AfterDawn: IT-alan uutiset

Päivitä heti F-Securen ohjelmat

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 25.3.2015 12:42 Kommentteja (12)

Päivitä heti F-Securen ohjelmat

F-Securen tietoturvaohjelmistoista on löytynyt vakava haavoittuvuus, jota hyödyntämällä kohteena olevasta tietokoneesta voidaan korvata tiedostoja. Alla on lista ohjelmistoista, joita haavoittuvuus koskee.
Haavoittuvuuden pystyy korjaamaan lataamalla F-Securen sivuilta niin sanotun hotfix-paikan. Younited-ohjelman käyttäjiä ohjeistetaan asentamaan saatavilla olevat päivitykset sovelluksen niistä ilmoittaessa.

F-Secure havaitsi järjestelmän etäkäytön mahdollistavan haavoittuvuuden omissa sisäisissä testeissään.

Yritystuotteet:
 • F-Secure Client Security 10.0 - 11.6
 • F-Secure Anti-Virus for Workstations 10.0 - 11.6
 • F-Secure Server Security 10.00 - 11.01
 • F-Secure Email and Server Security 10.00 - 11.01
 • F-Secure Policy Manager for Windows 10.10 - 11.30
 • F-Secure Protection Service for Business (PSB) Workstation Security 10.00 - 10.10
 • F-Secure Protection Service for Business (PSB) Server Security 10.00 - 11.00
 • F-Secure Protection Service for Business (PSB) Email and Server Security 10.00 - 11.00
 • F-Secure Linux Security 10.00 - 10.20
 • F-Secure Internet Gatekeeper 4.11 - 5.20
 • F-Secure Policy Manager for Linux 10.10 - 11.30
 • F-Secure Internet Gatekeeper for Virtual Appliance 5.20
 • F-Secure Scanning and Reputation Server 11.00

Kuluttajatuotteet:
 • F-Secure Safe Anywhere PC 12.0 – 15.1
 • F-Secure Safe Anywhere Mac
 • Younited clients
 • F-Secure Online Scanner 6.2
 • F-Secure Ultralight Anti-Virus (beta)

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

12 kommenttia

125.3.2015 12:45

Lähetään nyt siitä liikenteeseen että jos joku käyttää f-securea vuonna 2015 niin päivitetäänpä parempaan softaan.

225.3.2015 13:25

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti notasheep:
Lähetään nyt siitä liikenteeseen että jos joku käyttää f-securea vuonna 2015 niin päivitetäänpä parempaan softaan.
Juuri näin, ilmainen parempi vaihtoehto:
http://www.360safe.com/

Lisää juttua:
http://www.virustorjunta.net/modules.ph...ewtopic&t=28334
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 25.3.2015 @ 13:26

http://prkl.org/ | En ole puolesta, enkä vastaan vaan pikemminkin päinvastoin.

325.3.2015 13:30

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti notasheep:
Lähetään nyt siitä liikenteeseen että jos joku käyttää f-securea vuonna 2015 niin päivitetäänpä parempaan softaan.

Kai itsekin huomasit tuon sanoman huumoripitoisuuden?
"päivitetäänpä parempaan softaan" koskee KAIKKIA antivirusohjelmia markkinoilla. Tämän vuoden testeissä voittajat vaihtuu vähintään viikottain.... sekä testin suorittajan mukaan.

Mutta ei se F-Secure antivirus softien kärkilistoilla keikkuisi jos se niin hono olisi.. Esim. av-test, pcadvisor ja pcmag anti sille ihan positiiviset arviot (kuten monelle muullekin).

425.3.2015 14:28

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti notasheep:
Lähetään nyt siitä liikenteeseen että jos joku käyttää f-securea vuonna 2015 niin päivitetäänpä parempaan softaan.
F-secure on edelleen yksiparhaista/kattavimmista virustorjunta ohjelmistoista muiden MAKSULLISTEN kanssa. vaikka kuinka joka paikassa intetään että ilmainen on yhtä hyvä ei se pidä paikkaansa, koska ei se peruspertti ole yhtä valveutunut kuin ne jotka tuota hokevat.

koneista mitä itse olen putsaillut varmaan joka toisesta on löytynyt "kaikkien" kehuma avast!, sen sijaan hyvin harvassa on ollut maksullista softaa alla.

ps. jään odottamaan sitä sotaa minkä väitökseni maksullisten paremmuudesta jättää jälkeensä. ja ei minua ei kiinnosta tippaakaan jos olet pärjännyt ilmasella, sinä joka edes viitsit näillä tietotekniikka sivuilla vierailla kuulut luultavasti valveentuneinpiin netin käyttäjiin kuin peruspertti.

525.3.2015 15:11

Miten te jaksatte alati jatkaa näiden kanssa sähläämistä?

Firmamme koneissa (suurimmassa osassa jo) hyrrää Linux (Debian) ja toimistoratkaisuna WPS Office!

Windows +FSecuren virusohjelmistot +MSoffice +ainainen koneiden korjaus jne. tuli sievoisen kalliiksi!

625.3.2015 15:43

vieläkö joku käyttää virustorjuntaohjelmistoja?

ps. kannattaa päivittää se windows xp uudempaan :D

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 25.3.2015 @ 15:45

HIROSHIMA 45
TSHERNOBYL 86
WINDOWS 95

725.3.2015 16:24

Itse en myöskään ole käyttänyt virustorjuntaa varmaan kymmeneen vuoteen. Lopetin virustorjunnan käyttämisen kun totesin sen minulle ihan turhaksi. Toisaalta nykyään on linux käytössä, mutta ei minulla sitä ollut Windows aikakaudellakaan. Virusongelmat on aika pitkälti kiinni itse tietokoneen käyttäjän osaamisesta eli miten käyttää tietokonetta.

Aktiivinen virustorjunta on tarpeellinen sellaisille henkilöille jotka eivät osaa käyttää tietokonetta kunnolla. Kuulostaa ehkä tylyltä mutta niin se vain on.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 25.3.2015 @ 16:26

826.3.2015 00:16

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti JoniS:

F-secure on edelleen yksiparhaista/kattavimmista virustorjunta ohjelmistoista muiden MAKSULLISTEN kanssa. vaikka kuinka joka paikassa intetään että ilmainen on yhtä hyvä ei se pidä paikkaansa, koska ei se peruspertti ole yhtä valveutunut kuin ne jotka tuota hokevat.

koneista mitä itse olen putsaillut varmaan joka toisesta on löytynyt "kaikkien" kehuma avast!, sen sijaan hyvin harvassa on ollut maksullista softaa alla.

ps. jään odottamaan sitä sotaa minkä väitökseni maksullisten paremmuudesta jättää jälkeensä. ja ei minua ei kiinnosta tippaakaan jos olet pärjännyt ilmasella, sinä joka edes viitsit näillä tietotekniikka sivuilla vierailla kuulut luultavasti valveentuneinpiin netin käyttäjiin kuin peruspertti.

Kaikki tuntemani maksullisten virustorjuntojen käyttäjät ovat super varovaisia netin käyttäjiä ja koneen käyttö on hyvin pitkälti luotettujen sivujen varassa. Esimerkkisi ei liity millään tavalla siihen onko ilmaiset vai maksulliset parempia.

Varmaa on vain se, että f-secure on ollut yleisin "virus" minkä olen tietokoneilta poistanut. Koneen hidastelu on loppunut lukemattomat kerrat siihen, kun raskas virustutka on pistetty autuaammille metsästysmaille.

Tietokone + Chord Hugo + Grado GS2000e = heaven

926.3.2015 02:02

Minäkin muistan ajat nuoruudesta kun virustorjuntaohjelmat pokivat hyvänkin tietokoneen kyykkyyn.
Onneksi ne ajat on muisto vain.- Selaimet on nykyään ne raskaimmat perus softat. Kuvassa yksi ja sama sivut Firefoxilla ja Chromella. Hyvin samanlaiset lisäosat kummallakin selaimella ja resursseja ne käyttää aika lailla saman määrän.

- Aktiivinen torrentti lataus menossa Tixatilla ja aika vähän vie resursseja.
- Steamin suuri muistinkäytö nyt ei varmaan tule kenelläkään yllätyksenä...
- Taitaa virustorjuntasofta viedä saman verran resursseja kun usb3 ja Nas levyn ajurit+ohjelmistot.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 26.3.2015 @ 02:13

1026.3.2015 08:00

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:
Varmaa on vain se, että f-secure on ollut yleisin "virus" minkä olen tietokoneilta poistanut. Koneen hidastelu on loppunut lukemattomat kerrat siihen, kun raskas virustutka on pistetty autuaammille metsästysmaille.
Tässä kohtaa kysymys on kai osittain siitä, että mahdollisimman kattavan suojan tuottaminen syö vääjäämättä resursseja. Pienemmän suojaan saa aikaan vähemmällä, joten loppupeleissä kyseessä on osittain tasapainottelu resurssi- ja suojaustehokkuuden välillä.

F-securen kanssa ei itsellä aikoinaan ollut ikinä mitään ongelmia suojauksen kanssa vaikka samaa konetta käytti myös ei niin tietoteknisesti valveutuneita perheenjäseniä. Konetta se kyllä kuormitti ainakin perusasetuksilla (nykyisistä versioista en osaa sanoa, tästä kokemuksesta kun on aikaa noin 10 vuotta...).

Myöhemmin koneeseen vaihtui Avast, ja sen jälkeen kyllä tuli Malware Bytesin käyttö tutuksi.

