CCleaner päivittyi – parannuksia Firefoxin ja Chromen puhdistukseen

Kirjoittaja Sami Koivunen @ 28.11.2015 16:39 Kommentteja (6)

CCleaner päivittyi – parannuksia Firefoxin ja Chromen puhdistukseen Suosittua CCleaneria kehittävä Piriform on jälleen julkaissut puhdistussovellukselleen uuden päivityksen.
Viimeisimmässä päivityksessä on mm. paranneltu Firefox-selaimen tuoreimman version välimuistin puhdistusta ja Chrome-selaimen lataushistorian puhdistusta. Lisäksi Windows 10 -käyttäjille luvataan parempaa käyttökokemusta.

Alla olevassa muutoslistassa näkyvät kaikki uudistukset.

CCleaner v5.12
- Improved Firefox 42 Cache cleaning
- Improved Google Chrome Download History cleaning
- Improved Skip UAC on Windows 10
- Improved detection and cleaning of portable browsers
- Optimized cleaning rules loading routine
- Improved localization and language support
- Minor GUI Improvements
- Minor bug fixes


CCleanerin viimeisin versio löytyy download.fi:stä (uusin päivitys koskee ainoastaan sovelluksen Windows-versiota):

CCleaner Windowsille
CCleaner Macille

Edellinen Seuraava  

6 kommenttia

128.11.2015 23:31

Tehokas keino tietokoneen nopeuttamiseksi olisi jos tuo poistaisi koneelta firefoxin ja chromen ihan kokonaan, ne on kyllä nykyisin pahimpia koneen jumittajia mitä löytyy, mutta toisaalta saadaanhan niiden avulla uusia tehokkaampia koneita kaupaksi :D

229.11.2015 21:58
heh1
Vahvistamaton

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:
Tehokas keino tietokoneen nopeuttamiseksi olisi jos tuo poistaisi koneelta firefoxin ja chromen ihan kokonaan, ne on kyllä nykyisin pahimpia koneen jumittajia mitä löytyy, mutta toisaalta saadaanhan niiden avulla uusia tehokkaampia koneita kaupaksi :D

jos noi saa koneen jumiin, niin kannatta ostaa uusi kone kyllä.

329.11.2015 22:06

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:
Tehokas keino tietokoneen nopeuttamiseksi olisi jos tuo poistaisi koneelta firefoxin ja chromen ihan kokonaan, ne on kyllä nykyisin pahimpia koneen jumittajia mitä löytyy, mutta toisaalta saadaanhan niiden avulla uusia tehokkaampia koneita kaupaksi :D
Meinasin just sanoa samaa, kuin heh1. Mitäs ehdottaisit näiden tilalle? Tuskinpa Internet Exploreria / Edgeä ainakaan? Enkä usko, että Operakaan olisi Chromea kevyempi vaihtoehto, koska taitavat olla nykyään serkuksia. Safari taas on mac-käyttäjien vaihtoehto. Hieman taitaa vaihtoehdot loppua kesken. :D

430.11.2015 00:16

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Nikonboxi:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:
Tehokas keino tietokoneen nopeuttamiseksi olisi jos tuo poistaisi koneelta firefoxin ja chromen ihan kokonaan, ne on kyllä nykyisin pahimpia koneen jumittajia mitä löytyy, mutta toisaalta saadaanhan niiden avulla uusia tehokkaampia koneita kaupaksi :D
Meinasin just sanoa samaa, kuin heh1. Mitäs ehdottaisit näiden tilalle? Tuskinpa Internet Exploreria / Edgeä ainakaan? Enkä usko, että Operakaan olisi Chromea kevyempi vaihtoehto, koska taitavat olla nykyään serkuksia. Safari taas on mac-käyttäjien vaihtoehto. Hieman taitaa vaihtoehdot loppua kesken. :D
Kyllä minä olen ihan vakavissani sitä mieltä että minkään tilalle tarvitse etsiä mitään, Internet Explorer joka tulee etsimättä on ihan vertailujen ja testienkin mukaan noita kaikkia toimivampi, mutta jos se naapurin kaikentietävä nörtti on kerta sanonut että IE:tä ei missään tapauksessa pidä käyttää niin sitten on vaan käytettävä jotain kolmannen osapuolen kuraa.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 30.11.2015 @ 00:30

530.11.2015 02:48

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:

Kyllä minä olen ihan vakavissani sitä mieltä että minkään tilalle tarvitse etsiä mitään, Internet Explorer joka tulee etsimättä on ihan vertailujen ja testienkin mukaan noita kaikkia toimivampi, mutta jos se naapurin kaikentietävä nörtti on kerta sanonut että IE:tä ei missään tapauksessa pidä käyttää niin sitten on vaan käytettävä jotain kolmannen osapuolen kuraa.
Kukin käyttäköön tietysti sitä selainta, mikä palvelee omia käyttötarpeita parhaiten. Käytän mieluiten Firefoxia, sillä IE on monessa asiassa itselleni riittämätön. Se saa hitaasti uusia ominaisuuksia, liitännäisten asentaminen on vaivalloisempaa, tietoturva-aukkoja tunnutaan paikkaavan hitaammin, sivujen rullaaminen tuntuu kankealta ja esimerkiksi monet YouTube-videot eivät näytä toimivan edelleenkään kunnolla. Ongelmia on mm. suuriresoluutioisten ja 60fps videoiden kanssa. Nämä ovat siis kokemuksiani IE11:n kanssa. Edge tuntuu jonkin verran jouhevammalta, mutta en henkilökohtaisesti pidä sen käyttöliittymästä.

Nykyiset selaimet vaikuttaisivat yleisen nopeutensa puolesta olevan kuitenkin aika tasaväkisiä, joten Firefoxin tai Chromen ei pitäisi toimia koneessa yhtään sen hitaammin, kuin Internet Explorerin / Edgenkään. Tai jos toimivat, niin koneen vaihtoa kannattaa vakaasti harkita. Ei niiden nykyisten ohjelmien voi olettaa toimivan takkuilematta kymmenen vuotta vanhalla raudalla ;)

Tuossa ainakin yksi pikaisella googletuksella etsitty nettiselainten nopeusvertailu: Browser benchmark battle September 2015: Chrome vs. Firefox vs. Edge

Edit: Muokattu linkkiä
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 30.11.2015 @ 02:51

630.11.2015 10:36

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Nikonboxi:

Kukin käyttäköön tietysti sitä selainta, mikä palvelee omia käyttötarpeita parhaiten. Käytän mieluiten Firefoxia, sillä IE on monessa asiassa itselleni riittämätön. Se saa hitaasti uusia ominaisuuksia, liitännäisten asentaminen on vaivalloisempaa, tietoturva-aukkoja tunnutaan paikkaavan hitaammin, sivujen rullaaminen tuntuu kankealta ja esimerkiksi monet YouTube-videot eivät näytä toimivan edelleenkään kunnolla. Ongelmia on mm. suuriresoluutioisten ja 60fps videoiden kanssa. Nämä ovat siis kokemuksiani IE11:n kanssa. Edge tuntuu jonkin verran jouhevammalta, mutta en henkilökohtaisesti pidä sen käyttöliittymästä.

Nykyiset selaimet vaikuttaisivat yleisen nopeutensa puolesta olevan kuitenkin aika tasaväkisiä, joten Firefoxin tai Chromen ei pitäisi toimia koneessa yhtään sen hitaammin, kuin Internet Explorerin / Edgenkään. Tai jos toimivat, niin koneen vaihtoa kannattaa vakaasti harkita. Ei niiden nykyisten ohjelmien voi olettaa toimivan takkuilematta kymmenen vuotta vanhalla raudalla ;)

Tuossa ainakin yksi pikaisella googletuksella etsitty nettiselainten nopeusvertailu: Browser benchmark battle September 2015: Chrome vs. Firefox vs. Edge

Edit: Muokattu linkkiä
Tuosta testistä ei oikein ottanut selvää että oliko testattu mobiilijärjestelmiä vai työpöytäkoneen selaimia, vai oliko sekoitettu lahjakkaasti molempia kun ainakin tuo Peacekeeperin tuloslistalta löytyvät laitteet olivat kaikki puhelimia tai tabletteja.

Mutta sitten itse asiaan, eli yleensä jo se että tarvitsee käyttää ccleanerin kaltaista ohjelmaa kertoo siitä että joko kone ei ole enää tehokkaimmasta päästä, tai sitten koneella on jotain joka imee sinne turhaa moskaa.
Itse olen jotenkin ajautunut siihen että monet tutut ja sukulaiset pyytävät aina joskus minua apuun kun heidän tietokoneensa jumittelee tai sen kanssa on jotain ongelmia, kun kuulemma saan aina ne koneet toimimaan niin sujuvasti ja nopeasti,
käytän yleensä yhtenä puhdistusvälineenä juuri tuota ccleaneriä. Olen vaan jotenkin niin kyllästynyt siihen että yleensä sieltä hidastelevalta koneelta lähes aina löytyy firefox tai chrome ja sata erilaista lisäosaa, ja sitten vielä usein joku security essentialsin rinnalle asennettu virustutka jotka joku veljenpojan kaverin kaima on sinne asentanut ja sanonut että se pitää olla... ja kun kysyn että milloin se koneen hidastelu alkoi niin kuulemma ei se oikeen senjälkeen enää ole nopeasti toiminut, johon sitten tämä veljenpojan kaverin kaima on ratkaisuna neuvonut uuden koneen hankkimista.
Siksi olisikin niin mainio ominaisuus jos tuo ccleaner osaisikin yhdellä napin painalluksella poistaa nuo ylimääräiset selaimet, ettei tarvitsisi käydä niitä kerran vuodessa poistamassa, kun niiden poiston jälkeen ne koneet tuppaavat vaan jotenkin toimimaan nopeammin.
Ja todellakin, se on jokaisen oma asia mitä selainta omalla koneellaan haluaa käyttää, mutta pistää vihaksi nämä tyypit jotka tuppaavat kylässä käydessään jokaiselle löytämälleen koneelle asentamaan jonkin toisen selaimen, vaikka koneen omistaja olisi ollut ihan tyytyväinen siihen vakioselaimeen, perusteena ainoastaan oma mielipiteensä siitä että IE:tä ei pidä käyttää.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Päivän diili: iRobot Roomba e5152 -pölynimurirobotti huimassa alennuksessa - hinta nyt vain 129 euroa Päivän diili: iRobot Roomba e5152 -pölynimurirobotti huimassa alennuksessa - hinta nyt vain 129 euroa (21.11.2019 11:19)
iRobot Roomba e5152 -pölynimurirobotti tai pelkästään Roomba e5 -pölynimurirobotti julkaistiin Roomban toimesta vuonna 2018. Tämän kyseisen mallin suositushinta on sellainen 400 euroa, mutta ....
Trump luuli avanneensa tehtaan – On ollut toiminnassa jo vuodesta 2013 lähtien Trump luuli avanneensa tehtaan – On ollut toiminnassa jo vuodesta 2013 lähtien (21.11.2019 06:14)
Yhdysvaltain presidentti Donald Trump julisti Twitterissä avanneensa Teksasissa Applen uuden tuotantolinjan, mikä edustaa hänen pyrkimyksiään palauttaa tuotantotyötä Aasiasta takaisin Yhdysvaltoihin. ....
Varo tätä Windows 10 -päivitystä – Menetät tiedostosi Varo tätä Windows 10 -päivitystä – Menetät tiedostosi (21.11.2019 05:56)
Vaikka maailma muuttuu, niin yksi asia ei tunnu muuttuvan mihinkään: sähköpostin käyttö haittaohjelmien levittämiseen. Yksi uusimmista kierrossa olevista haittaohjelmakampanjoista levittää sähköpostin ....
3 kommenttia
Sailfish-käyttöjärjestelmä saatavilla Sony Xperia 10 ja Xperia 10 Plus -puhelimille Sailfish-käyttöjärjestelmä saatavilla Sony Xperia 10 ja Xperia 10 Plus -puhelimille (20.11.2019 19:42)
Sony toi Xperia 10:n ja Xperia 10 Plussan omistajille hyviä uutisia, sillä nämä kuuluvat kahdeksan Sony-puhelimen joukkoon, jotka saavat Android 10 -käyttöjärjestelmäpäivityksen. Nyt näiden ....
Parhaat puhelimet alle 200 euroa (talvi 2019 - 2020) Parhaat puhelimet alle 200 euroa (talvi 2019 - 2020) (20.11.2019 18:31)
Kävimme jo läpi parhaat vaihtoehdot alle sadan euron puhelimista. Nyt on aika nostaa hieman pykälää ja käydä läpi puhelimet, jotka maksavat alle 200 euroa. Tämä on sellainen hintaluokka josta ....

Uutisarkisto