AfterDawn: IT-alan uutiset

Microsoftin avaruuteen lähettämät HoloLens-lasit räjähtivät kesken matkan

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 28.6.2015 19:00 Kommentteja (6)

Microsoftin avaruuteen lähettämät HoloLens-lasit räjähtivät kesken matkan Avaruusliikennöintiin keskittyvä SpaceX laukaisi tänään Falcon 9 -raketin kohti ISS-avaruusasemaa. Miehittämättömän lennon tarkoituksena oli toimittaa avaruusasemalle tarvikkeita sekä Microsoftin HoloLens-lasit, joiden käyttöä NASA halusi kokeilla osana astronauttien tehtäviä asemalla.
Valitettavasti Falcon 9:n laukaisu kuitenkin päättyi ennakoimattomaan ongelmaan, mikä aiheutti raketin räjähtämisen kesken lennon. Tarkempia tietoja tapahtumien kulusta joudutaan kuitenkin vielä odottelemaan.

Lennon epäonnistuminen on karvas pettymys SpaceX:lle, jonka tarkoituksena oli käyttää tilaisuus hyväksi kantoraketin hallitun laskeutumisen testaamiseen. Järjestelmä mahdollistaa käytännössä uudelleenkäytettävät raketit, mutta sitä ei olla päästy vielä testaamaan onnistuneesti. Seuraavan kerran laskeutumista testataan elokuun alussa.

Epäonnistunut laukaisu maistuu karvaalle myös Microsoftille, joka olisi saanut varmasti mediahuomiota austronauttien käyttämien HoloLens-lasien avulla. Laseja on tähän asti kokeiltu painottomuuslentojen yhteydessä. HoloLensin avulla austronautit pystyvät käymään videopuheluita maassa sijaitsevien asiantuntujoiden kanssa, minkä lisäksi laseihin voidaan animaatioita, jotka vähentävät austronauttien harjoittelutarvetta ja nopeuttavat tehtävien suorittamista.

Edellinen Seuraava  

6 kommenttia

128.6.2015 21:29

no johan oli otsikko. Äkkiä luuli että mossahti lasit omineen.

228.6.2015 22:31

Laseja kuljettanut raketti räjähti kesken matkan! Ei lasit! Miksi ette kirjoittaisi ihan normaaleja otsikoita sen sijaan, että yritätte matkia keltaista lehdistöä? Ajattelin itsekin otsikon perusteella, että jokin lasien valmistusvika sai lasit räjähtämään. Yhdestä lauseesta puuttuu muuten sana välistä ja lisäksi astronautti kirjoitettu väärin: "--minkä lisäksi laseihin voidaan animaatioita, jotka vähentävät austronauttien harjoittelutarvetta--." Muutoin ihan asiallinen juttu.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 28.6.2015 @ 22:34

328.6.2015 22:42

Missä hitossa on uutisen tekijän prioriteetit. Voi vain arvailla mitä muuta tuhoutui tai mitä maksoi se raketti jne..

Ihan vaan heräättäkseni tajunnan asiaan, niin uutinen on luokkaa lapsen tikkukaramelli tuhoutui kun kaupunkiin tipahti ydinpommi. Tarkoitan että otsikon prioriteetti pitäisi olla raketin tuhoutuminen ja sivuhuomautus jostain laseista. Eikä niin että se tikkukaramelli olisi se uutinen. Otsikosta saa ihan väärän käsityksen.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 28.6.2015 @ 22:49

429.6.2015 11:03
spam
Vahvistamaton

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Mauriland:
Äkkiä luuli että mossahti lasit omineen.
Kyllä ne oli, jos Afterdawnia uskotaa ja miksei uskottaisi :(


Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:
niin uutinen on luokkaa lapsen tikkukaramelli tuhoutui ...

Tuosta tuli mieleen, että MS HoleLens lasien räjähdyksen yhteydessä taisi tuhoutua suomalaisten koululaisten valmistama sieniä kasvattava laboratorio. (tiettävästi ne ei räjähtänyt)

529.6.2015 18:53

Iltalehdestä kohta soittavat ja pyytävät Manua duuniin...

630.6.2015 14:47

Hyvin harvoin tulee uutisia kommentoitua kun tulee luettua dawn.fi:tä puhelimesta päivittäin, mutta nyt oli niin ala-arvoista otsikointia uutisessa että pakko ilmaista paheksuva mielipiteeni.

Miten otsikosta ei käy mitenkään ilmi että kyse oli nimenomaan RAKETISTA, eikä suinkaan HoloLens-laseista.


- JesuZ -

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Toyota pelästyi – Keskeytti kokeet itsestään ajavilla autoilla Toyota pelästyi – Keskeytti kokeet itsestään ajavilla autoilla (21.3.2018 10:25)
Jalankulkijan kuolemaan johtanut onnettomuus Arizonassa tällä viikolla on saanut itsestään ajavia autoja kehittävät yhtiöt varpailleen. Ainakin Toyota on päättänyt keskeyttää teknologian testaamisen ....
1 kommentti
Google on ostamassa takavuosien kuuman kamerakehittäjän pilkkahintaan Google on ostamassa takavuosien kuuman kamerakehittäjän pilkkahintaan (21.3.2018 09:56)
Lytro oli jotain vuosia sitten todella kuuma startup-yhtiö, jolla ei tuntunut olevan ongelmia saada toiminnalleen rahoitusta. Valokenttäkameraa, jonka avulla voidaan säädellä tarkennusta jälkikäteen, ....
Nokian hirviökamerapuhelin saa haastajan – Tässä puhelimessa on 40 MP:n kamera Nokian hirviökamerapuhelin saa haastajan – Tässä puhelimessa on 40 MP:n kamera (21.3.2018 09:15)
Nokian 808 Pureview- ja Lumia 1020 -älypuhelimet muistetaan yhdestä seikasta: massiivisesta 41 megapikselin kamerasta. Puhelimet ovat saamassa modernimman haastajan, sillä Huawei on päättänyt ....
WhatsAppin perustajalta yllättävä kehotus – Poista Facebook-tilisi WhatsAppin perustajalta yllättävä kehotus – Poista Facebook-tilisi (21.3.2018 09:06)
Facebook osti pikaviestipalvelu WhatsAppin vuonna 2014 noin 19 miljardilla, mikä teki palvelun perustaneista Jan Koumista ja Brian Actonista kohtuullisen hyvin toimeentulevia. Rahalla ei saa ....
Google Play tuo suoratoistopelit Androidille Google Play tuo suoratoistopelit Androidille (20.3.2018 18:00)
Suoratoistettavista sovelluksista on ollut puhetta jo useita vuosia, mutta nyt ne näyttäisivät olevan tulossa ryminällä Androidille. Google on nimittäin esitellyt uuden Play Instant -ominaisuuden, ....

Uutisarkisto