Ja onhan F-secure nimenomaan suojauksen tason perusteella parasta mitä markkinoilta on saatavilla: http://www.av-test.org/en/news/news-sin...sting-6-months/

1126.3.2015 10:40

Täällä tunnutaan paasaavan vain AV:sta ja sen turhuudesta samalla unohtaen, että tietoturva on osatekijöistä koostuva kokonaisuus jonka jokainen saa rakentaa ihan omaksi katsomallaan tavalla. Kokonaisuuden voi rakentaa ilmaisista ja/tai maksullisista palikoista ja omasta viitseliäisyydestä riippuen myös oman aktiivisuuteen pohjautuvaksi. Toisille taas on ihan yksi ja sama millä tasolla tietoturva on tai onko sitä "laisinkaan".
Osalle ihmisistä ne ilmaisten ohjelmistojen tarjoamat ominaisuudet voi olla ihan riittäviäkin, mutta osalle ei. Ja taasen se, että jokin ohjelmisto on maksullinen ei takaa sitä, että se olisi turvallinen joka tilanteessa. Sama pätee myös ilmaisiin ohjelmistoihin.
Jos jätetään linux laskuista pois ja keskitytään Windows-alustoihin niin monelle riittää se, että nettiyhteys on natattu, Windows hoitaa palomuurin ja ehkä jopa AV:n (Windows Defender) tai se hoidetaan ilmaisella ohjelmistolla (vaikkapa Avast).
Toiset taas voivat nähdä paremmaksi vaihtoehdoksi lisätä sekaan myös rautapalomuuria, parempaa ohjelmistopalomuuria (aktiivinen liikenteen valvonta) kuin mitä MS:n tarjoama, joka voi myös sisältää monitasoisen AV-suojauksen. Näiden lisäksi vielä ohjelmistotason suojauksia kuten sammuttaa/estää turhien lisäohjelmistojen käynnistymiset, nettiselaimissa scriptien tai mainosten näkymisen estot (NoScript, AdBlock, jne).
Kaikki nämä ovat valintoja tietoturvan rakentamisessa. Suurin osa ihmisistä tyytyy perustasoon

Kun ottaa islmän käteen ja katsoo niin huomaa, että noissa listatuissa ohjelmistoissa on mukana muitakin kuin pelkkiä AV-ohjelmia. Ja listan pääasiallinen paino on yritys puolella jossa tietoturvaan panostetaan hieman toisella tavalla kuin mitä kotikäyttäjät tekevät, koska siellä puhutaan yleensä hieman isommista rahoista kuin mitä kotikäytössä. Käyttäjiä on ihan toisella tavalla ja heidän tietotaito tasonsa voi olla hyvinkin vaihteleva. Yritys käytössä tulee kyseeseen myös keskitetty hallinta, josta kotikäyttäjät eivät yleensä välitä tippaakaan.

Oman kokemuksen perusteella sen jälkeen kun tuli dual-core & hyper threading-ominaisuuksilla varustetut prosessorit ei tietoturvaohjelmistojen aiheuttama resurssikuorma ole ollut ongelma. Tätä ennen esim. aktiivinen AV-ohjelmisto voi stopata koneen käytön jos se skannasi käytettyjä hakemistoja kun CPU alkoi haukkomaan 100% kuormaa.

1226.3.2015 18:36

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti BitByte:
Täällä tunnutaan paasaavan vain AV:sta.. <pitkä teksti, lue ylempää loput>

Komppaan tätä kommenttia ja lisään siihen myös omaa näkemystä/kokemusta.

Ennesvanhaan kun leipä maistui leivältä oli kiva pomppia nuoruuden ilosta koneelta toiselle räpläämässä samoja asetuksia uudelleen ja yhä uudelleen. Kaikki toimi jonkin aikaa kunnes sai aloittaa uudestaan. Kivaa oli..

Nykyään kun yksittäisen koneen etäisyys toisesta on huomattava, käyttöaste klo 8-17 välillä semmoinen ettei toimintaa voi keskeyttää uudelleenkäynnistyksen ajaksi ja koneiden lukumäärä alkaa oleen useita kymmeniä tulee väistämättä mieleen ettei enää tarvitse manuaalisesti käydä samoja asioita läpi paikallisesti joka masiinalla kun on olemassa kattavat vaihtoehdot homman hoitamiseksi.

Kotikäytön valinnoista jokainen saa päättää itse, mutta F-Securen tarjoamat palvelut vain toimivat paremmin yritysmaailmassa kuin monet muut. Useampaan kertaan tullut kokeiltua muita vaihtoehtoja (mm. Symantec), mutta aina palattu takaisin F-Secureen.

Ohjelmistojen raskaus ja verkkaisuus riippuu pitkälti siitä kuinka paljon haluaa suojata mitäkin osa-aluetta. Saa F-Securestakin raskaan jos haluaa ja nykykoneen hidasteleen kuin 90-luvulla konsanaan, mutta tyhmyyttä semmoinen on.

Oikeilla valinnoilla, kuten yllä mainittu, ja omien aivojen käyttämisellä sen oman koneen suojaus kuitenkin loppuen lopuksi hoidetaan. Ja väliäkös tuolla jos ei suojata halua tai liputtaa Linuxin puolesta: eihän meillä kaikki edes lukitse pyöräänsä kauppaan mennessä saati kotinsa ovea yöksi lukkoon laita.

Juuston ja makkaran järjestyksestä leivän päällä -keskustelua voisi jatkaa maailman tappiin asti..

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto