AfterDawn: IT-alan uutiset

Ilmestyi lähes puskista: Uusi kasvuyritys haastaa Teslan ja rakentaa massiivisen tehtaan

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 6.11.2015 23:59

Ilmestyi lähes puskista: Uusi kasvuyritys haastaa Teslan ja rakentaa massiivisen tehtaan

Kalifornialainen sähköautoyritys Faraday Future on kertonut suunnitelmistaan investoida miljardi dollaria autotehtaan (ensimmäisen vaiheen) rakentamiseen Yhdysvaltoihin. Rakentamisen on määrä alkaa ensi vuonna ja tuotanto alkaa jo vuoden 2017 aikana.
Ehkä kaikkein kiinnostavinta Faraday Futuressa on se, että yhtiö on vain 18 kuukautta vanha. Siitä huolimatta se on rekrytoinut riveihinsä 400 työntekijää ja pääluvun uskotaan nousevan tästä vielä sadalla kuluvan vuoden aikana. Yhtiön palkkaamat työntekijät eivät ole mitä tahansa autoharrastelijoita, vaan johtajistoon kuuluu esimerkiksi BMW i3- ja i8 -autojen muotoilusta vastannut johtaja sekä Teslan entinen hankintapäällikkö, entinen ajoneuvo- ja korisuunnittelupäällikkö ja Model S:n entinen tuotantojohtaja. Nimekkäistä rekrytoinneista huolimatta yhtiö ei kerro kuka sen toimitusjohtaja on.

Yritys on kasvanut hyvin lyhyessä ajassa räjähdysmäisesti ja suunnittelee jo erittäin mittavaa laitosinvestointia. Tämä luonnollisesti herättää kysymyksiä yrityksen rahoittajista. Wall Street Journal utelikin Faraday Futurea edustavalta Nick Sampsonilta rahoituslähteistä. Hän totesi niitä olevan useita, mutta kieltäytyi kertomasta niistä sen tarkemmin.
Faraday Futureen liittyvät salaperäiset puolet ovat tietysti herättäneet spekulaatioita yrityksen luonteesta ja rahoittajista. Yhtenä veikkauksena on esitetty tietysti Applea, joka sähköautoprojektista on huhuttu aktiivisesti koko tämä vuosi. Wall Street Journal kertoi esimerkiksi helmikuussa, että Applen toimitusjohtaja Tim Cook antoi siunauksen hankkeen käynnistämiselle artikkelin julkaisuajankohdasta laskien vuotta aikaisemmin eli vuoden 2014 alussa. Faraday Future sopii yllättävän hyvin tälle aikajanalle, mutta tämän kummempaa yhteyttä yhtiöiden välille ei nykytiedoilla pystytä vetämään.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto