AfterDawn: IT-alan uutiset

"Rajattomasti pilveä" oli liian hyvä tarjous – Microsoft lisää rajoituksia OneDriveen

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 3.11.2015 10:14 Kommentteja (6)

"Rajattomasti pilveä" oli liian hyvä tarjous – Microsoft lisää rajoituksia OneDriveen Vuosi sitten Microsoft kertoi yllättäviä uutisia, yhtiö päätti tarjota kaikille Office 365 -tilaajille rajattomasti OneDrive-tallennustilaa. Se oli houkutteleva tarjous, sillä tilauksen hinta on vain noin 10 euroa kuussa. Nyt rajatonta tallennustilaa ei kuitenkaan enää tarjota.
Microsoft perustelee rajattomuuden poistoa yhtiön havaitsemilla väärinkäytöksillä. Muutamissa tapauksissa OneDriveen tallennettiin useiden tietokoneiden varmuuskopiot, elokuvakokoelma tai digiboksitallenteet. Ääritapauksissa yksittäiset käyttäjät ahmaisivat jopa 75 teratavun edestä pilvitilaa, mikä on 14 000 kertaa enemmän kuin normaalikäyttäjillä.

Rajaton pilvitila korvataan yhden teratavun tallennustilalla. OneDriven 100 ja 200 gigatavun tilausluokat häviävät myös ja tilalle tulee 50 gigatavun vaihtoehto ensi vuoden alussa (hinta 1,99 dollaria kuussa). Ilmaistilan määrä leikataan 15 gigatavusta viiteen gigatavuun ja samalla Microsoft luopuu ilmaisesta 15 gigatavun kamerarullabonuksesta.

Edellinen Seuraava  

6 kommenttia

13.11.2015 12:09

No voihan perä. Ei häiritse yhtään rajaton -> 1TB muutos mutta tuo 15GB maksuttoman alaspäin vetäminen tulee sattumaan allekirjoittaneen kuvakokoelmaan aika lujasti. Tällä hetkellä kun valokuvia on jotain 6GB niin pitäisi päättää että mitä poistaa, kuinka poistaa ja mihin niistä tekee sen varmuuskopion.

Jos ei muuta niin saisivat jättää sen Windows Phone user bonuksen paikoilleen.

23.11.2015 15:45

Ilmaisen pilvitallennustilan bisnesmallia on hiukan vaikea ymmärtää. Korkeintaan osana suurempaa kokonaisuutta ilmainen tallennustila voisi olla jotenkin perusteltavissa taloudellisesti, jos se tuo lisäarvoa ja siten lisää maksullisen tuotteen tai palvelun myyntiä. Moni käyttäjille ilmainen palvelu rahoitetaan mainoksilla, mutta pilvitallennustilan yhteyteen mainoksia on aika hankala myydä. Jostain se raha kuitenkin pitäisi saada, kun kyse kuitenkn on liiketoiminnasta eikä hyväntekeväisyydestä.

33.11.2015 18:04

Lainaus:
Ääritapauksissa yksittäiset käyttäjät ahmaisivat jopa 75 teratavun edestä pilvitilaa, mikä on 14 000 kertaa enemmän kuin normaalikäyttäjillä.

Niinpä niin. Ensin myydään rajatonta tuotetta ja sitten kun joku koettelee niitä rajoja oikein kunnolla, niin vedetäänkin käsi kainaloon.
Ylipäänsä, jos keskivertokäyttäjä tarvitsee tuon lasketut viisi gigaa, niin miksi vetää markkinointi ihan överiksi katteettomilla lupauksilla
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 3.11.2015 @ 18:05

43.11.2015 20:46

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Fantasos:
No voihan perä. Ei häiritse yhtään rajaton -> 1TB muutos mutta tuo 15GB maksuttoman alaspäin vetäminen tulee sattumaan allekirjoittaneen kuvakokoelmaan aika lujasti. Tällä hetkellä kun valokuvia on jotain 6GB niin pitäisi päättää että mitä poistaa, kuinka poistaa ja mihin niistä tekee sen varmuuskopion.

Jos ei muuta niin saisivat jättää sen Windows Phone user bonuksen paikoilleen.
Jotenkin uskoisin että tuo alaspäin vetäminen koskee ainoastaan uusia asiakkaita, eikös sitä ilmaista tallennustilaa jo kertaalleen pudotettu alaspäin uusilta asiakkailta, eikä se silloin ainakaan vanhoihin asiakkaisiin vaikuttanut.
Onneksi itselläni ei ole ollut mitään microsoft-ihottumaa joka olisi estänyt jo aikoinaan käyttämästä microsoftin tarjoamia palveluja, joten kun ajoissa olen tilejä avannut ja tarjoukset käyttänyt, niin tällä hetkellä minulla on kaksi erillistä tiliä joissa molemmissa 140Gt ilmaista tallennustilaa, ja emännän käytössä vielä kolmas tili.

Muistan vielä hyvin kun muutamia vuosia sitten monille tuntui olevan kauhistus käyttää mitään microsoftin tallennustiloja, ja dropboxin nimeen vannottiin... mutta kyllähän tuo 140Gt ilmaista tallennustilaa tuntuu itselleni hieman paremmalta tarjoukselta kuin dropboxin 2Gt, tai saihan senkin ehkä johonkin 8 gigaan laajennettua tarjoukset hyödyntämällä :D

54.11.2015 13:57

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:
Jotenkin uskoisin että tuo alaspäin vetäminen koskee ainoastaan uusia asiakkaita, eikös sitä ilmaista tallennustilaa jo kertaalleen pudotettu alaspäin uusilta asiakkailta, eikä se silloin ainakaan vanhoihin asiakkaisiin vaikuttanut.
Usko mitä uskot mutta nyt koskee myös vanhoja asiakkaita: https://blog.onedrive.com/onedrive_changes_FAQ/

Vielä ei ole liian myöhäistä kehittää Microsoft-ihottumaa ;-)
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 4.11.2015 @ 13:58

64.11.2015 15:03

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Valkeakuulas:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:
Jotenkin uskoisin että tuo alaspäin vetäminen koskee ainoastaan uusia asiakkaita, eikös sitä ilmaista tallennustilaa jo kertaalleen pudotettu alaspäin uusilta asiakkailta, eikä se silloin ainakaan vanhoihin asiakkaisiin vaikuttanut.
Usko mitä uskot mutta nyt koskee myös vanhoja asiakkaita: https://blog.onedrive.com/onedrive_changes_FAQ/

Vielä ei ole liian myöhäistä kehittää Microsoft-ihottumaa ;-)

Jutun loppuun asti lukemalla selvisi sekin asia, eli aivan kuten arvelin:
Lainaus:
What happens if I have extra storage from a promotion or some other offer?

The storage you have as part of other promotions is not affected by this change
Eli se extra 100Gt jonka olen tileihini ajoissa ilmaisena tarjouksena napannut, on käsittääkseni juuri noita "promotion" tarjouksia, olikos se nyt joku "Bing promotion offer" tai jotain sinnepäin, joten saa nyt nähdä sitten aikanaan käytännössä mitä tapahtuu, omat tilaukseni ovat muutenkin jo ajalta jolloin ilmaiseksi tilaksi tarjottiin 20Gt ja kun tuossa jutussa kerrotaan ainoastaan että nykyinen 15Gt tila supistetaan 5Gt eikä nyt ainakaan suoraan sanota muutoksen koskevan vieläkin vanhempia tilauksia.
edit: eli tuo ilmainen 20Gt oli tarjous Windows Phone - puhelimen ostaneille, joten käsittääseni se sisältyy myös tuohon kategoriaan "muut tarjoukset" ja siis pitäisi pysyä ennallaan.

Aikamoiset lohdutuspalkinnothan tuosta näyttää olevan muutenkin tarjolla, eli ensinnäkin vaikka tila rajoittuisikin, niin jäljelle jääneen tilan ylittäviin tiedostoihin pääsee silti käsiksi lähes vuoden, ja lisäksi niille vanhoille asiakkaille joita tuo rajoitus koskee tarjotaan ilmainen office 365 vuodeksi.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 4.11.2015 @ 15:08

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Magic Leap -lasit saivat vakuuttavan tukijan – Luvassa hyvää äänentoistoa? Magic Leap -lasit saivat vakuuttavan tukijan – Luvassa hyvää äänentoistoa? (22.9.2018 15:30)
Laadukkaista audiotuotteista tunnettu Sennheiser aloittaa yhteistyön vasta ensimmäisen kaupallisen tuotteensa julkaisseen Magic Leapin kanssa. Magic Leapin tuotekehitys on painottunut laajennettua ....
Piratismi ei tappanutkaan musiikkia – Kasvaa kovaa vauhtia Piratismi ei tappanutkaan musiikkia – Kasvaa kovaa vauhtia (22.9.2018 10:29)
Yhdysvaltojen musiikkiteollisuuden etujärjestö RIAA on julkaissut tilastotietoa millaisessa jamassa ala nykyisin on. Ala on ollut suurten muutosten kourissa, mutta se on kuitenkin päässyt kiinni ....
1 kommentti
iPhone XS purettiin osiin – Sisältä löytyi pieni yllätys iPhone XS purettiin osiin – Sisältä löytyi pieni yllätys (22.9.2018 09:09)
Uusien iPhonien tullessa markkinoille, tietyistä asioista on tullut perinteitä. Puhelimet tulevat myyntiin seuraavan viikon perjantaina, sitä ennen teknologiamediat julkaisevat laitearvostelunsa ....
Keskihintainen älypuhelin hakusessa? Tällaisia ominaisuuksia saa noin 200 eurolla Keskihintainen älypuhelin hakusessa? Tällaisia ominaisuuksia saa noin 200 eurolla (22.9.2018 08:52)
Tällä viikolla Samsungilta putkahti uusi Galaxy A7 -älypuhelin, mutta keskihintaisten puhelimien anti ei jäänyt siihen. Yhtiö nimittäin paljasti uudet J-sarjan Galaxyt, jotka hintansa puolesta ....
PlayStation Now muuttaa strategiaansa – Suoratoistopalvelu vaihtaa offline-tilaan PlayStation Now muuttaa strategiaansa – Suoratoistopalvelu vaihtaa offline-tilaan (21.9.2018 16:28)
Suoratoistopelaamiseen tarkoitettu PlayStation Now -palvelu muuttaa joiltain osin toimintastrategiaansa, sillä tulevaisuudessa valikoituja pelejä on mahdollista ladata omalle konsolille ja niitä ....

Uutisarkisto