AfterDawn: IT-alan uutiset

"Sääntö-Saksa" iskee: Ruokakuvien jakaminen voi olla laitonta – Arvaatko syyn?

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 21.8.2015 14:41 Kommentteja (8)

"Sääntö-Saksa" iskee: Ruokakuvien jakaminen voi olla laitonta – Arvaatko syyn? Tekijänoikeuslainsäädännön kukkaset ympäri maailmaa tuntuvat muuttuvan päivä päivältä yhä yllätyksellisemmiksi.
Kuinka monelle on tullut mieleen, että ruoka-annosta kuvatessasi ja jakaessasi sen sosiaaliseen mediaan, voit tulla loukanneeksi annoksen loihtineen kokin tekijänoikeutta? Ei varmaan kovinkaan monelle, mutta saksassa kokilla on Die Weltin mukaan tekijänoikeudet tekemäänsä ruoka-annokseen.

Annoksen ei tarvitse olla edes viiden Michelin-tähteen oikeuttavan ravintolakokin taidonnäyte, vaan paikallinen currywurst-yrittäjäkin voi halutessaan kieltää annosten kuvaamisen tekijänoikeuslakiin vedoten.

Tieto lämmittänee erityisesti paikallisia Visulahti-ravintoloitsijoita tai Gymnaestrada-tapahtuman ruokahuoltoa suunnittelevia suurtalouskeittiötä, jotka voivat yrittää hillitä annosten kritisointia somessa tekijänoikeuspykäliin vedoten.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

8 kommenttia

121.8.2015 15:55

No Saksasta on muutakin vastaavaa lähtenyt kun EU.hun on menty, mutta ei siinä mitään kielletään kaikki ja aletaan periä tekijän oikeus maksuja joka paikasta esim. kun astut asfaltille, katukäytävälaatalle jne. kenen tekemä se on, sama kun katsot jotain ihmistä keiden tekemä hän on jne.

Saada koko helvetin hullunmylly oravanpyörä näin käyntiin, kuollessaankin tekijäin oikeus maksut vaan arkun hinnan päälle sekä montun kaivuu hommista vaikka niistä on jo palkat maksettu, eihän täällä ole missään juuri mitään tolkkua joten sopii hyvin kuvioon tuokin homma, raha ratkaisee ..... joo, hei me perseillään, ja oikein kunnolla.

221.8.2015 16:29

Jos näin typeräksi menee Suomessakin, niin mä muutan v****n täältä ja äkkiä!

421.8.2015 18:25

Mietityttää onko kokilla tekijänoikeus myös takapuolesta tulevaan tuotokseen, miksi ruoka matkalla muuttuu? Mielelläni veisin sen kokille joka alkaa tekijänoikeuksien perään huutelemaan.


Tietokone + Chord Hugo + Grado GS2000e = heaven

521.8.2015 18:31

Jumalaton klikkihuoraus otsikkona. Ei saatana.

621.8.2015 23:21

Voitteko lopettaa tällaiset otsikot kokonaan? En ikinä tule avaamaan vastaavanlaisia linkkejä tulevaisuudessa. Facebookissa oleva ryhmä "klikin säästäjä" taistelee urhoollisesti näitä huorauksia vastaan. Suosittelen tutustumaan mikäli tämä(kin) otsikko nostatti verenpainettasi.

722.8.2015 11:51
vitturiittaajo
Vahvistamaton

Nyt sit saatana näiden otsikoiden kanssa! Vituttaa keltaisen lehdistön klikkihuoraus ja nyt näköjään täytyy laittaa afterdawniinkin adblock päälle ettei ne vahinkoklikkaukset näistä otsikoista tuo tuloja.

Tätäkään juttua en lukenut, tulin vain kommentoimaan että valoja tauluun siellä toimituksessa.

827.8.2015 13:46

Heil Urheberrecht!

Natsisaksan tunnelman mukaisesti. Nyt vain sairas ahneus on pyhitetty epäjumalaksi henkilön ja ideologian tilalle...


"Jonain päivänä työkalujenkin lainaaminen naapurille tulee olemaan rangaistavaa (koska se aiheuttaa taloudellista vahinkoa valmistajille)... Jos emme reagoi"

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto