AfterDawn: IT-alan uutiset

Tällä selaimella saat Netflix-elokuvat toistumaan Full HD -tarkkuudella

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 15.7.2016 17:14 Kommentteja (10)

Tällä selaimella saat Netflix-elokuvat toistumaan Full HD -tarkkuudella Mikäli haluaa käyttää Netflixiä selaimen kautta ja haluaa kuvan olevan tarkinta mahdollista, niin silloin kannattaa turvautua silloin Microsoftin Edge-selaimeen. Ohjelmistojätin selaimet ovat Windows-järjestelmissä toistaiseksi ainoita, joilla pystyy toistamaan Netflix-elokuvia Full HD -tarkkuudella.
Chromen, Firefoxin ja Operan kohdalla suoratoistotarkkuus on rajoitettu 720p-tarkkuuteen. Edgen lisäksi vain vanheneva Internet Explorer 11 pystyy toistamaan Full HD -videota. Tarkkaa syytä tällaiselle jaottelulle ei ole annettu, mutta jotkut näyttäisivät uskovan taustalla olevan Microsoftin selaimien tukemat kopioesto-ominaisuudet (PlayReady Content Protection ja Protected Media Path).

Mikäli ei halua käyttää Microsoftin selaimia, mutta haluaisi kuitenkin katsoa elokuvat Full HD -tarkkuudella, niin silloin ainoaksi vaihtoehdoksi jää Netflix-sovelluksen asentaminen tietokoneeseen.

Edellinen Seuraava  

10 kommenttia

115.7.2016 17:21

Klikkihuorausotsikko. Häpeä.

215.7.2016 18:05

Sellasta paska otsikkoa tulee täältäkin päin nykyään, että sama blockata amppareista afterdawnikin...

315.7.2016 18:33

Jaa oliko se edellisille kommentoijille noin raskas paikka kun otsikon alta paljastuikin että tuonkin asian hoitaa parhaiten microsoftin selaimet, vai mistä syy moisiin itkupotkuraivareihin?

En minä nyt kyllä tuosta otsikosta oikein mitään klikkihuorausta löydä, varsinkin kun otsikon taustalla melko selkeästi näkyy tuo Edgen logo jonka kyllä luulisi tylsemmällekkin kynälle vihjaavan mistä selaimesta on kyse, ettei tarvitse pettyä kun uutisesta ei löytynytkään tyypillistä Chrome-jumalointia.

415.7.2016 18:54

Itsekin ihmettelin, että kun näkyy selkeästi logo, niin olihan se täysin arvattavissa mikä selain on kyseessä. Toisin sanoen otsikko + kuva eivät johtaneet harhaan. Vai tarkoitetaanko tässä sitä, että otsikko olisi vihjannut fullHD-reson puuttuvan kokonaan tarjoamasta?

Itse aiheeseen liittyen: mikä vuosi nyt oikein on kun 1080p ei vieläkään ole itsestäänselvyys? Alan pikkuhiljaa hyväksyä sen tosiasian, ettei 4k tule yleistymään tämän vuosikymmenen aikana.

515.7.2016 18:57

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Phoenix43:

Itse aiheeseen liittyen: mikä vuosi nyt oikein on kun 1080p ei vieläkään ole itsestäänselvyys? Alan pikkuhiljaa hyväksyä sen tosiasian, ettei 4k tule yleistymään tämän vuosikymmenen aikana.

Tuntuu jo tuuppaavan 8K resoluutiota ulos, että voipi 4K jäädä välivaiheeksi.

615.7.2016 23:38

Lainaus:
Itse aiheeseen liittyen: mikä vuosi nyt oikein on kun 1080p ei vieläkään ole itsestäänselvyys? Alan pikkuhiljaa hyväksyä sen tosiasian, ettei 4k tule yleistymään tämän vuosikymmenen aikana.
Syy tähän asiaan on tekijäoikeusomaiset ja heidän vaatima DRM. Siitähän tässäkin uutisessa on kyse eli onko selaimessa tekijäoikeusomistajien vaatimaa DRM-tukea. Käytännössä lähes kaikki HDTV viivästymiset lähes kaikissa asioissa voi laskea tekijäoikeusomaisten syyksi. Koska HDTV on ollut muuten teknisesti valmis jo monia vuosia. Ainoa este on ollut se että HD-materiaalin "omistajat" eivät anna lupaa HD-materiaalin käyttöön ilman heidän hyväksymää DRM:ää.

Voi vain kuvitella mikä taloudellinen vahinko tässä on tapahtunut yhteiskunnalle, kun HDTV on myöhästynyt vuosia ja sen suosion kasvu on ollut hidasta HDTV-materiaalin saatavuus/ DRM-toimivuus puuteiden takia.

Joten tuosta voi arvailla mikä tulee olemaan 4k (UHD) ja 8k ongelmat...
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 15.7.2016 @ 23:58

716.7.2016 9:11

Säälittävää klikkihuorausta. Surullista, että Afterdawn on lähtenyt tuolle tielle.

Ja niille, joiden mielestä tämä ei ole klikkihuorausta, niin Ampparit.com tai High.fi eivät näytä logoja tai kuvia listoillaan, joten lukija ei mitenkään voi tietää mistä on kyse. Eli päivänselvää huorausta.

816.7.2016 11:49

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pake:
Säälittävää klikkihuorausta. Surullista, että Afterdawn on lähtenyt tuolle tielle.

Ja niille, joiden mielestä tämä ei ole klikkihuorausta, niin Ampparit.com tai High.fi eivät näytä logoja tai kuvia listoillaan, joten lukija ei mitenkään voi tietää mistä on kyse. Eli päivänselvää huorausta.
Kun uutisessa kerrottiin siitä millä selaimella netflix videot saa toistumaan full hd tarkkuudella, niin mikä olisi mielestäsi ollut sovelias otsikko uutiselle, vai olisiko otsikon pitänyt sisältää varoitus niille chrome/firefox uskovaisille joiden aamumurot saattavat kastua jos he vahingossa lukevat uutisen aiheesta jossa heidän lempiselaimensa ei olekkaan paras...?

Mitä tulee tuohon että DRM olisi syynä siihen että muut selaimet eivät tue netflix videoiden full hd tarkkuutta, niin ehkä niiden muidenkin selainten valmistajien pitäisi yrittää saada se DRM toimimaan...?

918.7.2016 10:40

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:
Kun uutisessa kerrottiin siitä millä selaimella netflix videot saa toistumaan full hd tarkkuudella, niin mikä olisi mielestäsi ollut sovelias otsikko uutiselle, vai olisiko otsikon pitänyt sisältää varoitus niille chrome/firefox uskovaisille joiden aamumurot saattavat kastua jos he vahingossa lukevat uutisen aiheesta jossa heidän lempiselaimensa ei olekkaan paras...?
3 sekunnin mietinnällä sain aikaan informatiivisemman otsikon, johon ei liity klikkihuorausta: "Netflixin elokuvat toistuvat nyt Edge-selaimella Full HD -tarkkuudella".

Mulle on kuule ihan sama mikä selain on minun, sinun tai joulupukin suosikki. Selain se vain on. Ihmeellisen hyökkäävä asenne kuitenkin tuntuu sinullakin olevan henkilöitä, jotka eivät pidä Edge-selainta parhaana, kohtaan. :D
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 18.7.2016 @ 10:42

1018.7.2016 11:32

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pake:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:
Kun uutisessa kerrottiin siitä millä selaimella netflix videot saa toistumaan full hd tarkkuudella, niin mikä olisi mielestäsi ollut sovelias otsikko uutiselle, vai olisiko otsikon pitänyt sisältää varoitus niille chrome/firefox uskovaisille joiden aamumurot saattavat kastua jos he vahingossa lukevat uutisen aiheesta jossa heidän lempiselaimensa ei olekkaan paras...?
3 sekunnin mietinnällä sain aikaan informatiivisemman otsikon, johon ei liity klikkihuorausta: "Netflixin elokuvat toistuvat nyt Edge-selaimella Full HD -tarkkuudella".

