Facebookilla on kasvava ongelma: Sisältöä ei jaeta tarpeeksi

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 26.4.2016 09:52 Kommentteja (5)

Facebookilla on kasvava ongelma: Sisältöä ei jaeta tarpeeksi Facebookilla on yli 1,6 miljardia käyttäjää, joista monet käyttävät palvelua päivittäin tai useita kertoja päivässä. Ennen oli tapana päivitellä arjen pienimmätkin tapahtumat Facebookiin muiden ihmeteltäväksi, mutta enää näin ei tapahdu. Tämä on pistänyt hälytyskellot soimaan Facebookin päämajassa.
Vaikka Facebookin käyttäjät selaavat uutisvirtaa jatkuvasti, eivät he ole enää yhtä innokkaita jakamaan tarinoita tai kuvia palvelussa. Facebookilla tämä on yksi tärkeimmistä ongelmista, joihin se hakee jatkuvasti ratkaisuja. Yhtenä ratkaisuna testataan omaa kamerasovellusta, jolla voisi ottaa kuvia ja tallentaa videoita Facebookissa jaettavaksi.

Facebookin ajatuksena on, että Snapchatia muistuttava suoraan kameraan aukeava käyttöliittymä voisi innostaa ihmisiä jakamaan enemmän sisältöä.

Wall Street Journalin mukaan kamerasovellus on vain yksi testauksessa oleva keino, jolla Facebook yrittää aktivoida käyttäjiään jakamaan sisältöä palvelussa, eikä sekään välttämättä toteudu ikinä.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

126.4.2016 10:18

Kun facebook teki muutoksen tuohon pää "feediin" niin, että siinä alkoi näkymään kenen sattuu "tutun tutun" postauksia, alkoi ns. tavisten postaukset vähentyä. Nyt feedissä on ehkä 10% omien kavereiden postauksia. Suurin osa on näitä tutun tuttujen postauksia tai sitten muutaman somehullun julkaisuja, jotka ovat lähes aina täyttä höpöä.

Suurin osa tutuistani postaa enää yksityisiin groupeihin.

226.4.2016 10:33

Tein itse päivityksen facebookiin omalle seinälle kun alkoi myös hatuttaa tuo tutun tuttujen tykkäykset jossain missä lie sattuu härpäkkeissä. 29 julkaisua sai selata ennen kuin joku kavereistani oli julkaissut jotain omaa.

326.4.2016 15:10

Ettei olisi pääsyyllinen "ongelmaan" tuo viimevuosien muutos että käyttäjille näytetään vain suositummat postaukset ja/tai niistäkin ainoastaan niiden postauksia joiden kanssa eniten on tekemisissä.

Tuo FailBookin systeemi on ainakin saanut itteni ja muutaman muunkin vähentämään postailuja, mitä sitä suotta kirjottamaan mitään mitä ei ehkä edes näytetä kenellekään joka ei huomaa selata omaa sivua, varsinkaan jos sitä ei joku ole aiemmin löytänyt ja jopa tykännyt jolloin se saattaa näkyäkin kavereille...
... ja silloinkin saa selata sivua pitkään jotta saa ne suosituimmat moneenkertaan aiemmin nähdyt postaukset pois.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 26.4.2016 @ 15:14

426.4.2016 21:25

Kaikkeen kyllästyy. En edes muista milloin viimeksi olen päivittänyt naamakirjan sivuani. Olkoot.

526.4.2016 22:57

Harvoin tulee mitään reaktiota postauksiin, joten oletan ettei niitä kukaan näe joten miksi julkaisen.


Niin se keksi kompuroi.

Tsekkaa Flickr:ni! http://bit.ly/tQU0Iq

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto