+) @ 13.8.2016 22:29

MIT:n ja Microsoftin älytatuointi ohjaa etänä laitteita Puettavan teknologian on odotettu jo vuosien ajan mullistavan älylaitteiden käyttöä, mutta toistaseksi vallankumous on jäänyt melko vaatimattomaksi. Ovatko laitteet liian kalliita tai kenties vielä liian suuria, jotta niitä haluttaisiin kantaa mukana, sitä on vaikea sanoa, mutta kehitystyötä puettavan teknologian parissa tehdään valtavasti.
Tatuoinnit ovat olleet ongelmallisia puettavalle teknologialle, mutta niistä voi kenties tulevaisuudessa löytyä ratkaisu tälle markkinasegmentille. Esimerkiksi matkapuhelimen kontrollointiin tarkoitettuja tatuointeja on kehitetty tutkijoiden toimesta Bostonissa sijaitsevan MIT-yliopiston ja Microsoftin avustuksella.

Kyse on teknologiasta, joka on kehittäjien toimesta nimetty DuoSkiniksi. Se mahdollistaa etälaitteiden yksinkertaisen ohjaamisen, tietojen lähettämisen laitteisiin NFC:n avulla ja jopa muuttuvat tatuoinnit. Siinä käytetään yksinkertaista piiriä, joten tatuoinnin voi suunnitella millä vain piirto-ohjelmalla. Tulosteen avulla luodaan sabluuna ja lopulta lehtikullasta muotoiltu tatuointi asetetaan iholle, kuten väliaikaiset tatuoinnit.

DuoSkin esitellään ensi kuussa puettavan teknologian konferenssissa Saksan Heidelbergissä esityksessä nimellä DuoSkin: Rapidly Prototyping On-Skin User Interfaces Using Skin-Friendly Materials.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun älytatuoinnit ovat tehneet tuloa, mutta DuoSkin on todennäköisesti pidemmällä kuin Motorola tai Google pari vuotta sitten julkaistun patenttinsa kanssa.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Uusi Nokia saapumassa markkinoille – Tällainen on Nokia 6.1 Plus Uusi Nokia saapumassa markkinoille – Tällainen on Nokia 6.1 Plus (23.7.2018 18:45)
HMD Global jatkaa puhelinjulkistusten tahkoamista, sillä Nokia X5:n lisäksi suomalaisyhtiö on tuomassa markkinoille Nokia 6.1 Plussan. Viimeksi mainittu on käytännössä kansainvälisille markkinoille ....
Trump laittaa Euroopan ojennukseen – Ei pitänyt Googlen saamasta kohtelusta Trump laittaa Euroopan ojennukseen – Ei pitänyt Googlen saamasta kohtelusta (23.7.2018 18:23)
Euroopan ja Yhdysvaltojen välit ovat kiristyneet kevään jälkeen, kun presidentti Donald Trump alkoi uhkailla Eurooppaa teräs- ja autotulleilla, joihin EU vastasi omilla vastatulleilla. Nyt tunnelmia ....
MTV3 ja C More siirtyvät Telian omistukseen MTV3 ja C More siirtyvät Telian omistukseen (23.7.2018 17:59)
Pohjoismainen teleoperaattori Telia Company kertoi viime viikolla aikeistaan ostaa mediayhtiö Bonnier Broadcastingin. Kauppahinta on 9,2 miljardia Ruotsin kruunua eli noin 888 miljoonaa euroa. ....
Kilpajuoksu avaruuteen on alkanut – Facebook kehittää myös nettisatelliitteja Kilpajuoksu avaruuteen on alkanut – Facebook kehittää myös nettisatelliitteja (23.7.2018 06:52)
Facebook ilmoitti kesäkuun lopulla, että se lopettaa miehittämättömien lentokoneiden varassa toimivan Internet-tukiasemaverkon kehittämisen. Aiemmin Googlen emoyhtiö Alphabet teki saman johtopäätöksen ....
Samsung onnistui siinä missä Apple epäonnistui – Laturi lataa kahta laitetta samaan aikaan Samsung onnistui siinä missä Apple epäonnistui – Laturi lataa kahta laitetta samaan aikaan (23.7.2018 06:35)
Verkkoon vuotaneen lehdistökuvan perusteella Samsungilta on tulossa elokuun 9. päivänä muitakin tuotelanseerauksia kuin Galaxy Note9. Markkinoille on nimittäin tulossa uusi Qi-standardiin pohjautuva ....
6 kommenttia

Uutisarkisto