Mulle on kuule ihan sama mikä selain on minun, sinun tai joulupukin suosikki. Selain se vain on. Ihmeellisen hyökkäävä asenne kuitenkin tuntuu sinullakin olevan henkilöitä, jotka eivät pidä Edge-selainta parhaana, kohtaan. :D
Mutta kun tuo sinun laatimasi otsikko olisi ollut väärin ja harhaanjohtava, nimittäin tuon "nyt" sanan osalta, ja siitä puuttuu myöskin maininta siitä että ne toistuvat full-hd tarkkuudella ainoastaan Edge-selaimella, alkuperäisen uutisenkaan mukaan microsoft ei ole tehnyt lähiaikoina mitään muutoksia selaimiinsa niin että nuo videot toistuisivat NYT full hd tarkkuudella, vaan pcworldin oman testinkin mukaan asia vaan näytti olevan niin.
Eli jospa kuitenkin olisi kannattanut käyttää enemmän kuin 3 sekuntia, ja lukea uutinen... :D

Minä en kylläkään pidä Edge selainta parhaana, itse olen edelleen muutosvastaisena IE:n käyttäjä

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Kiinalaisvalmistaja ratkaisi selfie-kameran ongelman toisella näytöllä Kiinalaisvalmistaja ratkaisi selfie-kameran ongelman toisella näytöllä (11.12.2018 19:53)
Kiinalaisvalmistajat ovat viimeisen parin vuoden aikana koittaneet ratkoa täysin reunuksettoman älypuhelimen ongelmaa kaikkein innovatiivisimmin. Lovi on ollut ollut suosituin ratkaisu, mutta ....
1 kommentti
Samsung päivittää Galaxy Note9:n käyttöliittymää Samsung päivittää Galaxy Note9:n käyttöliittymää (11.12.2018 19:15)
Samsung on tekemässä melkoisia uudistuksia älypuhelinlinjaston käyttökokemukseen, ja niistä kenties tärkeimpänä on uusi One UI, joka korvaa vuosien aikana Galaxy-laitteissa tutuksi tulleen käyttöliittymän. ....
Huomasitko tätä? – EA Sports lisäsi JVG:n uusimpaan NHL-peliin Huomasitko tätä? – EA Sports lisäsi JVG:n uusimpaan NHL-peliin (11.12.2018 18:13)
EA Sports on luonut NHL 19 -peliin hahmot muusikkoduo JVG:n Jare Brandista ja Ville Gallesta. Kaksikko siirtyi peliin perjantaina 7.12.2018 julkaistussa päivityksessä. Jare Brandin ja Ville ....
OnePlus 6T McLaren paljastettiin – Tältä uutuus näyttää OnePlus 6T McLaren paljastettiin – Tältä uutuus näyttää (11.12.2018 13:50)
OnePlus on esitellyt tänään McLaren-brändätyn erikoisversion OnePlus 6T -älypuhelimesta. Puhelin on rakennettu nopeusvaikutelman sekä McLarenin käyttämän värikoodiston ympärille. Puhelimen ....
Reikänäyttöisten puhelimien uusi trendi – Huawei paljasti Honor View 20:n Reikänäyttöisten puhelimien uusi trendi – Huawei paljasti Honor View 20:n (11.12.2018 11:00)
Samsungin lisäksi myös Huawei kiirehti esittelemään puhkaistulla näytöllä varustetun älypuhelimen. Molemmat yhtiöt pitivät kovaa kiirettä julkistamisella, sillä kummallakin oli mahdollisuus ....

Uutisarkisto