AfterDawn: IT-alan uutiset

Apple teki uudesta ohjelmointikielestään avointa koodia

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 9.6.2015 12:16

Apple teki uudesta ohjelmointikielestään avointa koodia Applen eilisen WWDC-kehittäjätapahtuman ehkä suurin yllätys oli Swift-ohjelmointikielen julkaiseminen avoimena lähdekoodina. Yhtiön tarkoituksena on tuoda Swiftin kääntäjä ja standardikirjastot avoimena lähdekoodina OS X:lle ja Linuxille tämän vuoden loppuun mennessä.
WWDC:ssä Apple esitteli viime vuoden puolella julkaistusta Swiftistä kakkosversion, joka sisältää paremman virheenkäsittelyn, protokollalaajennukset ja parannuksia suorituskykyyn. Kyseinen kakkosversio on tarkoitus avata kaikille kehittäjille tämän vuoden lopulla. Apple ei julkaise itse Swiftin työkaluja kaikille alustoille, mutta kannustaa kaikkia muita siihen.

Apple ei kertonut minkä lisenssin alla Swift tulisi saataville, mutta kertoi lisenssin kerrotaan olevan Open Source Initiativen hyväksymä.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto