AfterDawn: IT-alan uutiset

Kysely: Näin moni peruisi Netflix-jäsenyyden mainosten takia

Kirjoittaja Matti Vähäkainu @ 22.6.2016 22:21 Kommentteja (10)

Kysely: Näin moni peruisi Netflix-jäsenyyden mainosten takia Netflix vakuutteli alkutaipaleensa aikana, ettei tule nostamaan hintaansa, mutta lopulta yhtiö on joutunut taipumaan markkinapaineiden alla. Vaikka palvelun muutaman euron hinnankorotus ei ole kovinkaan suuri, niin se kertoo siitä, että kasvavaa tarjontaa ei pystytä tarjoamaan entisellä huippuedullisella hinnalla.
Suoratoiston kuninkaalta onkin odotettu erilaisia ratkaisuja ongelmaan, joista yksi huhutuimmista ovat mainokset. Suoratoistopalvelu Hulun tapaan Netflix voisi tarjota mainoksia maksullisessa palvelussaan. Olisiko tämä käyttäjille parempi vaihtoehto kuin hintojen nosto?

AllFlicks päätti ottaa asiasta selvää ja järjesti Redditissä Netflix-käyttäjille kyselyn. Vastaajien mukaan mainosten tuominen ei ole todellakaan suositumpi vaihtoehto. 90 prosenttia käyttäjistä suosisi suurempaa hintaa. Valtaosa olisi valmiita maksamaan 1-2 dollaria enemmän, jotta mainoksia ei näytettäisi.
Mainokset otettiin niin negatiivisesti vastaan, että peräti 74 prosenttia peruisi jäsenyyden, mikäli palvelu alkaisi näyttää mainoksia. On vaikea sanoa onko tämä vain uhoamista, mutta selvää on, ettei Netflix näiden lukujen jälkeen ala leikkimään tulella ilman vakavaa syytä.

Kyselyyn vastasi n. 1200 Reddit-käyttäjää.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Tägit: mainokset Netflix
Edellinen Seuraava  

10 kommenttia

123.6.2016 06:59

Jostain kumman syystä joidenkin ihmisten on vaikea tajuta kuinka negatiivisia mainokset oikein ovat kansalaisille. Usein niitä siedetään mainosrahoitteisten palveluiden takia mutta käytännössä mainoksia voisi verrata yhteiskunnassa saasteisiin tai ulosteisiin. Lähes kukaan ei niitä halua. Vaikka on tietenkin ihmisiä jotka puhuu mainosten puolesta mutta se johtuu usein siitä että he saavat elantonsa mainoksiin liittyen.

PS: Kyllä olen tietoinen että tämäkin sivu on mainosrahoitteinen ja sillä ei ole mitään merkitystä minulle onko tätä palvelua olemassa vai ei. Käytän tätä sivustoa vain koska pystyn suodattamaan sen mainosulosteen pois. Itse sivuston merkitys on hyvin vähänen, koska täältä löytyy lähinnä yritysten markkinointi propakandaa joka on naamioitu uutiseksi. Vuodesta toiseen samoja asioita samoista yrityksistä (asioista) kopioituna muilta web-sivuilta.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 23.6.2016 @ 07:29

223.6.2016 08:43

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:

PS: Kyllä olen tietoinen että tämäkin sivu on mainosrahoitteinen ja sillä ei ole mitään merkitystä minulle onko tätä palvelua olemassa vai ei. Käytän tätä sivustoa vain koska pystyn suodattamaan sen mainosulosteen pois. Itse sivuston merkitys on hyvin vähänen, koska täältä löytyy lähinnä yritysten markkinointi propakandaa joka on naamioitu uutiseksi. Vuodesta toiseen samoja asioita samoista yrityksistä (asioista) kopioituna muilta web-sivuilta.
Erikoinen syy käydä sivustolla. Lievää masokismiä? ;-)
Itse luen AD:tä sen takia, että saan lukea englanninkielistä tekstiä työntakia muutenkin ihan tarpeeksi, joten pieni pläjäys suomenkielistä uutisointia ei ole pahitteeksi. Olkoonkin välillä keltaista (viittaan keltaisenlehden otsikointityyliin). En käytä edes mitään mainosestoa, kun mainosten sijainti on nyt järkevä eikä niitä tunge joka tuutista. Poislukien Taboola, joka mainostaa täyttä tuubaa. Toivottavasti AD löytäisi sen tilalle järkevän mainostajan.

Antamani neuvot perustuvat omaan kokemukseen. Jos mielestäsi ne ovat puutaheinää, kerro toki.

323.6.2016 12:01

Kyllähän se vähän hassulta tuntuisi maksaa kuukausimaksuja ja sen jälkeen vielä katsella mainoksia. Ei kiitos!

423.6.2016 12:46

No jos Tuollaiseen maksulliseen palveluun aletaan syötää pakkomainoksia niin piraattina lataamista se ei ainakaan tulisi vähentämään, varmaan taas päinvastoin. (niissä kun ei mainoksia ole)

523.6.2016 19:04

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:
Jostain kumman syystä joidenkin ihmisten on vaikea tajuta kuinka negatiivisia mainokset oikein ovat kansalaisille. Usein niitä siedetään mainosrahoitteisten palveluiden takia mutta käytännössä mainoksia voisi verrata yhteiskunnassa saasteisiin tai ulosteisiin. Lähes kukaan ei niitä halua. Vaikka on tietenkin ihmisiä jotka puhuu mainosten puolesta mutta se johtuu usein siitä että he saavat elantonsa mainoksiin liittyen.


Eikö kannattaisi joskus yrittää kommentoida itse uutiseen sen sijaan, että kaikin keinoin pyrit levittämään propagandaa?

Mainoskielteisyys maksullisessa palvelussa johtuu juuri siitä, että ihmiset ovat tottuneet siihen, että maksullisuus = ei mainoksia. Mainostv:tä katson sujuvasti, mutta jos tilaamaani viaplay:hin tulisi mainoksia, niin suurella todennäköisyydellä irtisanoisin tilauksen.
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti G0lden_Kebab:
No jos Tuollaiseen maksulliseen palveluun aletaan syötää pakkomainoksia niin piraattina lataamista se ei ainakaan tulisi vähentämään, varmaan taas päinvastoin. (niissä kun ei mainoksia ole)

Totta. Suoratoistopalvelut ovat suurin syy piratismin vähenemiselle. Jos suoratoistopalveluita huononnetaan niin piratismi todennäköisesti kasvaa.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 23.6.2016 @ 19:07

Tietokone + Chord Hugo + Grado GS2000e = heaven

623.6.2016 22:00

Lainaus:
Eikö kannattaisi joskus yrittää kommentoida itse uutiseen sen sijaan, että kaikin keinoin pyrit levittämään propagandaa?

Koko uutinen on sitä että pitää tehdä tutkimus jostain itsestäänselvyydestä eli siitä kuinka kielteisinä ihmiset kokevat mainostamisen, etenkin jos kyse on maksullisesta asiasta. Käytin vain provokoivaa tapaa sanoa asia.

724.6.2016 08:03

Maikkari on kyllä näyttänyt mainoksia mm formulalähetyksissä Maxilla jo aika kauan, vaikka paketista pitää maksaa.

827.6.2016 00:08

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti te3hpurp:
Maikkari on kyllä näyttänyt mainoksia mm formulalähetyksissä Maxilla jo aika kauan, vaikka paketista pitää maksaa.

F1 kisat maksaa Maikkarilla vain 15€ per GP ja kisan saa katsoa vuorokauden aikana niin monesti kun ehtii, joten kyllä sillä hinnalla mainokset sietää
/sarcasm

928.6.2016 14:09
spam
Vahvistamaton

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti te3hpurp:
Maikkari on kyllä näyttänyt mainoksia mm formulalähetyksissä Maxilla jo aika kauan, vaikka paketista pitää maksaa.


Tarkoitat niitä mainoksia mitä lähetyksessä näkyy? Sponsori, Radanvarsi, asusteet , tallien nimet, kisapaikan, Veikkauksen kertoimet, katsojakisat, Yhtiön (MTV) ja F1 organisaation omat jne. Tuota ollut varmaan eri laajudeessa niin pitkään kun kisoja järjestetty. Tuota toki myös muillakkin ei mainoskanvilla mukaanlukien maksukanat, ja hyvin erilaisissa ohejelmissa, ei pelkästään urheilu.

Eriasia sitten mainoskavien ns mainoskatkokset, niitä ei Maxilla ole, vaan siellä MTV3 puolella.

1028.6.2016 14:10
spam
Vahvistamaton

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:
täältä löytyy lähinnä yritysten markkinointi propakandaa joka on naamioitu uutiseksi.

Miten ne suodatat ?

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto