AfterDawn: IT-alan uutiset

Microsoft hylkää Internet Explorer -nimen kokonaan

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 17.3.2015 13:31 Kommentteja (1)

Microsoft hylkää Internet Explorer -nimen kokonaan

Tammikuusta lähtien on ollut selvää, että nykyinen Internet Explorer -nettiselain tulee käytännössä siirtymään ajasta ikuisuuteen Windows 10:n myötä. Arkikäytössä Microsoft ohjaa käyttäjät uuden Project Spartan -selaimen pariin, IE:tä pidetään jatkossa hengissä lähinnä yhteensopivuussyistä.
Microsoft Convergence -tapahtumassa puhuneen markkinointijohtaja Chris Caposselan mukaan itse selaimen lisäksi myös sen käyttämä brändi aiotaan hylätä, joten Project Spartanin lopulliseksi nimeksi valikoituu joku muu kuin Internet Explorer.

Project Spartanin lopullista nimeä ei kerrottu vielä tässä vaiheessa, mutta Microsoftin markkinatutkimusten perusteella yhtiön nimen käyttö selainbrändissä voisi olla järkevä ratkaisu. Brittiläisillä Chrome-käyttäjillä teetetyn tutkimuksen mukaan Microsoft-alkuiset nimet olivat kaikkein houkuttelevimpia, kun taas Internet Explorer -perusteiset nimivaihtoehdot tuntuivat luotaantyöntäviltä.
Internet Explorer julkaistiin elokuussa 1995, joten selain ennätti kunnioitettavaan 20 vuoden ikään.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

119.3.2015 12:22
maa_vaan
Vahvistamaton

"Arkikäytössä Microsoft ohjaa käyttäjät uuden Project Spartan -selaimen pariin"

Entäs pyhisin ja viikonloppuisin? Mitä selainta silloin pitäisi käyttää?

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto