The Pirate Bayn nettiosoitteet estettiin – Näin pääset palveluun

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 29.12.2015 11:28 Kommentteja (10)

The Pirate Bayn nettiosoitteet estettiin – Näin pääset palveluun Nettiosoitteita hallinnoiva ICANN on estänyt pääsyn neljään The Pirate Bayn käyttämään verkko-osoitteeseen, joihin palvelu on ohjannut käyttäjiä.
Pirate Bayn uudelleenohjaisdomainit olivat thepiratebay.mn, thepiratebay.gd, thepiratebay.vg ja thepiratebay.la. Näiden osoitteiden statuksen ICANN on vaihtanut erilaisia riitatapauksia varteen luotuun "client holdiksi", mikä estää osoitteeseen pääsyn. Muutoksen seurauksena Pirate Bay on ottanut uudelleen käyttöön vanhan thepiratebay.se-osoitteen, joka toimii kuten ennenkin.

Suomalaiset eivät kuitenkaan pääse sivustolle tuolla osoitteella, sillä operaattorit ovat estäneet pääsyn siihen. Palveluun pääsy vaatii siis esimerkiksi web proxyn käyttöä, tällaisena voi käyttää vaikkapa hide.me-sivustoa.

Vuosi sitten The Pirate Bay oli useita viikkoja käyttäjien tavoittamattomissa Ruotsin poliisin suorittaman ratsian takia.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

10 kommenttia

129.12.2015 17:22

Edelleen proxylistan kautta pääsee normaalisti:

https://thepiratebay-proxylist.org/

229.12.2015 23:54

Minulla toimii suoraan .se päätteinen osoite. Palveluntarjoajana on pieni paikallinen puhelinyhtiö, jolla ei ilmeisesti ole estoa sinne.

330.12.2015 02:13

itse en ole käyttänyt kyseistä sivustoa vuosiin ..kaip sitä jotkut kiljunlitkijät tekee vieläkin :P

430.12.2015 10:29
kukkis_
Vahvistamaton

Aikuistukaa jo siellä toimituksessa!

Teini-ikäisten voi kuvitellakin uskottelevan itselleen, että piratisminvastainen toiminta on fasismia, mafiaa tai jotain muuta lapsellista pa**aa, mutta ei tällaisten puhtaasti laittomien jakeluiden käyttöön yllyttävät 'uutiset' kuulu itseään kunnioittavien julkaisijoiden sivuille.

530.12.2015 12:02

Lainaus:
Aikuistukaa jo siellä toimituksessa!

En tiedä onko tuo muka lapsellista, kyse on minusta enemmän kapinnallisuudesta kuin lapsellisuudesta.

Jos ajatellaan sitä että opastetaan laittomuuksiin niin eikö siinä taas ole kysymys siitä että laki tai teko voidaan kyseenalaistaa eli osa ihmisistä vain katsoo että kyseinen laki tai teko ei ole noudattamisen arvoinen. Tätä kapinallisuutta tapahtuu sitä useammin mitä enemmän tehdään asioita niin että ne ovat yhä suuremmassa määrin kansalaisten uskomuksia ja tarpeita vastaan.

Tässäkin uutisessa kapinoidaan selvästi tekijäoikeuden avulla tapahtuvaa sensuuria vastaan. Eikä kirjoituksessa taideta tehdä mitään laitonta. Se onko moraallisempaa olla kirjoittamatta asiaa tai kirjoittaa se, niin se on tosiaan moraalinen ja arvomaailmallinen kysymys. Miten kukin kansalainen haluaa asian nähdä. Vastustaako kyseistä sensuuria vai pitääkö sitä oikeutettuna.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 30.12.2015 @ 12:30

631.12.2015 11:39

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti investori:
Edelleen proxylistan kautta pääsee normaalisti:

https://thepiratebay-proxylist.org/


Koskahan keksivät laittaa estolistalle myös tämän sivun??

No,aina tulee kuitenki uusia sivuja, eli loputon taistelu... :)

731.12.2015 13:46
voijeesus
Vahvistamaton

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:

Jos ajatellaan sitä että opastetaan laittomuuksiin niin eikö siinä taas ole kysymys siitä että laki tai teko voidaan kyseenalaistaa ...
Tässäkin uutisessa kapinoidaan selvästi tekijäoikeuden avulla tapahtuvaa sensuuria vastaan.
Älä nyt viitsi puhua silkkaa sontaa!

Vaikka voikin kyseenalaistaa, niin tuolla rikokseen opastavalla tasolla sekin sopii korkeintaan keskusteluihin, ei 'uutisiin'.

Eikä varastetun tavaran laittoman jakelun estäminen ole sensuuria nähnytkään. Tuolla logiikalla lippuja ostamattomien pääsyn , kuten minkä tahansa muun rikollisen toiminnan estäminen. Oikeasti sensuuri on sitä, kun ei anneta kirjoittaa vaikkapa kirosanoja! Onko oikea sensuuri siis hyvä vai paha asia?

831.12.2015 21:18

Lainaus:
Vaikka voikin kyseenalaistaa, niin tuolla rikokseen opastavalla tasolla sekin sopii korkeintaan keskusteluihin, ei 'uutisiin'.

Täysin mielipide kysymys.

Lainaus:
Eikä varastetun tavaran laittoman jakelun estäminen ole sensuuria nähnytkään.

Häh?

Kun viittaan sensuuriin niin tässä tapauksessa tarkoitin sitä että operaattori estää web-sivuille pääsyn koska tekijäoikeusomistajat ovat niin halunneet. Tuon netti sensuurin kierrosta koko tämä uutinen kertoi.
Lainaus:
Onko oikea sensuuri siis hyvä vai paha asia?

Onko sensuuri hyvä tai paha niin vaikea sanoa, mutta sanoisin mielipiteenäni että koko sensuuri on aika turha asia. Koska sensuuri ei oikeasti ratkaise ongelmaa vaan se pyrkii vain lakaisemaan ongelman pois näkyvistä.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 31.12.2015 @ 21:26

95.1.2016 16:01

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti hiphei79:
itse en ole käyttänyt kyseistä sivustoa vuosiin ..kaip sitä jotkut kiljunlitkijät tekee vieläkin :P
Yksi niitä harvoja (ellei jopa ainoita) julkisia sivustoja jotka eivät poista etujärjestöjen pyynnöstä torrentteja. KATin alasottopyynnöt räjähtivät juuri kun TPB oli alhaalla. Kehtaisin väittää, että tällä sivustolla on oma roolinsa torrent-maailmassa.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5.1.2016 @ 16:02

106.1.2016 19:01
yourJoost
Inactive

Hyvä, että joku haluaa taistella to-mafioita vastaan. Pirate Bay on juuri tällainen 'soturi'.


Tili tuli, tili meni. Näkikö kukaan kumpaakaan tilannetta?

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto