Poliisi pidätti kaksi miestä – antoivat vinkkejä tietokone-ohjelman käyttöön

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 20.8.2015 15:17 Kommentteja (10)

Poliisi pidätti kaksi miestä – antoivat vinkkejä tietokone-ohjelman käyttöön Tanskan poliisi on taas etsinyt rikollisia netistä ja tällä kertaa sen haaviin on jäänyt kaksi miestä, jotka pyörittivät sivustoja, joissa annettiin vinkkejä Popcorn Time -sovelluksen käyttöön.
Popcorn Time on viime vuonna julkaistu suoratoistosovellus, jonka kautta voi katsella BitTorrent-verkossa jaettavia elokuvia sekä TV-ohjelmia samaan tapaan kuin Netflixilläkin. Helppokäyttöisyytensä ansiosta sovellus sai pian itselleen liikanimen "piraattien Netflix".

Sovelluksen käyttäjä voi katsella elokuvaa latauksen aikana, mutta sen lisäksi hän tulee samalla jakaneeksi elokuvaa muille käyttäjille. Tiedostojen jakaminen takia sovelluksen käyttö on monessa maassa laitonta.

Kiinniotettuja tanskalaismiehiä ei kuitenkaan epäillä tiedostojen luvattomasta jakamisesta. Heidän ylläpitämillään sivuilla (Popcorntime.dk ja Popcorn-time.dk) ei jaeta elokuvia tai mitään muutakaan viihdettä, eikä sivustoilta löytynyt edes Popcorn TIme -sovellusten kopioita. Nettisivuilla annettiin vain vinkkejä Popcorn Timen käyttöön. He ovat voineet kuitenkin syyllistyä avunantoon tekijänoikeusrikokseen.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

10 kommenttia

120.8.2015 16:19

En itse ole Popcorn Time:ä kokeillut, niin tietääkö kukaan, että onko tuolla myös ihan laillisesti jaossa jotain indie- yms. tuotantoa? Nimittäin jos ko. ohjelmaa voi käyttää ihan laillisiin tarkoituksiin, niin kyseinen pidätys on mielestäni erittäin kyseenalainen.

220.8.2015 17:24

Oikeaa poliisien resurssien käyttöä ja suurrikollisten kiinni ottaminen tapahtunut /sarcasm

:D

320.8.2015 17:46

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti korppuasema:
En itse ole Popcorn Time:ä kokeillut, niin tietääkö kukaan, että onko tuolla myös ihan laillisesti jaossa jotain indie- yms. tuotantoa? Nimittäin jos ko. ohjelmaa voi käyttää ihan laillisiin tarkoituksiin, niin kyseinen pidätys on mielestäni erittäin kyseenalainen.
Löytyy palvelusta TPB AFK -niminen elokuva joka on Creative Commons lisenssillä lisensoitu ja sitä saa laillisesti jakaa ja ladata.

420.8.2015 21:56
try3
Vahvistamaton

Oikeita rikollisia ei voi ottaa kiinni, kun ne tienaa tarpeeksi rahaa.

521.8.2015 12:40

Mitä tässä sanoisi. Kumpi on se oikea rikollinen, se jota jahdataan vai se jonka takia muita jahdataan. Rahan ahneus kun ei ole rikos vaikka se tuhoaisi koko yhteiskunnan hyvinvoinnin. Sen sijaan muiden auttaminen voi olla rikos silloin kun joku jolla on riittävästi valtaa ja rahaa sanoo niin.

621.8.2015 14:56

Micro$oft WINDOWS 10 käyttöehdot antavat Micro$oftille "oikeudet" tuhota tällaisetkin sovellukset käyttäjän koneelta ilman käyttäjän lupaa tai hyväksyntää.
link

Popcorn Time -sovellus ei ole laiton. Laittomasti levitetyn sisällön edelleen levittäminen voi olla laitonta, mutta se on eri asia. Sovelluksella kun voi ja saa jakaa täysin laillistakin sisältöä. Ihan kuten pullostakin voi juoda (ja jakaa) laillista tai laitonta sisältöä.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 21.8.2015 @ 18:11

"Jonain päivänä työkalujenkin lainaaminen naapurille tulee olemaan rangaistavaa (koska se aiheuttaa taloudellista vahinkoa valmistajille)... Jos emme reagoi"

721.8.2015 15:39

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti avthein:
Micro$oft
Voi pyhä lapsellisuus.

821.8.2015 15:49
spam
Vahvistamaton

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti avthein:
Micro$oft WINDOWS 10 käyttöehdot antavat Micro$oftille "oikeudet" tuhota tällaisetkin sovellukset käyttäjän koneelta ilman käyttäjän lupaa tai hyväksyntää.

MS varaa aika paljon oikeusia, mutta olikohan siellä nyt kuitenkaan ihan kuvailemasi kaltaista ...

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti avthein:

Popcorn Time -sovellus ei ole laiton. Laittomasti levitetyn sisällön edelleen levittäminen voi olla laitonta, mutta se on eri asia. Sovelluksella kun voi ja saa jakaa täysin laillistakin sisältöä. Ihan kuten pullostakin voi juoda (ja jakaa) laillista tai laitonta sisältöä.

Tanskassa vai missä ?
Monessa maassa laki on tiukempia, esim jakamisen lisäksi lataaminen voi olla laitonta.

No se ei kai ollut uutisen pointti, vaan se mitä pidätetyt on tehneet.

922.8.2015 19:36

En ollutkaan aiemmin kuullut Popcorn Timesta. Pitääkin testata.
(Streisand efekti)

1024.8.2015 11:08
spam
Vahvistamaton

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tthuhta:
En ollutkaan aiemmin kuullut Popcorn Timesta. Pitääkin testata.
(Streisand efekti)
Jotkin sivut, esim Afterdawn on sitä mainostanut ahkerasti.

Ennen testaamista kannattaa selvitella miten sen voi (jos voi) tehdä laillisesti ilman mokaamisen riskiä.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto