AfterDawn: IT-alan uutiset

Suomalaishakkeri voitti poliisin – Saa pitää tietonsa salassa

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 11.5.2016 10:22 Kommentteja (1)

Suomalaishakkeri voitti poliisin – Saa pitää tietonsa salassa

Suomalaistaustainen hakkeri Lauri Love on voittanut Britannian poliisin (National Crime Agency) kanssa käydyn oikeusriidan, missä Love yritettiin pakottaa luovuttamaan häneltä aiemmin takavarikoitujen laitteiden salausavaimet. Asiasta uutisoi The Telegraph.
Poliisi halusi salausavaimet, jotta se pääsisi käsiksi laitteiden tietoihin käsiksi. Yhdysvallat on syyttänyt Lovea murtautumisista maan hallintojärjestelmiin. Häneltä takavarikoiduissa laitteissa on epäilty olevan todistusaineistoa tietomurtoihin liittyen, mutta massamuistien salaukset estävät laitteiden tarkemman tutkinnan.

Asiaa käsitelleen tuomarin Nina Tempian mielestä oikeutta ei saa käyttää lain kiertämiseen ja hänen mielestä Loven ei tarvitse luovuttaa salausavaimia poliisille. Mikäli poliisi olisi voittanut tapauksen, olisi siitä muodostunut selkeä ennakkotapaus, jota oltaisiin voitu käyttää apuna muissa vastaavanlaisissa tapauksissa ja viranomaisilla olisi näin paremmat mahdollisuudet päästä käsiksi yksityisiin tietoihin.
Lovea ei syytetä Britanniassa mistään, mutta poliisi olisi halunnut tutkia hänen laitteidensa sisällön ennen niiden palauttamista.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

113.5.2016 10:16

Hyvä uutinen pitkästä aikaa.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto